Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα με το ¨δεξί" για Αστέρα Δερβενίου , ΑΟΛ , Πανκαμαριακό , Νεμέα και Ατρόμητο

 
Πρεμιέρα στην Α1 Κορινθίας με .. δεξί ξεκίνησαν ο Αστέρας Δερβενίου,  ΑΟΛ, Παννεμεατικός, ΑτρόμητοςΧιλιομοδίου και Πανκαμαριακός.
 Στο  ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο άλλο ντέρμπι της πρεμιέρας, ο ΑΟ Λουτράκι επικράτησε στο "ΘΩΔΕΙΟΝ" 2-0 της Ελλάδος Βέλου.
Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έκανε την ανατροπή στον Συνοικισμό, επικράτωντας του Κύψελου με 1-3, ο οποίος έχει φοβερά παράπονα από ορισμένες αποφάσεις του Γιάννη Κακριδή , ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε καιαπό το Σοφικό ο Παννεμεατικός επί του Πανσολυγειακού.
Ο Πανκμαριακός επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0 του Σπαθοβουνίου και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου πέρασε με 1-3 από το Κιάτο επί της Αναγέννησης.
Οι Άγιοι Θεόδωροι λύγισαν 2 - 1τον Πέλοπα,ενώ   τέλος, στα "χαρτιά" πήρε η Θύελλα Πετρίου το τρίποντο με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.

1η Αγωνιστική
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ              2 - 1
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.          1 - 3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ                   4 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΚΟΣ -  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ            0 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-  ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  ΓΑΛ.              3 - 0 α. α.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.      1 - 0
ΑΟ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -  ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                   2 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.  1 - 3

“Μαντινάδα” και στη " Βασίλισσα του Βορρά" ο Εργοτέλης

Με γκολ πέναλτι του Χαντί, ο Εργοτέλης επικράτησε στο “ουδέτερο” Καυταντζόγλειο με 1-0 της Βέροιας και παραμένει αήττητος μετά από 6 αγώνες.
Οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ορέστες ανέτρεψε τον Ρομάνο μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Χαντί ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 51ο λεπτό.
Βέροια (Κάανεν): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Μπάρμπας (82' Βεργώνης), Αμαραντίδης, Τραπ, Μπεν, Ζεζίνιο (72' Μπαργκάν), Καλτσάς, Όστοιτς (72' Ντα Κόστα), Μρντάκοβιτς.

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Καρντόσο (64' Πελέ), Κοζορώνης, Χαντί, Μπαμ Μπαμ (60' Μπαντιμπανγκά), Ρομάνο (81' Μπουχαλάκης), Αναστασάκος.

Ανάληψη ευθύνης για τα γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

gazakia_2q
Με μια προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα indymedia ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία της Ν.Δ στη  Θεσσαλονίκη στις 21/09.
  η προκήρυξη... ysterografa.gr/

Νέα συγκέντρωση ανακοίνωσαν οι Έφεδροι

efedroi-400x266
Η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να ακύρωσε τη σημερινή συγκέντρωση των Εφέδρων, αλλά ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα την κάνουν το επόμενο Σάββατο.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής, Ιωάννης Τζιάκης, ανακοίνωσε μέσω facebook, ότι θα γίνει η συγκέντρωση για:
  • Να έχει διαπιστωθεί από τους      ανησυχούντες ότι δεν είμαστε «πραξικοπηματίες»
  • Να έχουν εξασφαλιστεί οι ομαλές συνθήκες ειρηνικών συναθροίσεων από τους αρμόδιους του κράτους έναντι «παρεμβάσεων»
  • Να είμαστε ακόμα περισσότεροι.
ysterografa.gr

Κεδίκογλου: Μνημείο ανευθυνότητας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

kedikoglou_634749168
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού.

Αποκαλύπτει πως το μόνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι να σύρουν τη χώρα σε εκλογές προκαλώντας πολιτικό χάος. Γι’ αυτό δυναμιτίζουν συνειδητά την πολιτική ομαλότητα και υπονομεύουν με κάθε τρόπο τη σταθερή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα το έργο και την αποστολή της. Προωθεί βήμα-βήμα και σταθερά την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Όσοι συνεχίζουν να επενδύουν σε σενάρια πολιτικής ανωμαλίας θα απογοητευτούν και πάλι.

Φαήλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτογελοιοποιείται

Failos-KranidiotisΚριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση που εξακολουθεί να κρατάει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση “εξάρθρωσης” της Χρυσής Αυγής, άσκησε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με την παρουσία του σε έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Ο γνωστός δικηγόρος, πολιτευτής του Πειραιά, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι με τις θέσεις τις οποίες εξακολουθεί να διατυπώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτογελοιοποιείται.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτέλους ο Σαμαράς έκανε το αυτονόητο…

sirizakosmosΑλλαγή σελίδας διαβλέπει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σε ανακοίνωσή της επαναφέρει τη θέση για εκλογές, ενώ τονίζει ότι έστω και αργά, ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο.
Η Πολιτική Γραμματεία υπενθυμίζει το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια με την Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται, όχι απλά για ένα φασιστικό κόμμα, αλλά για εγκληματική συμμορία και προσθέτει ότι εδώ και δύο χρόνια μερίδα του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού.

Δένδιας: Η Χ.Α. εισπράττει την απάντηση του κράτους δικαίου

dendias1
Για ιστορική μέρα για τη δημοκρατία έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της.
Ο υπουργός τόνισε πως η Χρυσή Αυγή έπαιξε… παιχνίδια με τη Δημοκρατία και σήμερα, όπως χαρακτηριστικά είπε «εισπράττει την απάντηση του κράτους δικαίου».
Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Εγκληματικές οργανώσεις με τον μανδύα πολιτικών κομμάτων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές. Η έρευνα δεν σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.
Η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία κινήθηκαν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ιστορική μέρα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αιφνιδιαστική συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη για τη Χρυσή Αυγή

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Αιφνιδιαστική συνάντηση θα έχουν το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης θα συμπέσουν για μερικές ώρες στην αμερικανική μεγαλούπολη, και θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής, με τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών, που βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη.
Η επαπειλούμενη “εξάρθρωση” της Χρυσής Αυγής μετά τη συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ύστερα από τις σχετικές εντολές της Δικαιοσύνης, έχει απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ.

Με τα τζιπ της... "17 Νοέμβρη" και με χειροπέδες η μεταγωγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων.(video)

“Δεν μας φοβίζει τίποτα”, φώναζε ο Κασιδιάρης. 

Στην… υποδοχή η Ζαρούλια

antitromokratiki
Επειδή τέτοιες στιγμές, και η εικόνα έχει την ξεχωριστή σημειολογία της, λίγο πριν τις 15.30 έκαναν την εμφάνισή τους έξω από τη ΓΑΔΑ τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τα οποία έγινε η μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και των υπολοίπων συλληφθέντων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Πρόκειται για τα τζιπ που… έγιναν διάσημα, με την υπόθεση εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί για τη μεταγωγή των συλληφθέντων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 Nikos Mihaloliakos handcuffed
(Photo Eurokinissi)
Περίπου 500 οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ και τους γύρω δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης για αντίδραση και συμπαράσταση στον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος.

Ο Μανιατόπουλος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ

TAIPED
Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε., προτείνεται από το υπουργείο Οικονομικών για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιατόπουλος είναι πρώην Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. (Βρυξέλλες, 1986 – 1995).
Σήμερα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
Παράλληλα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ για θέματα Ενέργειας, Αν. Μέλος του Συμβουλίου Αναιρέσεων του “Agency for the Cooperation of European Energy Regulators” (ACER, Slovenia), Μέλος του “Club de Nice – Energie et Géopolitique”, κλπ.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), της Μονάδας Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΚΟ, Πρόεδρος του ΟΣΚ, Μέλος του Governing Board του International Energy Agency (IEA), Πρόεδρος του European Energy Charter WG1, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ – Ελ. Βενιζέλος), Μέλος Επιτροπών του ΥΠΕΚΑ, Μέλος και Σύνδεσμος με το WEC (World Energy Council) της Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (TEE), Μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΟΤ, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), διαφόρων Επιστημονικών Εταιριών, Συλλόγων, Οργανώσεων, καθώς και Πρόεδρος ή Μέλος Δ.Σ. Ιδιωτικών Εταιριών.
Έχει εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας, στα Governing Boards του International Energy Agency (IEA) και του International Atomic Energy Agency (IAEA), στο Oxford Energy Club, σε διαπραγματεύσεις με τον OPEC και τον OAPEC, στις συνομιλίες για την Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Χάρτα, σε πολυάριθμες διεθνείς ή διμερείς Συναντήσεις, Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, κλπ.
Έχει διαπραγματευθεί την εξαγορά της ESSO-Pappas από το ελληνικό δημόσιο (δημιουργία της ΕΚΟ), έχει εργασθεί ως Σύμβουλος της Διοίκησης της ΔΕΗ για θέματα προσαρμογής σε καθεστώς ανταγωνιστικής λειτουργίας, της ΔΕΠΑ για Ιδιωτικοποίηση Δικτύων, της ΡΑΕ για θέματα αγοράς πετρελαιοειδών, έχει χρηματίσει Στέλεχος διεθνών εταιριών πετρελαίου στην Ελλάδα (ΒΡ) και τη Γαλλία (SHELL).
Έχει ασκήσει πολλαπλές άλλες κύριες ή παράλληλες Επιστημονικές, Επαγγελματικές, Συνδικαλιστικές και Πολιτικές δραστηριότητες για Ενεργειακά θέματα, θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, Επενδύσεων, Διεθνών Σχέσεων κλπ.
Έχει οργανώσει, προεδρεύσει η συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής η Συντονιστής σε πολυάριθμες Διεθνείς Συναντήσεις και Συνέδρια Επαγγελματικών και Επιστημονικών Ενώσεων, σε Επιτροπές και Συσκέψεις για θέματα Ενέργειας, στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή, Κόλπο, Κίνα κλπ.
Έχει εκλεγεί Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και Πρόεδρος ή Μέλος πολλών Συνδικαλιστικών και Κοινωνικών Φορέων.
Είναι Μηχανικός παραγωγής (Μ.–Η.) του Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Έρευνα, Οικονομία και Στατιστική, στην Αθήνα και στο Παρίσι.
Ομιλεί την Ελληνική, την γαλλική και αγγλική.
Έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1941, είναι παντρεμένος με την Ομότιμο Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θ. Χίου και έχει ένα γιό (Δικηγόρο).

Ψηφιακό σήμα από απόψε στη Μεσσηνία - Μερική κάλυψη σε Ανδρίτσαινα και Ορεινή Φιγαλεία

Ξεκίνησε από την Τρίτη σταδιακά η εκπομπή ψηφιακή τηλεοπτικού σήματος στη Μεσσηνία από το Κ.Ε. στο Πεταλίδι, ενώ απομένουν λίγες ώρες για την ολοκληρωτική μετάβαση της περιοχής στην ψηφιακή εποχή:

 Από απόψε μετά τα μεσάνυχτα -και συγκεκριμένα στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής- διακόπτεται οριστικά η εκπομπή αναλογικού σήματος και πλέον οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά.

Οσοι κάτοικοι καλύπτονται από το εν λόγω κέντρο θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-TMPEG4 ή H.264 και να τον συντονίσουν στους εξής διαύλους (συχνότητες):


• 33 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Achaia, Super B, Teletime (Δυτική Ελλάδα).

• 37 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Δημόσια Τηλεόραση, TV5 και δύο κωδικοποιημένα κανάλια της Νοva.

• 45 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV.

• 47 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Σκάι, Star και E (πρώην 902).

• 53 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Best, Μεσόγειος, ΟΡΤ (Ηλεία) και Ionian Channel (Ζάκυνθος).

Περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κορώνης και άλλων πόλεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, καθώς και της Ηλείας (Ανδρίτσαινα, Ορεινή Φιγαλεία) θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Από την πλευρά των ηλεκτρονικών πάντως, οι οποίοι είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι για την εγκατάσταση των αποκωδικοποιητών αλλά και τον συντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών, διατυπώνεται αίτημα για διατήρηση -για μικρό ακόμα χρονικό διάστημα- της αναλογικής εκπομπής παράλληλα με την ψηφιακή, ώστε να γίνει ομαλότερα και χωρίς προβλήματα για τους τηλεθεατές η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Πηγή patrisnews.com

Παραδόθηκε και ο Ν. Μιχας

Λίγο πριν από τις 15:00 πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο βουλευτής της Χ. Α. , Νίκος Μίχας, φωνάζοντας "Ζήτω η Δημοκρατία". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως θα παραδοθεί άμεσα.-

Ονειρεμένη πρεμιέρα για τον Πανηλειακό! ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 1-2

Ονειρεμένη πρεμιέρα για τον Πανηλειακό!

Επιτέλους σέντρα στην Football League! Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Νοτίου Ομίλου, ο Πανηλειακός πανηγύρισε σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 2-1 του Βύζα στα Μέγαρα και γιόρτασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιστροφή του στην Β' Κατηγορία έπειτα από 10 χρόνια!

Η ομάδα της Ηλείας, που ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο 4' με γκολ του Κωνσταντινίδη, ενώ στο 31' ο Καλαϊτζίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, κατέβασε ωραία τη μπάλα με το στήθος και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2!
Το συγκρότημα του Πέτρου Δημητρίου, που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλο γκολ αν η κεφαλιά-ψαράκι του Πίγκλα δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Λούκιτς στο 18'.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν στο ματς σ' ένα κομβικό σημείο, καθώς ο Αρναρέλλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Πίτκα που φέρει ευθύνη και μείωσε σε 1-2 ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, ο Βύζαντας προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του και να φέρει το παιχνίδι στα καρέ των φιλοξενούμενων, όμως δεν έβγαλε τη μεγάλη φάση, ενώ το παιχνίδι ήταν σκληρό και είχε πολλές διακοπές. Αντίθετα, η ομάδα του Πύργου είχε άλλο ένα οριζόντιο δοκάρι σε προσπάθεια του Νάστου στο 66'.
Βύζας Μεγάρων (Αντώνης Αυλωνίτης): Λούκιτς, Ταμπάκης, Μανδύλης, Παπαευθυμίου, Γιάντριτς, Μπέλερης (46' Δημόπουλος), Ιερ. Μαζιώτης, Αρναρέλης, Γκαϊδατζής, Νικολέτος (75' Αλ. Μαζιώτης), Λέκκας (50' λ.τ Σπανός).
Πανηλειακός (Πέτρος Δημητρίου): Πίτκας, Θωμόπουλος, Σαραμαντάς, Λίτσος, Κοτσώνης, Λιόσης, Πίγκλα (81' Χαλούλος), Νάστος, Μπιντάνγκ, Κωνσταντινίδης (86' Σταματής), Καλαϊτζίδης (74' Mαρτίνος).


1η  αγωνιστική
Ηρακλής Ψαχνών - ΑΟ Χανιά
Επισκοπή - Φωστήρας
Φωκικός - Καλλιθέα
Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος
Παναχαϊκή - Αστέρας Μαγούλας
Βύζας Μεγάρων - Πανηλειακός   1 - 2
Ολυμπιακός Βόλου - Γλυφάδα

Χωρίς δύο, αλλά με πίστη για νίκη η Κόρινθος στην Καλαμάτα


Αντίστροφα κυλά πλέον, ο χρόνος για την κυριακάτικη αναμέτρηση (29/9, 16:30) της Κορίνθου με την Καλαμάτα.
Μετά τη πετυχημένη πρεμιέρα με τον Άρη Αιτωλικού (2-0), η Μπάρτσα δίνει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, κόντρα στη Μαύρη Θύελλα, που προέρχεται από την ήττα (0-1) απ' τον ΠΑΟ Βάρδας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο Παραλίας στη φυσική έδρα της Καλαμάτας και η Κόρινθος θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο της, καθώς η "Θύρα 3" διοργανώνει εκδρομή στη μεσσηνιακή πόλη. Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν υπολογίζεται ο Μπούκης, ο οποίος θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του, καθώς και ο τραυματίας Κουλός.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι, με τον Δημήτρη Μαγκαφίνη να καταστρώνει τα πλάνα του για το δύσκολο ματς. Το πιθανότερο είναι πως ο έμπειρος τεχνικός θα παρατάξει το σχήμα της πρεμιέρας με τον Άρη Αιτωλικού. Η Κόρινθος γνωρίζει ότι έχει δύσκολο έργο ωστόσο, φιλοδοξεί να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη, με πάθος και σχέδιο, προκειμένου να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Η αποστολή της Κορίνθου θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής για την Καλαμάτα και θα επιστρέψει στη βάση της μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Η 2η αγωνιστική
 
Καλαμάτα – Κόρινθος
Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Τσιρίνης (Αχαΐας)
Αρης Αιτωλικού – Παναργειακός
Μαρκαντωνάτος, Πήττας (Ηλείας), Οικονόμου (Αχαΐας)
ΠΑΟ Βάρδας – ΑΕ Ερμιονίδας
Διώτης, Κακατσίδης, Αντωνόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
ΠΦΟ Πανόπουλου – Αχαϊκή
Νίκας, Λάμιας, Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)
Εθνικός Σαγέικων – ΑΕ Καραϊσκάκης
Αδαμόπουλος Α. (Ζακύνθου), Αδαμόπουλος Κ., Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)
Ατρόμητος Αχαΐας – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Βεργέτης, Χαραλαμπόπουλος, Δημογέροντας (Αρκαδίας)
Πανναυπλιακός – Μεσσηνιακός
Μιχελής, Χαλβατζάκος, Τζιλίρης (Πειραιά)
Παναρκαδικός – ΑΕ Μεσολογγίου
Κακριδής, Μπέτσογλου, Παπανικολάου (Κορινθίας)

Ο Ολυμπιακός πάει «πλατεία»

Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από την ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (0-0) και ψάχνει για την επιστροφή στις επιτυχίες. Λίγο νωρίτερα, στην αναμέτρηση που θα γίνει στο Καυτανζόγλειο, η Βέροια υποδέχεται τον Εργοτέλη.

Την Κυριακή, ξεχωρίζει το ματς στο Ηράκλειο μεταξύ του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην έχει απώλειες κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα της Κρήτης.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
18:15 (Καυτανζόγλειο) Βέροια - Εργοτέλης NS1
20:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Ολυμπιακός NS2

ΚΥΡΙΑΚΗ
16:00 (Κ. Βικελίδης) Αρης - Παναιτωλικός NS2
18:15 (Γ. Καμάρας) Απόλλων - Λεβαδειακός NS3
18:15 (Θ. Βαρδινογιάννης) ΟΦΗ - ΠΑΟΚ NS2
18:15 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη NS4
20:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - Αστ.Τρίπολης NS1

ΔΕΥΤΕΡΑ
17:00 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Πανθρακικός NS2
19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή - Ατρόμητος NS1

Προηγείται ο Λάντνικ, πέμπτος ο Αναστασιάδης στο «31ο Σπάρταθλον»


Ο Ολλανδός Ζαν Άλμπερ Λάντνικ προηγείται στο μισό της διαδρομής στον 31ο διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως «Σπάρταθλον» που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από την Ακρόπολη και ολοκληρώνεται το Σάββατο, με τον τερματισμό των αθλητών μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Στη διοργάνωση που διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων, παρουσιάστηκαν στην εκκίνηση 321 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες (είχαν δηλωθεί αρχικά 333).

Δένδιας: Κάναμε το καθήκον μας (video)

"Η αστυνομία θα κάνει το καθήκον της" είπε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για "δίκαιη δίκη" για τους συλληφθέντες.

Ποιοι είναι οι επιλαχόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην περίπτωση παραιτήσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτικές έδρες, που «χηρεύουν», καταλαμβάνονται από τους επιλαχόντες των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Οι επιλαχόντες θα πρέπει να δηλώσουν αν αποδέχονται τη βουλευτική ιδιότητα ή όχι. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές.

Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, τα ονόματα των βουλευτών και των επιλαχόντων της Χρυσής Αυγής έχουν ως εξής:


Τα διεθνή ΜΜΕ για τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής

Πρώτο θέμα στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα ξένα ΜΜΕ αποτελούν από το πρωί οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Golden-DownTo ΒΒC, το Reuters, το Sky News και πολλά άλλα διεθνή ΜΜΕ ανανεώνουν διαρκώς τις πληροφορίες που μεταδίδουν για το συγκεκριμένο μείζον θέμα, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε προκαλέσει το ζήτημα στη διεθνή κοινότητα.
Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποτέλεσε την αφετηρία για μια περισσότερο “επιθετική” από την πλευρά της Δικαιοσύνης αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και για την απειλή του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου να παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές του κόμματός του, ώστε να προκληθούν εκλογές.

ysterografa.gr

ΚΚΕ: Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος του

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, και τις μαζικές συλλήψεις:
KKE-Perissos1. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
     

ΠΑΣΟΚ: Απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα

PASOK-Xarilaou-Trikoupi


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με τις σημερινές εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής:
“Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και  προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.
Για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ ).
Σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις.
Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα. Μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν. Τώρα περισσότερο από πότε απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.

Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

Antonis-Samaras-Megaro-Maximou
Στο… πόδι βρίσκεται από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου, για τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, και ενώ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί το μεσημέρι για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και σειρά κρίσιμων επαφών που θα έχει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Ο Πρωθυπουργός είχε το πρωί συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου, και στον επίλογο της συνάντησης αυτής προσήλθαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Από το κυβερνητικό επιτελείο εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία “πήρε πάνω της” το θέμα της Χρυσής Αυγής, και με χειρουργικές κινήσεις προχώρησε στη μεγάλη επιχείρηση των συλλήψεων από το πρωί, προκαλώντας τα θετικά σχόλια και των ξένων ΜΜΕ.
Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας και ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσαν τα εξής:
Δένδιας: “Η ΕΛ.ΑΣ., υπό τις οδηγίες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης έκανε το καθήκον της”.
Αθανασίου: “Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα. Θα υπάρξει δίκαιη δίκη. Δεν τίθεται θέμα εκλογών”.
Αναχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου για το αεροδρόμιο, προκειμένου να “πετάξει” για τις ΗΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε στους δημοσιογράφους που ρώτησαν την άποψή του για τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, με τις σημερινές συλλήψεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης: “Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές”, τόνισε με νόημα ο Πρωθυπουργός.
Αναφορικά με το πώς πήγε το σημερινό ραντεβού του με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε: “Πήγε καλά”.

ysterografa.gr

Παππάς: Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος…

pappas
“Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm.
Ο κ. Παππάς, που αναζητείται από την αστυνομία, τόνισε ότι: “Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα”, είπε, και κάλεσε τους “Έλληνες εθνικιστές σε αγωνιστική εγρήγορση. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει”, κατέληξε.

ysterografa.gr

Εισαγγελικό πόρισμα: Υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ο Παππάς

Areios-Pagos
Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της Χ.Α. Χρίστος Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.
Στο εννιασέλιδο πόρισμα αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες στη Χρυσή Αυγή η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, μια στα Πετράλωνα και άλλες ανθρωποκτονίες και απόπειρες.
Παράλληλα τούς αποδίδονται κατηγόριες για βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και αλλά ποινικά αδικήματα.
Το εισαγγελικό πόρισμα βασίζεται σε τουλάχιστον 10 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, τις οποίες είχε αποστείλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Η εισαγγελική ερευνά θα συνεχισθεί.

3 παράνομα πιστόλια βρέθηκαν στο σπίτι του Μιχαλολιάκου

Nikos-MixaloliakosΌπως μεταδόθηκε και επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των βουλευτών και των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, σε ένα από αυτά βρέθηκαν τρία πιστόλια.
Τα πιστόλια βρέθηκαν στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος τα κατείχε παράνομα, και θα του ασκηθεί δίώξη από τη Δικαιοσύνη.

Κεδίκογλου: Εκλογές σε 15 περιφέρειες αν…

Εκλογές σε 15 περιφέρειες προανήγγειλε στην ουσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αν επιβεβαιωθεί το σενάριο για παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα,  σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.
Διαβάστε το διάλογο από το πρωινό του mega:
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:  Σενάρια για πρόωρες εκλογές, για το πότε θα γίνουν, έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση;
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:  Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Και σε τοπικό επίπεδο, αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής…
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:  Θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Παραμένουν βουλευτές οι συλληφθέντες
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

Ποιες είναι οι 15 περιφέρειες
Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή διαθέτει 17 βουλευτές σε 15 περιφέρειες της χώρας και έναν βουλευτή Επικρατείας:
Συγκεκριμένα:
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Παππάς Χρήστος
Α” ΑΘΗΝΩΝ Μιχαλολιάκος Γεωργίου Νικόλαος
Β” ΑΘΗΝΩΝ Ζαρούλια Βασιλείου Ελένη, Γερμενής Σπυρίδωνος Γεώργιος,     Παναγιώταρος Κωνσταντίνου Ηλίας
 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Μπαρμπαρούσης Ηλία Κωνσταντίνος
ΑΤΤΙΚΗΣ Κασιδιάρης Παναγιώτη Ηλίας
ΑΧΑΪΑΣ Αρβανίτης – Αβράμης Κωνσταντίνου Μιχαήλ
ΕΥΒΟΙΑΣ Μίχος Αντωνίου Νικόλαος
 Α” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γρέγος Βασιλείου Αντώνιος
 Β” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ζησιμόπουλος Παναγιώτη Πολύβιος
 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Μπούκουρας Νικολάου Ευστάθιος
 ΛΑΡΙΣΗΣ Αλεξόπουλος Δημητρίου Χρυσοβαλάντης
 ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ηλιόπουλος Κωνσταντίνου Παναγιώτης
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κουκούτσης Νικολάου Δημήτριος
 Α” ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κούζηλος Παναγιώτη Νικόλαος
 Β” ΠΕΙΡΑΙΩΣ Λαγός Ευαγγέλου Ιωάννης
 ΣΕΡΡΩΝ Ματθαιόπουλος Παύλου Αρτέμιος

Περίπου 500 Χρυσαυγίτες “πολιορκούν” τη ΓΑΔΑ

Xrysh-Aygh-GADA
(Photo Eurokinissi)
Περίπου 500 οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ και τους γύρω δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Οργάνωσης για αντίδραση και συμπαράσταση στον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος.
Οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν, έδειξαν τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής να έχουν περιοριστεί από την Αστυνομία, μακριά από την είσοδο της ΓΑΔΑ, και ενώ αρχικά σχεδίαζαν να μαζευτούν ακριβώς εκεί έξω.
Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε και ο δικηγόρος, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, την προσέλευση του οποίου υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν παρέλειψαν να φωνάζουν και συνθήματα υπέρ της οργάνωσης.

ysterografa.gr

Η "στείρα αντιπολίτευση" έχει μακρά Ιστορία στη χώρα μας ...

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Αν με στεναχωρεί κάτι, τώρα που ξεκίνησε το ξήλωμα της ΧΑ, αυτό είναι τα σχόλια του τύπου "όχι μόνο την ΧΑ, υπάρχει και το άλλο άκρο" ή "άργησαν πολύ" κλπ.Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από την στείρα αντιπολίτευση.

Διότι στείρα αντιπολίτευση είναι το να κατηγορείς κάποιον γιατί (πχ) καθυστέρησε να κάνει, αυτό που εσύ, ούτως ή άλλος ήσουν ανίκανος να κάνεις.

Θα σας διηγηθώ μία ιστορία παλαιά, 100 ετών συγκεκριμένα.

Τότε που ο 2ος Βαλκανικός Πόλεμος είχε ξεκινήσει και ο Στρατός μας θριάμβευε στην μεγάλη (και καθοριστική) μάχη του Κιλκίς Λαχανά. Την ίδια μέρα, 21 Ιουνίου 1913, είχε συγκληθεί η Βουλή, με θέμα την κήρυξη πολέμου κατά της Βουλγαρίας.





Την ημέρα εκείνη, αναγνώστηκε κατ' αρχήν στη Βουλή το διάγγελμα του Βασιλέα προς τον λαό.

«Αυτή η νύχτα (μας) έμεινε» (Φωτορεπορτάζ και Βίντεο από το Ηρώδειο)

 
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγούδησε για 10.000 παιδικές ψυχές μαγεύοντας το κοινό στο Ηρώδειο με τη μελωδική φωνή της 

Πορτοκάλογλου και Vassillikos άξιοι «Μουσικοί Συνοδοί» της


Το σύνθημα που έδωσε η Αρβανιτάκη: Πάμε, ξανά, στα θαύματα

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Μια νύχτα συνώνυμη με μαγεία αφού χιλιάδες αόρατοι κόκκοι αστρόσκονης πλημμύρισαν τον  ουρανό της Ακρόπολης την Τετάρτη το βράδυ καθώς η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την κρυστάλλινη φωνή της (βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού) τραγούδησε για 10.000 παιδικές ψυχές... Συνοδοί της ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Κηπουρός και ο Vassilikos αλλά και η Ορχήστρα των Κυκλάδων.
 Το Ηρώδειο κατάμεστο από κόσμο που χειροκρότησε την Μεγάλη ερμηνεύτρια αλλά και την προσπάθεια του φορέα «Μαζί για το Παιδί» που παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η κρίση στέκεται όρθιο για να προσφέρει σε 10.000 παιδιά...



Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

Συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική Μιχαλολιάκος-Κασιδιάρης! Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη

Nikos-Mixaloliakos-Ilias-Kasidiaris
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις, ενώ φήμες αναφέρουν ότι μια από τις συλλήψεις αφορά βουλευτή, και άλλες φήμες υποστηρίζουν ότι συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Νεώτερες πληροφορίες επιβεβαίωσαν ότι ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ του φόρεσαν και χειροπέδες.
Μετά τη σύλληψη Μιχαλολιάκου αναζητούνται έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων οι Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και για άλλα 34 στελέχη της Οργάνωσης.
Αργότερα επιβεβαιώθηκε η σύλληψη και του Ηλία Κασιδιάρη , καθώς και του Κώστα Πατέλη, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που είχε εμπλοκή στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε χθες βράδυ το “δέσιμο” των κατηγοριών.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος οδηγήθηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί, όπου ειρωνεύτηκε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι… τον έψαχναν σε λάθος διεύθυνση.
Ο Γιάννης Λαγός ήταν ο επόμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη.
 ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα-απολύσεις: Νέο πάγο στα αιτήματα Μητσοτάκη βάζει η τρόικα

Χωρίς απάντηση επί των αιτημάτων του Κ. Μητσοτάκη αποχώρησαν και από τη σημερινή δεύτερη (δίωρη) συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τρόικας, απογοητεύοντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ανέμενε μία κίνηση καλής θέλησης από τους δανειστές μας. Οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς συζήτησαν μεν τα θέματα της (δίμηνης τρίμηνης) παράτασης αλλά και της αποδοχής να μετρήσουν στις απολύσεις οι συμβασιούχοι που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές αλλά και όσοι αποχωρήσουν από τις αμυντικές βιομηχανίες,   με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ωστόσο για μία ακόμη φορά έβαλαν «πάγο» στα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη.
Πάντως, συνεργάτες του υπουργού με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr, υποστήριζαν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ προσπαθούσαν να μεταδώσουν κλίμα αισιοδοξίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ιστορική επικοινωνία Ομπάμα – Ροχανί!

obamarohani
Για πρώτη φορά από την ιρανική επανάσταση του 1979 και τη διακοπή των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν, οι πρόεδροι των δύο χωρών είχαν απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία, αποκάλυψε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ομπάμα: Η χρεοκοπία των ΗΠΑ εξαρτάται από τους Ρεπουμπλικανούς

Barack-Obama-John-Boehner
Το ομοσπονδιακό κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παύσης της λειτουργίας ενός μέρους του μηχανισμού του από 1ης Οκτωβρίου, αφού το Κογκρέσο δεν έχει ακόμα συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότησή του.
Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο αυτό για να στερήσει τη χρηματοδότηση από τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που έχει προωθήσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Επεισόδια “αιωνίων” και στο Μεσολόγγι! Δεκαέξι προσαγωγές - σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος!

mesologgi
Μεγάλης έκτασης επεισόδια, με έναν σοβαρά τραυματία, έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής (27/9) μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και στο Μεσολόγγι!

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ, πτώση Χρυσής Αυγής

dimoskopisi
Προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Όσο για τη Χρυσή Αυγή, καταγράφει για ακόμη μία φορά απώλειες, αυτή τη φορά 4,1%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,3%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.
Παράλληλα, το 68% των ερωτηθέντων λέει ότι η Χρυσή Αυγή έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τη στιγμή που το 60% τη χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση.
Εξάλλου, το 77% τη θεωρεί φασιστικό κόμμα.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης: «Επιβεβαίωση της δυναμικής πορείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»


Η εξαιρετική δυναμική της πορείας του προγράμματος του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναδείχθηκε κατά την 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά 2007-2013», η οποία έλαβε χώρα στην Πάτρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.
Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις Αιρετές Περιφέρειες, για την αποδοτικότερη αξιοποίησή του, δεδομένων των αποτελεσμάτων και των στόχων που έχουν επιτευχθεί, τα οποία υπερβαίνουν τις αντίστοιχες προβλέψεις.
Οι Αιρετές Περιφέρειες, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του, αποτελούν βασικό παράγοντα ενίσχυσης της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα μας για την επίτευξη των στόχων και την έξοδο από την κρίση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε σημαντικές παρατηρήσεις για τη δημιουργία των προϋποθέσεων μεγαλύτερης ευελιξίας και χρηστής διαχείρισης του ΕΣΠΑ, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις, όπως την απαραίτητη αναβάθμιση των φορέων διαχείρισης του ΕΣΠΑ από Ενδιάμεσες σε Διαχειριστικές και τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Πελοποννήσου, το οποίο είναι το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα στη χώρα που έχει σαν στόχο την κοινωνική συνοχή και την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παράδειγμα» αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ακολουθήσουν και οι άλλες Περιφέρειες.
Σε ότι αφορά στην υλοποίηση των έργων παραχωρήσεων για τους οδικούς άξονες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για μια ακόμα φορά, τόνισε την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο φυσικό αντικείμενο.
Η Ολυμπία Οδός, τόνισε ο Περιφερειάρχης, πληροί τον όρο του Διευρωπαϊκού Δικτύου υψηλής σπουδαιότητας των τριών Περιφερειών, όπως έχει χαρακτηριστεί και αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο αν καταλήγει στην Τσακώνα.
Προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τις έθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, αποτελούν η επανεκκίνηση του Σιδηρόδρομου Πελοποννήσου και η αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του Περιφερειάρχη στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, λόγω της αδυναμίας του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Οι προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έγιναν όλες αποδεκτές και αποτυπώθηκαν στα συμπεράσματα της σημερινής Συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η δυναμική του Προγράμματος του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι εμφανής.
«Η δυναμική, που παρουσίασε τα δύο τελευταία χρόνια το Πρόγραμμά μας, το οποίο ενώ τον Ιούλιο του 2011 κατέγραφε μηδενικές απορροφήσεις και ελάχιστες συμβασιοποιήσεις, σήμερα παρουσιάζει απορροφήσεις που αγγίζουν το 45%, ενώ ανάλογη δυναμική παρουσιάζουν και οι δείκτες εντάξεων και συμβασιοποιήσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Μέχρι πριν δύο χρόνια, στο πλαίσιο του ΔΕΠΙΝ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν χαμηλότερα κατά είκοσι (20) και πλέον ποσοστιαίες μονάδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και κατά δεκαπέντε (15) μονάδες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ τα σημερινά στοιχεία αποδεικνύουν τους εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς, που κινήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Ιούλιο του 2011, οπότε και ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του Προγράμματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω στοιχεία, προκύπτει ότι στο τέλος της Προγραμματικής Περιόδου, 31-12-2015, το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχει υπερκαλύψει τον προϋπολογισμό του σε δαπάνες.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, σε ότι αφορά στην κάλυψη του κανόνα ν+2 και ν+3 και για να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας πόρων το έτος 2013, όπως αναδείχθηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στην καλύτερη θέση σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποδεχθεί τη Νέα Προγραμματική Περίοδο, για πρώτη φορά, χωρίς προβλήματα απεντάξεων έργων- γέφυρες και διοικητικές εμπλοκές, δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΕΛ!


«….δεν είναι σαν κάτι ταινίες θρίλλερ,

που είναι κάτι άσχετοι ,
που μένουν με το πούλμαν κάπου στην ερημιά,
που είναι ένα σπίτι, με ένα ζευγάρι, με τζάκι και λιμνούλα
και γκαράζ, που φαίνονται πολύ καλοί και ευγενικοί
και φιλόξενοι άνθρωποι
αλλά στο τέλος..... »
(ΤΟ ΚΤΕΛ)

Η νέα, σπαρταριστή κωμωδία
του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη,
έρχεται... στο Θέατρο Κιβωτός!

Προσεχώς.... περισσότερα!
 


LIVE2
10 Thetidos str. Athens
Greece, 11528