Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

AIMOΔOΣIA 22 - 9 - 13 ΣTO ΠNEYM. KENTPO ΔEPBENIOY.

ΦIΛH / E AIMOΔOTPIA / H. KAΛEIΣAI KAI ΠAΛI NA ΔΩΣEIΣ TO ΠAPON ΣTHN AIMOΔOΣIA 22 - 9 - 13 ΣTO ΠNEYM. KENTPO ΔEPBENIOY
ΠPOΣΦEPE AIMA ΣΩZEIΣ ZΩEΣ.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6-8 ΩΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΑ, ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α2 Κορινθίας



Το απόγευμα της Πέμπτης (19/9) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 για τη σεζόν 2013-14.
Όπως είναι γνωστό, η σέντρα έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 28-29, με το φετινό πρωτάθλημα να αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς αρκετές ομάδες είναι δυνατές και έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους.

Έτσι, στην πρεμιέρα το μεγάλο ντέρμπι γίνεται στον Συνοικισμό ανάμεσα σε Κόρινθο '06 και Αετό Κρυονερίου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Σολωμός - Τενεάτης και Ηρακλής Λεχαίου - Ισθμιακός. Στον Άσσο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, το Διμηνιό έχει εκτός έδρας αποστολή στον Άγιο Βασίλη, ενώ το Ζευγολατιό αντιμετωπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων θα ανακοινωθούν από την ΕΠΣΚ την ερχόμενη Δευτέρα.  
 
Tο πρόγραμμα:
1η αγωνιστική
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 – ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΣΟΛΩΜΟΣ – ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ – ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Γ’ Εθνική: Οι διαιτητές του 4ου ομίλου

Γ’ Εθνική: Οι διαιτητές του 4ου ομίλου | onsports.gr 
Την Τετάρτη (18/9) ανακοινώθηκαν από τη ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου στη Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά:
Κόρινθος – Αρης Αιτωλικού
Δημητρόπουλος, Φαρμάκης, Κρετσίμος (Δυτ. Αττικής)
Καλαμάτα – ΠΑΟ Βάρδας
Γιαννόπουλος, Γκριτζέπης Κ., Δημογέροντας (Αρκαδίας)
Παναργειακός – ΠΦΟ Πανόπουλου
Γκριτζέπης Γ., Χαραλαμπόπουλος,Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
ΑΕ Ερμιονίδας – Εθνικός Σαγέικων
Αστέρας, Μπουρτζοβίτης, Μπούμπας (Κορινθίας)
Αχαϊκή – Ατρόμητος Λάππα
Παναγιωτόπουλος, Πυλαρινός, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Πανναυπλιακός
Τάσης, Μωυσιάδης, Κόλλιας (Ηπείρου)
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Παναρκαδικός
Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)
ΑΕ Μεσολογγίου – Μεσσηνιακός
Τζουανόπουλος, Τσιρίνης, Οικονόμου (Αχαΐας)


Την Τετάρτη 25/9 στις 16:00 θα διεξαχθεί τελικά το παιχνίδι της Αχαϊκής με την ΑΕ Μεσολογγίου, για την πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Η αναμέτρηση είχε αναβληθεί, επειδή η αστυνομία δεν συμφωνούσε με τη διεξαγωγή του, επειδή το γήπεδο Κάτω Αχαγιάς δεν έχει πάρει άδεια καταλληλότητας από την Περιφέρεια. Ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε και η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ όρισε το παιχνίδι για τις 15/9.


Δεν προτίθεται η ΑΕ Ερμιονίδας να κάνει ένσταση για ενδεχόμενη αντικανονική συμμετοχή παίκτη του Ατρόμητου Αχαΐας, στο κυριακάτικο παιχνίδι για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής.
Μετά τη λήξη του αγώνα, όπου ο Ατρόμητος επικράτησε 3-0, υπήρξε η πληροφορία, ότι παίκτης της αχαϊκής ομάδας έπαιζε ενώ ήταν τιμωρημένος. Ωστόσο η ΑΕ Ερμιονίδας δεν θέλησε να κυνηγήσει στα χαρτιά την πρόκριση, ενώ αργότερα ξεκαθαρίστηκε και από την ΕΠΟ πως μόνο οι κόκκινες κάρτες θα εκτίονται στο Κύπελλο και όχι οι ποινές από κίτρινες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«H Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας ανακοινώνει ότι δεν θα ασχοληθεί με την νόμιμη ή μη χρησιμοποίηση τιμωρημένου ποδοσφαιριστή της αντιπάλου ομάδας (Ατρόμητου Αχαΐας).
Επίσης το Δ.Σ. της Ένωσης Ερμιονίδας ευχαριστεί δημόσια την διοίκηση του Ατρόμητου Αχαΐας για την άψογη φιλοξενία  που παρείχαν  και την άριστη συμπεριφορά που επέδειξαν στους εκπροσώπους της ομάδας μας, στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο».



Ανθρωποκυνηγητό για τους κουκουλοφόρους με τα όπλα που λήστεψαν διανομέα τσιγάρων στην Μαναγούλη Δωρίδας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι το μεσημέρι, στην   Μαναγούλη  Δωρίδας , έκαναν ένοπλη ληστεία σε βάρος 34χρονου, οδηγού φορτηγού, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το LamiaReport, στις 14:30 το μεσημέρι, οι δύο δράστες, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και φορώντας κουκούλες,
πλησίασαν το παρκαρισμένο φορτηγό της εταιρείας, μέσα στο οποίο μόλις είχε μπει ο 34χρονος,
μετά από διανομή τσιγάρων σε κατάστημα ψιλικών της περιοχής.

Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών, ανάγκασαν τον 34χρονο οδηγό του φορτηγού, να τους παραδώσει ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,
προερχόμενο από εισπράξεις από την πώληση των τσιγάρων και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής και σε όμορους νομούς.

Αναταραχή στη Δάφνη - Πυροβολισμοί σε αντιφασιστική συγκέντρωση από ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί αυτή τη στιγμή γύρω από την περιοχή του Μετρό στη Δάφνη, καθώς κατά τη διάρκεια μιας αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συγκεντρωμένοι εντόπισαν ένα άτομο το οποίο είναι ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος περνούσε από το σημείο με τη μηχανή του.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον ειδικό φρουρό και αυτός προκειμένου να γλιτώσει έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές.

Αμέσως επικράτησε πανικός και τότε ο αστυνομικός φέρεται να κατάφερε και κρύφτηκε σε παρακείμενη καφετέρια.

Στο σημείο επικράτησε ένταση εκείνη τη στιγμή, με διαδηλωτές να πετούν καρέκλες προς το μέρος του καταστήματος, όπου βρισκόταν ο ειδικός φρουρός, αλλά και προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση κρότου λάμψης.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση διαλύθηκε και άρχισε ένα κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ στα γύρω στενά της περιοχής.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη και αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Φιλολάου στο Παγκράτι. 

newssit.gr

Στην 13η θέση η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

BALLAS(1)Η Ελλάδα έπεσε στην 13η θέση της βαθμολογίας των χωρών της ΟΥΕΦΑ, πράγμα που σημαίνει πως από τη σεζόν 2015-2016 ο πρωταθλητής δεν θα πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα δίνει προκριματικό γύρο.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Καταργείται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

tameio1
Παύεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), μετά το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περί οικονομικής κακοδιαχείρισης την περίοδο 2006-2011.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, το ΔΣ, που παύεται, αντικαθίσταται από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, έως την εκκαθάριση της ΤΕΟ ΑΕ.
«Το ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) επιτέλεσε σημαντικό έργο στο παρελθόν σε σχέση κυρίως με την είσπραξη των διοδίων και τη χρηματοδότηση της συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, με έσοδα από τα διόδια.
Ωστόσο, μετά την ανάθεση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρείες Ειδικού Σκοπού και την εκχώρηση, σε αυτές, των διοδίων, ο ρόλος του σταδιακά, περιορίζεται σημαντικά και σήμερα ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του.
Για τον λόγο αυτό, σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργησή του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τζέρεμι Άιρονς: Έλληνες, μην παίρνετε στα σοβαρά τους νεοναζί

irons
«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι, οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, δυστυχώς, ανά τον κόσμο».
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα η κρίση στην Ευρώπη, ήταν θέματα που μονοπώλησαν τη συνέντευξη Τύπου του Τζέρεμι Αϊρονς, με αφορμή τη νέα του ταινία «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», η επίσημη πρεμιέρα της οποίας θα γίνει το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

Σαμαράς: Δεν φοβάμαι και δεν δέχομαι εκβιασμούς

samaras
Τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της και την εκτίμηση ότι με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους, διατυπώνει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

 Μιχελάκης: Η Ευρώπη οφείλει να αναγνωρίσει τις θυσίες των Ελλήνων

mixelakis111111
Αναλυτικό άρθρο του υπουργού Eσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, με θέμα την αντιμετώπιση της άκρας δεξιάς και της λαθρομετανάστευσης, δημοσιεύει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.
Μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, με ευθεία αναφορά στην άμεση ελληνική επικαιρότητα, σημειώνει:

Μιχελάκης: Ενότητα απέναντι στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

mixelakis
«Την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι αρνούνται το διάλογο και καταφεύγουν σε ακρότητες», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο πρωινό επεισόδιο στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ. «Αυτό αποδεικνύεται και από το επεισόδιο στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ήταν προσχεδιασμένο και οργανωμένο από κομματικούς μηχανισμούς. Όσον αφορά την προσπάθεια παραποίησης των όσων είπα, θεωρώ ότι είναι ανάξια κάθε σχολιασμού», δηλώνει ο υπουργός.

ysterografa.gr

Όλγα: Απάντηση στο σκοτάδι της βαρβαρότητας

Olga-Kefalogianni-Jeremy-Irons
Η Yπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σήμερα το μεσημέρι, παρέθεσε γεύμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,  προς τιμήν του διάσημου ηθοποιού κ. Τζέρεμι Άιρονς,  με αφορμή την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για την Λισαβόνα».  Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός ήλθε στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση  του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Η ταινία θα προβληθεί  σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, στις 20:30μ.μ, στο Μέγαρο Μουσικής.
Στο πλαίσιο της συνάντησης η Όλγα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε:
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα μας, προσωπικότητες του βεληνεκούς του Τζέρεμι Άιρονς με σημαντική προσφορά στην τέχνη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να επισκέπτονται την Αθήνα και την Ελλάδα.
Ιδίως, σε μια κρίσιμη στιγμή όπου έχουμε ανάγκη το φως του πολιτισμού, ως  απάντηση στο σκοτάδι της βαρβαρότητας. Καλωσορίζω τον φιλοξενούμενο μας, με την προτροπή να έρθει ξανά και ξανά στην Ελλάδα για να γνωρίσε ακόμα περισσότερες ομορφιές της πατρίδας μας».
ysterografa.gr

Συνελήφθη 57χρονος στην Κόρινθο για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη , σήμερα (20-9-2013) το πρωί , στην Κόρινθο  , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , ένας 57χρονος ημεδαπός , για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα , σε βάρος του 57χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο , ύψους 91.081,29- ευρώ.
Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Πέτρος Τατούλης: Ολέθριο πολιτικό σφάλμα η ταύτιση των άκρων Η ενδυνάμωση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας εγγύηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας


Την ενίσχυση των Περιφερειών με νέες αρμοδιότητες πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην παρέμβασή του στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, τονίζοντας ότι «μόνο μέσα από το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αυτό είναι πλέον πρόδηλο και για το λόγο αυτό απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών σε σχέση με την κεντρική κυβέρνηση που έχει σαν κύριο μέλημα τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας».

Αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων κράτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον Αlpha 989

Στην εκπομπή με την Γιάννα Παπαδάκου:

Αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων κράτησε, μιλώντας στον Αlpha 989 η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απευθύνοντας έκκληση για αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου, προστασία του κοινοβουλευτισμού και απομόνωσης της ΧΑ.

«Υπάρχουν σύμβουλοι που μπορεί να έχουν απόψεις αλλά δεν είναι δική μου άποψη. Από το Μάιο έχω πει πως η πολιτική των άκρων δεν είναι η σωστή κατεύθυνση. Είναι μακριά από την πραγματικότητα ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με διχαστικές λογικές» είπε η κα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η ηγεσία δεν μπορεί να είναι ανιστόρητη.

Πάντως, πρόσθεσε πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγαίνει με το σύνθημα "εμείς και οι άλλοι", είναι διχαστικό».

Επίσης, εκτίμησε πως δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός η Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μου φαίνεται λογική η κατάργηση κόμματος. Δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα» αλλά τόνισε πως η νομοθεσία για την τρομοκρατία μπορεί να εφαρμοστεί, αφού φαίνεται πως στοιχειοθετείται η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχει άνθρωπος που ειδοποίησε 30 ανθρώπους κτλ. Μέσα στην τραγικότητα του γεγονότος δόθηκαν στον κο Δένδια τα στοιχεία για να προχωρήσει».

Επανέλαβε πως «εδώ και πολλά χρόνια δίνω τη μάχη μου για μηδενική ανοχή στη βία. Πάρα πολλές φορές σε αυτόν τον αγώνα είμαστε πολύ λίγοι. Είναι η ώρα της αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου, της εθνικής θωράκισης και της ουσιαστικής απομόνωσης του φαινομένου της Χ.Α. Το «όχι» είναι πολύ πιο εύκολο από το «ναι». Σήμερα είναι η ώρα του «ναι» . Έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που μας ενώνει. Είναι η προστασία των πολιτών μας.

Τέλος, θέλησε να συγχαρεί την αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ επισημαίνοντας ότι «ένα κοριτσάκι βγήκε μπροστά και σταμάτησε τον φονιά με το μαχαίρι. Τίμησε το Σώμα της».

Ακούστε τη συνέντευξη:

http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=63492

ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

IMG_5580.jpg
Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, με την επίβλεψη του αρμοδίου
Αντιδημάρχου Πρασίνου, κ. Μουζάκη Αθανάσιου, στα πλαίσια των
περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων, προχώρησε στην ανάπλαση του
περιβάλλοντα χώρου του κλειστού γυμναστηρίου των Αγίων Θεοδώρων, με
δενδροφύτευση 8 φοινικοειδών φυτών Washingtonia (Ουασιγκτόνια) καθώς
και καλλωπιστικών δένδρων (σχίνοι και πλατάνια), τα οποία
υποστηρίζονται με αυτόματο πότισμα.
IMG_5589.jpgΑξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από την αναβάθμιση της αισθητικής τουγυμναστηρίου, οι διαμορφώσεις που έγιναν δημιούργησαν ένα χώρο πολύπιο φιλικό και ασφαλή για τους επισκέπτες.
Η Δημοτική Αρχή μέσα από το έργο του Τμήματος Πρασίνου, συνεχίζει να
προωθεί ενέργειες που αφορούν την εικόνα αλλά και τη λειτουργικότητα
των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, σκοπεύοντας να προχωρήσει
στη διαμόρφωση ακόμη περισσοτέρων δημόσιων χώρων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, δίνει στη δημοσιότητα επιστολή την οποία παρέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σχετικά με την επιστολή αυτή, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την Πανελλαδική – Παγκυπριακή Ποδηλασία Αγάπης, 20-24/9/2013


 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί πολίτες, συλλόγους, επιμελητήρια και επιχειρηματίες να στηρίξουν τη φιλανθρωπική προσπάθεια της Πανελλαδικής – Παγκυπριακής Ποδηλασίας Αγάπης με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

H Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στον Πολιτισμό.

 
Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο φέρει την προσωπική του σφραγίδα και το όραμά του για την Πελοπόννησο.
Αφορά μια γενναία ενίσχυση στις δομές τοπικού πολιτισμού, με την χρηματοδότηση για προμήθεια μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και στολών για το σύνολο των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών των μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου, με το συνολικό ποσό των 2.500.000,00 ευρώ.
Ταυτόχρονα, έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα φεστιβάλ και μουσικών εκδηλώσεων, με την συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου, που κλιμακώνεται από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2014.


Ηχηρή αφετηρία του παραπάνω προγράμματος αποτελεί το κοντσέρτο της Λονδρέζικης «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment), στις 12 Οκτωβρίου 2013, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης.
Οι Άγγλοι καλλιτέχνες, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Διονυσίου Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias), θα μας μεταφέρουν την δημιουργική τους δίψα, τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών μορφών.    
Τα 26 χρόνια πετυχημένης παρουσίας της ορχήστρας την έχουν κάνει να ξεχωρίζει για την αριστεία, την πολυμορφία και την διαρκή της εξερεύνηση, επιβεβαιώνοντας το ιδρυτικό της σύνθημα: Δεν είναι όλες οι ορχήστρες ίδιες.

«Απέναντι στην οικονομική και ηθική κρίση, τα μουσικά σύνολα της Πελοποννήσου, οι εκατοντάδες εθελοντές μουσικοί, οι μαέστροι, τα Δ.Σ. των σχημάτων, οι πολίτες της Πελοποννήσου που πλαισιώνουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές μουσικής, είναι ελπίδα ανάταξης», δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης. Πραγματική άμυνα στο κλίμα ηττοπάθειας, μιζέριας και μισαλλοδοξίας είναι ο πολιτισμός, για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, η οποία ανέλαβε να διαχειρισθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, διαπιστώνει ήδη τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση των φορέων σε αυτή 
την πρωτοβουλία. 



Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου ο Νίκος Νικολόπουλος


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: 20 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκου Νικολόπουλου, κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Π. Καμμένος και εν συνεχεία της νοσηλείας του στο Ναυτικό Νοσοκομείο, ερωτηθείς σήμερα από τα ΜΜΕ ο κ. Ν. Νικολόπουλος είπε:
«Απαντώντας ευθέως σχετικά με την παρουσία μου στο πλευρό του κ. Πάνου Καμμένου, μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Κερατσίνι, από κάποιους ελάχιστους προβοκάτορες, σας αναφέρω τα εξής:

Συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα άτομα σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Βραχάτι και Νεμέα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (19-9-2013), έως σήμερα (20-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου και της Νεμέας Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια ογδόντα (280) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα δύο (162) ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκαοκτώ (118) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εννέα (109) οχήματα και επτά (7) καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα επτά (57) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκαέξι (16) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρεμιέρα η "Μπαρτσα" στο πρωταθλημα με Άρη Αιτωλικού

Σεισμός στον Κορινθιακό - Τι λένε οι επιστήμονες

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.05 το πρωί. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα  στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και στην Κορινθία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 57 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, 25 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του Λουτρακίου, με 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος, 24 χλμ νοτιοδυτικά της Θήβας. στη περιοχή Βίλια και Καπαρέλι στον Κορινθιακό κόλπο. Από την ασθενή σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια έντονη δραστηριότητα, έχουν ακολουθήσει δύο μικρότερα γεγονότα της τάξης των 2 ρίχτερ, αλλά λόγω της διέγερσης που υπάρχει στην κεντρική Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες για να δούμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο.

Η περιοχή μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με μικροσεισμικές ακολουθίες, που διαρκούν μερικές μέρες με μικρά μεγέθη σεισμών, τα οποία δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα».
Δείτε τι είπε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για τη σεισμική δόνηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του STAR «Live U» με την Πόπη Τσαπανίδου.


real.gr

ΤΩΡΑ: Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Φύσσα από μαθητές στην Αθήνα - ΦΩΤΟ


 Κλειστή αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα αυτή την ώρα. Οι μαθητές πραγματοποιούν αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του δολοφονήμενου Παύλου Φύσσα.
Οι μαθητές που διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στον φασισμό και τον ναζισμό ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος.
 Φωνάζουν συνθήματα κατά του ναζισμού με κυρίαρχο το "φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".

newsit.gr

Αποσύρονται οι αστυνομικοί - συνοδοί βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και μετά από σχετική εισήγηση του Νίκου Δένδια, αποσύρονται οι αστυνομικοί - συνοδοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, "η διάθεση των αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής παύει μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της έστειλε χθες ο υπουργός σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής".

Η "ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


 

 

 

 

Ξεκίνησε εχθές το πρωί και επίσημα η φιλόδοξη προσπάθεια ενεργών Δημοτών του Δήμου Κορινθίων για να αλλάξουν καταστάσεις και νοοτροπίες στην περιοχή


Θέλουμε τον Κορίνθιο πολίτη ενεργό στην ενημέρωση του, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, ενεργό στην παρέμβαση του για τη συνδιαμόρφωση του επιπέδου ζωής που όλοι θέλουμε.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση openkorinthos.gr
Η πλατφόρμα μας φιλοξενεί μια σειρά καινοτομιών όπως 
Επίσης στήλες με ενδιαφέροντα  θέματα όπως:
Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκπλήξεις με κουπόνια, διαγωνισμούς και γιορτές εντός και εκτός Διαδικτύου.

Όποιος Κορίνθιος θέλει να γίνει συμμέτοχος στο εγχείρημα μπορεί να μας στείλει ένα email στο info@openkorinthos.gr να του εξηγήσουμε πως μπορεί να συμμετάσχει. Θα πρέπει πρώτα να διαβάσει τους Όρους και Προυποθέσεις)

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμη και μέσα στην κρίση υπάρχουν Κορίνθιοι που ενδιαφέρονται και αγαπούν την περιοχή τους και θα συμβάλλουν να γίνουμε μία πιο όμορφη περιοχή. Είναι στο χέρι όλων μας.
OPENKORINTHOS

Συνέδριο ΕΝΠΕ: Πρώτο θέμα η καταδίκη της «εγκληματικής συμμορίας» - «πόρτα» στη Χρυσή Αυγή

Με ομόθυμη καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε πριν από λίγο στο ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» το Έκτακτο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). Βασικό σύνθημα: «Ισχυρή περιφέρεια-μονόδρομος στην ανάπτυξη» αλλά και μήνυμα κατά του φασισμού με «πόρτα» στη Χρυσή Αυγή στον απόηχο της δολοφονίας στο Κερατσίνι.
«Καταδικάζουμε όλα τα φαινόμενα βίας που προέρχονται, μάλιστα, από κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ποιες θα είναι οι 4.000 απολύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη;

Η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας με το οικονομικό επιτελείο θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα, ανήμερα των γερμανικών εκλογών. Και το πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, με τη λίστα των 12.500 να είναι από σήμερα ολοκληρωμένη. Η λίστα που δεν είναι ακόμη έτοιμη, και κυριολεκτικά καίει, είναι αυτή με τους 4.000 υπαλλήλους που, βάσει της μνημονιακής δέσμευσης, θα πρέπει να έχουν απολυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιμείνει ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ, περίπου 2.600, περιλαμβάνονται στους 4.000 και οι υπόλοιποι θα προέλθουν από την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, από επίορκους και, τελικά, αν δεν συμπληρώνεται ο αριθμός, από κάποιους «διαθέσιμους».
Δεν είναι βέβαιο ότι η Τρόικα θα αποδεχθεί τους απολυμένους της ΕΡΤ ως απολυμένους δεδομένων των προσλήψεων που έγιναν και γίνονται για το νέο φορέα. Αντίθετα, είναι προεξοφλημένη η επιμονή της στην εκπλήρωση της υποχρέωσης που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά να διώξει από το Δημόσιο -οριστικά και αμετάκλητα- 4.000 υπαλλήλους.

aftodioikisi.gr

Οι ισορροπίες στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

esiea
Συγκροτήθηκε σε σώμα το βράδυ της Πέμπτης το νέο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο προέκυψε από τις δύο παρατάξεις που ήρθαν πρώτες σε σταυρούς κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Στις 3 Αυγούστου πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών είχε εκλεγεί η Μαρία Αντωνιάδου και γενική γραμματέας η Μαριλένα Κατσίμη.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εξελέγησαν και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου που είναι τα εξής:
Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Γιουκάκης
Β’ Αντιπρόεδρος Μάκης Διόγος
Στη θέση του Ταμία εξελέγη ο καλός δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, του “Ελεύθερου Τύπου” και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Δημήτρης Κοτταρίδης, με τον οποίο είχαν την τιμή να συνεργαστούν στο παρελθόν τα “Υστερόγραφα”.

Διαθεσιμότητα: «Κλείνει» η λίστα των 12.500 του Σεπτεμβρίου

Στην οριστικοποίηση των 12.500 «διαθέσιμων» του πρώτου κύματος του 2013 με την ένταξη 1.665 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων προχωράει στη σημερινή συνεδρίαση (στις 2.30 το μεσημέρι) του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ενόψει της άφιξης της τρόικας την Κυριακή.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης πρόκειται να παρουσιαστεί η λίστα με τα οκτώ Πανεπιστήμια από τα οποία θα προέλθουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που ήδη στάλθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι μετά την άρνηση των πρυτάνεων,  η επιλογή των θέσεων που θα καταργηθούν έγινε από το ίδιο το υπουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η λίστα του υπουργειου Παιδείας περιλαμβάνει:

Παπούλιας, Σαμαράς, Βενιζέλος για το φασισμό

Επίθεση σε Π. Καμμένο - Αντιφασιστικές διαδηλώσεις - Έκκληση Διεθνούς Αμνηστίας«Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή από όσο φαντάζονται οι εχθροί της», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, δηλώνοντας αποφασισμένος να μην επιτρέψει «στους επίγονους των ναζί» να εγκληματούν και να δηλητηριάζουν την κοινωνική ζωή. «Όλοι έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στον φασισμό, ούτε καν μία χαραμάδα», αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου ώστε να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και κατηγόρησε το «αμάλγαμα του αντιμνημονιακού μετώπου» και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας μετά τον πρωθυπουργό και ο ίδιος, την επιχειρηματολογία τ ων «δύο άκρων» του εμπνευστή Χρ. Λαζαρίδη...

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στον Βρούτση για το Ασφαλιστικό

koutsoukosΠρόταση του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικά θέματα απέστειλαν προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο υπεύθυνος της ΚΟ για θέματα Υπ. Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος και τα μέλη της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι επί συγκεκριμένων θεμάτων που είχαν συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον υπουργό, «προκειμένου να συμβάλουμε, όσο γίνεται, στην επίτευξη των στόχων για τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει και την αποτροπή νέων περικοπών σε συντάξεις και άλλες παροχές».

«Τα αγροτεμάχια δεν πρέπει να φορολογούνται ως οικόπεδα» - Ερώτηση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή


Ερώτηση κατέθεσε ο Κώστας Κόλλιας στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Για το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Την τελευταία εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Παρόλο που ακόμα δεν έχει υπάρξει οριστική πρόταση για το ύψος και τους συντελεστές, τουλάχιστον από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν καθίσταται ξεκάθαρο ένα βασικό πρόβλημα: φαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει την πρόθεση να αντιμετωπίσει τα αγροτεμάχια ως οικόπεδα και για το λόγο αυτό ανέλαβα πρωτοβουλία να καταθέσω σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Επικίνδυνη η ηθική νομιμοποίηση του ναζισμού, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Χρυσή Αυγή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς έχω άπειρες φορές μιλήσει, γράψει, αναφερθεί, αρθρογραφήσει  για το θέμα που αυτή τη φορά δυστυχώς μας απασχολεί με τον πιο οδυνηρό τρόπο, έχοντας εγκαίρως προειδοποιήσει πως πολλοί σ’ αυτή τη χώρα – πολίτες και κόμματα – υποτίμησαν αρχικά τον κίνδυνο (και κάποιοι εξακολουθούν να το κάνουν), επανέρχομαι για μερικές συνοπτικές και επιγραμματικές παρατηρήσεις:
-Σε καμία περίπτωση η Χρυσή Αυγή δεν ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Η θεωρία των άκρων υπάρχει και δεν αποτελεί ανιστόρητο ιδεολόγημα, αλλά για να ριχτεί μια χώρα στο χάος αρκεί η δράση του ενός άκρου – μετά… όλα έρχονται μόνα τους. Άλλωστε, δεν υπάρχει μπαλάντζα, όπου από την μια πλευρά να μπαίνει ένας φόνος και από την άλλη οτιδήποτε άλλο και αυτή να ισορροπεί.

1o ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2013 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1413a8c41e851c8e&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379669613499&sads=HXpUtn-ILYnpaBv-mvMJHh4Bg9E


 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1413a8c41e851c8e&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379669706692&sads=z9sIeB1kfgcrkeIiHbM3xOlsF00


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Ούτε και την ευλογημένη ελιά δεν σέβεται η τσουνάμι φορολογική πολιτική που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, υπακούωντας στις εντολές της Τρόικας.

Βάζει την ελαιοκαλλιέργεια στο Συντελεστή 2, την ώρα που η ελληνική ελιά δέχεται τρομακτικές πιέσεις από το σκληρό ανταγωνισμό, όχι μόνο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, αλλά και από χώρες της Βόρειας Αφρικής, όπως Τυνησία - Μαρόκο.

Οι πρώτοι που ξεσηκώθηκαν και δικαίως διαμαρτύρονται, είναι οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου, σε ένα νησί που έχει λυγίσει από τον Καλλικράτη και από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Το τελικό κτύπημα στις ελαιοκαλλιέργειες, συμπεριλαμβάνεται στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, στην οποία προχωράει το αρμόδιο Υπουργείο, ρίχνοντας στον Καιάδα της Ύφεσης τον ήδη υπερχρεωμένο Έλληνα πολίτη.

Το νέο αυτό φορολογικό σοκ καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με επιλεκτικές διαρροές η Κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει και την αγροτική γη ολόκληρης της χώρας επιβάλλοντας ελάχιστο φόρο 1,5 ευρώ ανά στρέμμα.

Τουρνουά Μπάσκετ στο Λουτράκι!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141392ca51f812f7&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379669005800&sads=8zKv2-TanAL4rZG0asfK0a8GKiM&sadssc=1
 
Το 2ο Loutraki Preseason Basketball Tournament που διοργανώθηκε από την TNBAGreece και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP στο Λουτράκι τις προηγούμενες μέρες κορυφώθηκε με έναν συναρπαστικό σε θέαμα και αγωνία τελικό, όπου οι ομάδες της Κύμης και του Κερατσινίου διαφήμισαν το άθλημα.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141392ca51f812f7&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379669103173&sads=SuPKtcJkixAfPu1d6qZMjOdwUFYΤο Τουρνουά που είχε σκοπό να συμβάλει στην καλύτερη δυνατή προαγωνιστική προετοιμασία των ομάδων για το προσεχές πρωτάθλημα είχε υψηλό αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο. Συμμετείχαν ο Γ.Σ. Κύμης που κατέλαβε την 1η θέση, ο Φάρος Κερατσινίου και Προμηθέας Πατρών που κατέλαβαν 2η και 3η θέση αντίστοιχα, ο Παλαίμωνας Κορίνθου στην 4η θέση και ακολούθησαν η Α.Γ.Ε. Ζακύνθου, ο Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου, ο Α.Ο. Ποσειδώνας Λουτρακίου, ενώ η νεοφώτιστη ομάδα του Γ.Σ. Τενέας τερμάτισε τελευταία κερδίζοντας εντυπώσεις και πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον.

Πολυτιμότερος παίχτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Σταύρος Γεωργιάδης του Γ.Σ. Κύμης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες ήταν πρωταγωνιστές σε δυνατές φάσεις που θύμιζαν το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ενώ απόλαυσαν το αθλητικό τριήμερο στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου αθλητικού ιδιωτικού κέντρου στην Ελλάδα.

Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων κος Ι. Κακούρος τίμησε με την παρουσία του τον τελικό και βράβευσε την πρώτη ομάδα, ενώ ο υπεύθυνος του προγράμματος της TNBAGreece κος Ε. Ζιάγκος απένειμε το βραβείο του MVPτου αγώνα.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141392ca51f812f7&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1379669151783&sads=wEtzFRPXeaT50ywuESCY0zKPwPc
Η TNBAGreece ευχαριστεί όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς των ομάδων για την αθλητική τους συμπεριφορά και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους του μπάσκετ να συμμετέχουν στις επόμενες διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη σεζόν.


 
The National Basketball Academy - Greece