Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σίσι: Θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Αιγύπτου

Abdel-Fatahh-al-Sisi
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει και πάλι την πρωτιά, έστω κι αν η είδηση συνιστά επί της ουσίας… αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία.
Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και Υπουργός Άμυνας στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της χώρας των Φαραώ, στην αναμέτρηση της Άνοιξης… υπό όρους που δύσκολα δεν θα εκπληρωθούν.
Το AFP μετέδωσε ότι ο στρατηγός που αναρριχήθηκε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Μοχάμεντ Μόρσι, για να τον… ανατρέψει στη συνέχεια από την εξουσία τον Ιούλιο του 2013, και να “ξεδοντιάσει” τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το πολιτικό Ισλάμ, παραδέχτηκε ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Αιγύπτου, εφόσον κάτι τέτοιο του υποδείξουν οι πολίτες της χώρας του, και με την αίρεση της στήριξης της υποψηφιότητάς του από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο στρατηγός αλ-Σίσι φυσικά μιλάει εκ του ασφαλούς, καθώς έχει εκ των προτέρων εξασφαλίσει τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, ενώ και οι πολίτες της Αιγύπτου τον… παρακαλούν ουσιαστικά να είναι υποψήφιος, καθώς βλέπουν στο πρόσωπό του τον ηγέτη που τους απάλλαξε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
“Θα είμαι υποψήφιος, αν το θέλει ο λαός, και αν με υποστηρίξει ο στρατός”, φέρεται να δήλωσε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα της Αιγύπτου “Al-Ahram”.
Ο στρατηγός αλ-Σίσι αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Αιγύπτου, μετά το δημοψήφισμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις 14 και 15 Ιανουαρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στη συνέχεια θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Στρατού, καθώς και από το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να “τρέξει” την προεκλογική εκστρατεία του.

υστερογραφα