Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εξαιρετικά σημαντικό το έργο των δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»



Το έργο της ενίσχυσης των δομών υγειονομικής περίθαλψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο σύμφωνα με τη διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον κ. Αντωνακόπουλο ότι σύντομα αναμένει τη θετική απάντηση των τριών Επιτρόπων στο αίτημά του να αποτελέσουν οι «απειλές κατά της ζωής», όπως χαρακτήρισε τα προβλήματα σίτισης, πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες και της θέρμανσης, επιλέξιμες δαπάνες στην υπάρχουσα, αλλά και τη νέα προγραμματική περίοδο.
«Η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτό έπρεπε εξαρχής να διαπραγματευτεί και όχι να λάβει αποφάσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αλλά ίσως και νομιμότητας» συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδιάθετα 1,7 δις ευρώ από το ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αυτό το σκοπό.
Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο της εξέλιξης του περιφερειακού σκέλους της Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολύ χρήσιμη ενόψει της ανθρωπιστικής κρίσης και θα πρέπει να υποστηριχθεί και από εγχώριες δυνάμεις και από ευρωπαϊκές δυνάμεις».
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφερόμενος, τέλος, στο brand name Πελοπόννησος το χαρακτήρισε ως το διαβατήριο εξόδου από την παρούσα χαμηλή αναπτυξιακή πορεία συνολικά της Πελοποννήσου.