Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες της Αιγιάλειας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

O μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
O μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος (Φωτογραφία: Icon )Αθήνα
Οι καμπάνες των ναών της Αιγιάλειας θα χτυπούν πένθιμα για 15 λεπτά από την Τρίτη και για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το οποίο η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες» και με το οποίο «αυτομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότης».
Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης μια πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών (25 - 30 εφημέριοι) θα βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να επιδώσει το Ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως στον πρόεδρο της Βουλῆς και στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι Πολιτικοί μας Ταγοί, χωρίς αιδώ μας φοράνε χειροπέδες και φίμωτρα, βάζουν στο γύψο τα πανανθρώπινα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της Γνώμης μας και ουδείς φαίνεται να το αντιλαμβάνεται» αναφέρει το ψήφισμα ιερέων της μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας.
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύει το romfea.gr αφήνει αιχμές ότι «η Διοίκησις της Εκκλησίας μας τηρεί σιγήν ιχθύος επί του ζητήματος αυτού» και προσθέτει:

«Έχουμε την γνώμη, ότι απ' εδώ και πέρα ό,τι στραβό κι αν συμβαίνει ολόγυρά μας, θα είναι υπό την προστασία του Νόμου, αφού δηλ. εμείς δεν θα μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας δημοσίως, Δηλαδή:
»Ο Γυμνισμός θα είναι ελεύθερος!
»Η Ομοφυλοφιλία, η πορνεία και κάθε είδους διαστροφή θα κυριαρχήσουν ολόγυρά μας ανεμποδίστως, παρασύροντας τους νέους μας στην ηθική πτώση και την εξαθλίωση!
»Οι έμποροι ναρκωτικών καθώς και τα "βαποράκια" τους θα κινούνται ελεύθερα!
»Κανείς, μα κανείς, δεν θα μπορεί να αρθρώσει ένα λόγο εναντίον τους, μόνο και μόνο επειδή θα χαρακτηρίζεται "ρατσιστής"».

Ο κ. Αμβρόσιος προσθέτει, μεταξύ άλλων:

«Το μέτρο αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την Εκκλησία! Μεταξύ των άλλων θα φιμώνουν και τον ιερόν άμβωνα! Μια πιο προσεκτική ανάγνωση του Νομοσχεδίου μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι:
»Απαγορεύεται στον Επίσκοπο να διδάσκει τους πιστούς του!
»Απαγορεύεται στον ιεροκήρυκα να αναπτύσσει τον Ευαγγελικό Νόμο!
»Απαγορεύεται στον Εφημέριο να ενημερώνει τους Ενορίτες του για τα διάφορα ιδεολογικά ρεύματα της εποχής, για τις αιρέσεις κλπ. και να εφιστά την προσοχή τους.
Εάν π.χ. τολμήσει να κηρύξει κατά των Χιλιαστών, θα συλλαμβάνεται!
»Έτσι λοιπόν:
»Οι Χιλιαστές ελεύθερα θα χτυπάνε την πόρτα μας!
»Οι έμποροι της σάρκας ανεμπόδιστοι θα παρενοχλούν τα παιδιά μας!
»Οι έμποροι των ναρκωτικών θα στήνωνται έξω από τα σχολεία, για να πωλούν την πραμάτειά τους!
»Κανείς από αύριο δεν θα μπορεί να πει κάτι εναντίον τους, αφού ο Νόμος μας το απαγορεύει!»
 
Newsroom ΔΟΛ

NEA MAΞΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

 

Στις εκδηλώσεις της Τρίτης 21 Μαΐου που γίνονται στην Κέρκυρα για την επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, θα παραστεί ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει όλη την Ιόνια Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.
Μετά τη Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής των ΑΝΕΞ ΕΛ προκειμένου να καθοριστούν οι άμεσες μελλοντικές δράσεις τους  οι οποίες θα στοχεύουν στον Τουρισμό και στα απαξιωμένα μικρονήσια Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, όπως και το σύμπλεγμα Παξοί-Αντίπαξοι
Το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας και με τη συνδρομή της Συντονιστικής Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων ο Τέρενς Κουίκ θα πάει στη Βόνιτσα.

Κύριο θέμα της επίσκεψης του, θα αποτελέσει το μείζον ζήτημα της παραχώρησης της Κουκουμίτσας και της παραλίας της Σάλτινης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞ ΕΛ θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης και θα επισκεφθεί τις εν λόγω περιοχές.
Ο Τέρενς Κουίκ προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη Βόνιτσα, προτού συνεχίσει το πρόγραμμα της περιοδείας του στη Λευκάδα.

Στην επίσκεψή του θα συνοδεύεται από τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Παναγιώτη Μιχαλάτο και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του νομού.
Από τη Βόνιτσα ο Τέρενς Κουίκ θα μεταβεί στη Λευκάδα, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας αλλά και το πρωί της Τετάρτης, θα έχει σύσκεψη με τα εκεί στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θα επισκεφθεί την εμπορική αγορά προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές.
Προγραμματίζονται και συναντήσεις του με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς του νησιού.

Το μεσημέρι, αεροπορικώς μέσω Άκτιου,  ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞ ΕΛ με μέλη της Συντονιστικής Κεφαλονιάς και  Ιθάκης θα βρεθεί στην αγορά και τους εμπορικούς δρόμους του Αργοστολίου και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τη νέα πτέρυγα «Βεργωτή» του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η οποία όπως είναι γνωστό, ενώ έχει αποπερατωθεί εδώ και καιρό και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψίστης σημασίας, παραμένει κλειστή.

Μετά την επίσκεψή του στη νέα πτέρυγα «Βεργωτή» του Νοσοκομείου, ο Τέρενς Κουίκ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου, στο χώρο του ξενοδοχείου «ΟΛΓΑ» στις 14:00.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα επισκεφθεί τη Χίο προκειμένου με τη συνεργασία των εκεί Πολιτευτών και συντονιστών του Κινήματος, να εξετάσει την πορεία της συγκέντρωσης των στοιχείων για τα σκάνδαλα που διερευνώνται σε σχέση κυρίως με το έργο «Κόρης Γεφύρι», της μη παράδοσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Χίου και της μη λειτουργίας, επί 10 χρόνια τώρα, της μαρίνας που βρίσκεται εγκαταλελειμμένη όχι μακριά από το κεντρικό λιμάνι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς για τη Λέσβο όπου η τοπική Συντονιστική Επιτροπή προετοιμάζει τριήμερη περιοδεία, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Τέρενς Κουίκ θα παραστεί σε εκδήλωση καλλιτεχνικής βραδιάς που οργανώνει ο Σύλλογος «Μυτιλήνη Grace» των Ελληνοαμερικανών της Λέσβου, με Πρόεδρο τη δημοσιογράφο Ντόρα Πολίτη. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην οικονομική στήριξη της συνεχιζόμενης θεραπείας του νεαρού αστυνομικού Στρατή Δούκα, ο οποίος έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Την Κυριακή, ο Τέρενς Κουίκ θα πάει για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στη Σάμο όπου με πρωτοβουλία των Πολιτευτών Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργου Γαρυφάλλου θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους των εκεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκινώντας ένα διάλογο με το λαό προκειμένου να προωθήσει το Εθνικό Πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλες τις Περιφέρειες της κοινοβουλευτικής του ευθύνης.

Το πρωί της Δευτέρας (27/5/2013) ο Τέρενς Κουίκ με τους Πολιτευτές του νομού έχουν προγραμματίσει περιοδεία στο νησί που θα συμπεριλαμβάνει επίσκεψη στο ΙΚΑ, συνάντηση με τον 58χρονο καρκινοπαθή του οποίου καθυστερεί η απονομή της σύνταξης (ανθρωπιστικό ζήτημα που ο Τέρενς Κουίκ έφερε στη Βουλή με Ερώτηση) και επίσκεψη επίσης στα φυτώρια ορχιδέας που είναι και τα μοναδικά στην Ελλάδα και απολύτως ανταγωνιστικά με τα εισαγόμενα από την πατρίδα τους, την Ταϊλάνδη.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Τέρενς Κουίκ θα επιστρέψει στην Αθήνα, προγραμματίζοντας περιοδεία στην Πελοπόννησο

Τατούλης – Καμπόσος: Οι αστικές αναπλάσεις αλλάζουν το Δήμο Άργους - Μυκηνών


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με την κοινή τους προσπάθεια κατάφεραν να διασώσουν το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, ύψους 4 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση της προγραμματικής σύμβασης για την ανάπλαση των πλατειών Δημοκρατίας και Αγίου Πέτρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την εξαίρετη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε Δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία κατέστησε λειτουργικό ένα ζωτικότατο πρόγραμμα που θεωρείτο από πολλούς «νεκρό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο οποίος ήταν παρών κατά τη συζήτηση του θέματος, κ. Καμπόσος, τόνισε τη σημασία ενός τέτοιου έργου για μια τόσο ιστορική πόλη όπως το Άργος και εξήρε την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι το έργο αυτό είναι και αναπτυξιακό για την πόλη του Άργους και περιβαλλοντικό, καθώς είχε ενταχθεί ως βιοκλιματικό στο ΕΠΠΕΡΑΑ, και γιατί θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά και κλιματικά μια εγκαταλελειμμένη για χρόνια πόλη.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε ότι η προγραμματική αυτή σύμβαση θα συμπληρώσει ορισμένα κενά του προγράμματος ανάπλασης του κέντρου του Άργους, το οποίο πρόσφατα παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο.

Τατούλης για Προαστιακό Λουτρακίου​: Έτοιμοι για ένταξη μόλις καταθέσει ο ΟΣΕ την οριστική μελέτη


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής έθεσε σε προτεραιότητα του στρατηγικού της σχεδιασμού την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι το Λουτράκι και η απόφασή μας αυτή επιβεβαιώνεται από τις συναντήσεις με την ηγεσία του ΟΣΕ, από τις συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, από την εγγραφή της στις αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ, από τις συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό και τέλος από την τοποθέτηση του ίδιου του προέδρου του ΟΣΕ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013.

Δικαιούχος του έργου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ, υποχρέωση των οποίων είναι η επικαιροποίηση της μελέτης και η υποβολή των τεχνικών δελτίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ. «Αφ’ ης στιγμής αυτό γίνει, το έργο θα ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του είτε κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, όπως είναι και ο στόχος, είτε κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγους μήνες» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Μετά τις πιέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο ΟΣΕ τοποθέτησε το συγκεκριμένο έργο πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό που απαιτείται άμεσα, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, είναι η επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, και η προσθήκη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογιζόμενη τα προβλήματα και με διάθεση επίσπευσης των διαδικασιών έχει επίσης εκδηλώσει την πρόθεση να αναλάβει και το κόστος της μελέτης» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τα 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ που πιθανώς να απαιτηθούν για το έργο είναι εξασφαλισμένα και στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και στην επόμενη.

Ο κ. Τατούλης εξήρε επίσης το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όπου με κόπο, κόστος και σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία έχει αποδώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

«Ενδιαφέρον μας είναι η επανενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, για την αναβάθμιση του οποίου δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και μόλις αυτή έγινε, κατέστη ανενεργό» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.   

1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ

 
1Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ
To πολιτιστικό σωματείο «Γιώργος Σαραντάρης» και το περιοδικό Μανδραγόρας διοργανώνουν την 1η Ημερίδα για το σημαντικό ποιητή και στοχαστή Γιώργο Σαραντάρη, που θα πραγματοποιηθεί στην Στοά του Βιβλίου, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, από τις 10.00 πμ μέχρι τις 15.30 μμ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10.00 πμ.- Έναρξη ημερίδας από την δρ. Εύη Καλοδίκη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Σωματείου «Γιώργος Σαραντάρης»
-Χαιρετισμός από τον ποιητή Κώστα Κρεμμύδα, εκδότη του περιοδικού Μανδραγόρας
-Χαιρετισμός από τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
(Α’ Συνεδρία)
10.30 πμ - Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής - δοκιμιογράφος
« Γ. Σαραντάρης: ένας ποιητής κομβικός της λυρικής μας διαχρονίας.»
10.50 πμ - Βασίλης Αλεξίου, επίκουρος καθηγητής Θεωρίας της Λογοτεχνίας Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ
« ‘Ανάπειρος’ κιλαϊδισμός και λιγοζωϊσμένος»
11.10 πμ - ΄Ελσα Λιαροπούλου, φιλόλογος - συγγραφέας
«Γιώργος Σαραντάρης: αντίσταση στο εφήμερο»
11.30 πμ – Στέφανος Ροζάνης, καθηγητής Φιλοσοφίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
«Η έκδοση των ποιημάτων του Γ. Σαραντάρη από την Σοφία Σκοπετέα και τα ερμηνευτικά προβλήματα που προκύπτουν.»
11.50 πμ - Σωτήρης Γουνελάς, ποιητής - συγγραφέας
«Έρωτας και Θάνατος στο έργο του Γ. Σαραντάρη»
12.10 μμ - 12.45 μμ:
Συζήτηση με παρέμβαση του ποιητή.Γιάννη Δάλλα
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 20΄
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
(Β’ Συνεδρία)
13.10 μμ - Γ. Παπαθανασόπουλος, συγγραφέας - δημοσιογράφος
«Μια φανταστική συνέντευξη με τον Γ. Σαραντάρη»
13.30 μμ – Maria Caracausi, καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο
«Ο Γιώργος Σαραντάρης και η Ιταλία.»
13.50 μμ - Πολυξένη Προφύρη, φιλόλογος - Γυμνασιάρχης Γυμνασίου Λεωνιδίου
«Διδάσκοντας τον Γ. Σαραντάρη στη Μέση Εκπαίδευση»
14.00 μμ – Ξένη Σκαρτσή, Φιλόλογος
«Η ποιητική φυσιογνωμία του Σαραντάρη στην εποχή μας»
14.20 μμ – Ανάγνωση ποιημάτων του Γ. Σαραντάρη από τον ηθοποιό Κώστα Καστανά
14.30 μμ: Συζήτηση
15.15 μμ: Λήξη της ημερίδας.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εύη Καλοδίκη: Πρόεδρος
Νένα Βενετσάνου: Αντιπρόεδρος -Ταμίας
Γιώργος Παπαθανασόπουλος: Γ. Γραμματέας
Κώστας Καστανάς: μέλος ΔΣ
Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου: μέλος ΔΣ
Φανή Καζαντζή: αναπληρωματικό μέλος ΔΣ
 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: κ. Εντμέ Λεβέντη εις μνήμη Λούλας Μίχα-Καλοδίκη
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: diastixo.gr

Μίχαλος: Επιτάχυνση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

mixalos
Παράλληλα με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαμόρφωσης του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεράστιας σημασίας, που αφορά τη διαχείριση πόρων ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ, μαζί με τους πόρους των Ταμείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας και η αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου θα έχει καθοριστική σημασία στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτά σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Κ. Βιρβιδάκης, μιλώντας στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
«Γι’ αυτό και χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων, θα αποφευχθούν τα λάθη και οι αστοχίες του παρελθόντος», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος.
«Χρειάζεται περαιτέρω επιτάχυνση και εντατικοποίηση στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ», υπογράμμισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι η αγορά «διψά» για οξυγόνο και στήριξη και αυτό αποδεικνύεται και από την τεράστια ανταπόκριση που υπήρξε στο πρόγραμμα για την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.
«Προς αυτή την κατεύθυνση, μας βρίσκουν σύμφωνους οι ρυθμίσεις που πρότεινε το υπουργείο Ανάπτυξης, ως τροπολογία στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.
Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι το ΣΕΣ 2014 – 2020 θα υποστηρίξει στρατηγικά επιλεγμένους τομείς ανάπτυξης, θα χρηματοδοτήσει δράσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία και στην απασχόληση και ιδιαίτερη έμφαση εκτιμά το επιμελητήριο ότι πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, πρόσβαση σε ΤΠΕ, δικτύωση, εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών και προγράμματα εξωστρέφειας.

ysterografa.gr

Στο e-bay η τελευταία τσίχλα του Φέργκιουσον!

ferguso20gum
Σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του στους πάγκους, το μάσημα της τσίχλας υπήρξε το χαρακτηριστικό γνώρισμα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον.
Ετσι λοιπόν, η τσίχλα που μάσησε στο τελευταίο του παιχνίδι με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ (19/5) δε μπορεί παρά να μην είναι συλλεκτική και ήδη τέθηκε προς πώληση στο e-bay!
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Προεγγραφές ειδικών κατηγοριών για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου

Image


Πληροφορίες σχετικά με τις προεγγραφές ειδικών κατηγοριών
Οι Ειδικές Κατηγορίες που χρειάζονται προεγγραφή για να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ανάδειξης προέδρου της 26ης Μαΐου 2013 είναι οι εξής:

1. Κατηγορία «16-18», ήτοι γεννηθέντες από 1/1/1996 έως και 31/12/1997
2. Κατηγορία «Έλληνες Ομογενείς 16-32», ήτοι γεννηθέντες από 1/1/1981 έως και 31/12/1997
3. Κατηγορία «Κύπριοι Πολίτες 16-32», ήτοι γεννηθέντες από 1/1/1981 έως και 31/12/1997

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

1. Κατηγορία «16-18»: Αστυνομική Ταυτότητα
2. Κατηγορία «Έλληνες Ομογενείς 16-32»: Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ροζ Κάρτα)
3. Κατηγορία «Κύπριοι Πολίτες 16-32»: Διαβατήριο Κυπριακής Δημοκρατίας

Τόπος - Ώρες Προεγγραφών

Α. Λεκανοπέδιο Αττικής: Κεντρικά Γραφεία Νέας Δημοκρατίας και ώρες: 10.00 – 19.00 πλην Σαββάτου και Κυριακής
Β. Θεσσαλονίκη: Γραφεία Διοικούσας Νέας Δημοκρατίας και ώρες : 10.00 – 19.00 πλην Σαββάτου και Κυριακής
Γ. Υπόλοιπη Ελλάδα: Γραφεία ΝΟΔΕ ανά την Επικράτεια και ώρες: 17.00 – 20.00 πλην Κυριακής

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται στα ανωτέρω σημεία αυτοπροσώπως με επίδειξη των όσων αναφέρονται για κάθε κατηγορία, θα συμπληρώνουν το έντυπο Αιτήσεως Προεγγραφής και θα το υπογράφουν. Κατά τη διαδικασία υποδοχής αιτήσεων προεγγραφών μπορούν να παρευρίσκονται και να επιβλέπουν ένας εκπρόσωπος των υποψηφίων για την Προεδρεία της ΟΝΝΕΔ.

Οι προεγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 15/5/2013 και θα λήξουν την Τρίτη  21/5/2013.
onned-korinthias.gr

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση επιδεικνύει πυγμή στους αδυνάτους και αδυναμία στους ισχυρούς

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλή σχετικά με την αποπληρωμή ομολόγου ύψους 5,6 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ
 
Όταν η Κυβέρνηση «πυροβολεί» κοινωνικά δικαιώματα πίσω από τα οποία υπάρχουν άνθρωποι, όταν περικόπτει τις συντάξεις Νεοποντίων προσφύγων, Βορειοηπειρωτών και χαμηλοσυνταξιούχων, όταν περικόπτει επιδόματα των πολυτέκνων και τριτέκνων και των αναπήρων στο βωμό της επανεξέτασής τους από τα περίφημα ΚΕΠΑ, καθιστώντας ομήρους περισσότερους από 60.000 ανασφάλιστους ανάπηρους, όταν προγραμματίζει την περικοπή των νοσηλίων σε 3.000 κατάκοιτους στα Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων της χώρας, όταν αυξάνει τη συμμετοχή των ασθενών στο φάρμακο καθιστώντας το είδος πολυτελείας, όταν δεν έχει αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία που συντελέσθηκε εις βάρος των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, την ίδια στιγμή αποπληρώνει σήμερα 20 Μαΐου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «τη δική μας τράπεζα, την τράπεζα των Ευρωπαίων πολιτών(!)», ακούρευτο ομόλογο ύψους 5,6 δισ. ευρώ, το οποίο η ως άνω τράπεζα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά περίπου στο μισό της ονομαστικής του αξίας.
Η λαλίστατη λοιπόν κυβέρνηση αναγγέλλει μετ’ εμφάσεως και εντάσεως ότι θα εισπράξει 7,5 δισ. ευρώ από τις δόσεις, αλλά αποκρύπτει με ικανότητα και με τη συνηγορία ορισμένων εκ των ΜΜΕ ότι σήμερα χαρίζει πάνω από 2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, η οποία κερδοσκοπεί ληστρικά εις βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.


 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 22/5/2013



Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
  1. Τροποποίηση της απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου αρ.70/2013 «Περί συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης ».
  2. Έγκριση υποβολής πρότασης του έργου : « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Δ. Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «Χώροι στάθμευσης στον αστικό χώρο» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου - Έγκριση μελέτης.
  3. Αίτημα για παραχώρηση τμήματος του Δενδροκομικού Σταθμού Ξυλοκάστρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου.
  4. Γνωμοδότηση σχετικά με την εκμετάλλευση λατομικού χώρου-δανειοθαλάμου αδρανών υλικών στη θέση «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» Τ.Κ. Πιτσών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης .
  5. «Λύση σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξυλοκάστρου και της σύμπραξης Μελετητικών Γραφείων Αναστασίας Λαγουδάκη και Γιώργου Β. Μπάρτζη που αφορά τη μελέτη με τίτλο : «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ- ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
  6. Τροποποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης έτους 2013
  7. Αποδοχή χρηματοδότησης για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
  8. Καθορισμός τελών αιγιαλού και παραλίας.
  9. Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου Α’. τριμήνου έτους 2013.
  10. Έγκριση πρόσληψης ατόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών ή πρόσκαιρων αναγκών με δίμηνη σύμβαση.
  11. Συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
  12. Έγκριση δημοπράτησης του έργου: Επισκευή Ασφαλτοστρωμένων δρόμων (Λακκούβες) Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (αριθμ.μελ.16/2013)0
  13. Διαγραφή από χρηματικό κατάλογο πράξης αναλογισμού και ορθή επαναβεβαίωσή του.
  14. Αίτημα για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού
  15. Επιβολή τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.
  16. Έγκριση αριθμ. 28/2013 απόφασης Νομικού Προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»
  17. Έγκριση αριθμ. 35/2013 απόφασης Νομικού Προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»
  18. Έγκριση αριθμ. 17/2013 απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  19. Oρισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ Α.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΤΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 21/5/2013



Προς: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την 21-05-13 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ. που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010 με θέματα:
  1. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΥΕ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΖΕΣΤΗΣ Κ’ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ) ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΚΙΝΤΖΗ ΣΤΗ Τ.Κ. ΣΥΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  2. ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΑΤΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΑΝΕΙΟΘΑΛΑΜΟΥ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΣΤΗ Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης στις 25 Μαϊου στο Δερβένι

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

Η Τουρκία οδεύει σε… 3 εκλογές το 2014


Tayyip-ErdoganΣε τριπλή εκλογική αναμέτρηση οδηγείται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Τουρκία το 2014, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στην επιδίωξή του να υλοποιήσει μια Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία θα αλλάξει την ποιότητα του πολιτεύματος, μεταφέροντας ουσιαστικές αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με προφανή στόχευση φυσικά, να μετακομίσει ο ίδιος στο συγκεκριμένο αξίωμα, διαδεχόμενος τον Αμπντουλάχ Γκιούλ, όπως τον κατηγορούν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, οι οποίοι και αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν στην επιδίωξή του για συναινετική και ευρεία συνταγματική πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή.
Πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει να κερδίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία από την υπάρχουσα Βουλή, σε μυστική ψηφοφορία, και το 2014 θα προκαλέσει δημοψήφισμα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Εφόσον αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός του Τούρκου πρωθυπουργού επιβεβαιωθεί, εκτός από το δημοψήφισμα, θα στηθούν ακόμη κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάρτιο του 2014, και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

ysterografa.gr

Πανελλαδικές: Θέματα για καλά διαβασμένους

Για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα των Μαθηματικών γενικής παιδείας, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ απαιτούσαν και πολλές πράξεις, σε σχέση με τα περσινά.
Τα θέματα απαιτούσαν άριστη προετοιμασία και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς ήταν από τα δυσκολότερα διαγωνίσματα των τελευταίων ετών και τα θέματα ήταν μεγάλη έκτασης που ήθελαν ιδιαίτερη προετοιμασία και εμβάθυνση από τους μαθητές.

news.google.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕ​Σ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αδιανόητες ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του κ. Τσίπρα κατά των Ελλήνων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του 9.84, ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως “όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!”.

Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά, τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Έλληνες πολίτες. 
Να μας πει ο κ. Τσίπρας, γιατί αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ, γιατί το κόμμα του  διένειμε δελτίο Τύπου που τον εκθείαζε και  ποιους ακριβώς Έλληνες που δεν θα τον ψηφίσουν, ονειρεύεται παρέα με τους φίλους του, να στείλει σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
Για να γνωρίζουν οι νεώτεροι, τα Γκουλάγκ  ήταν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ.
Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειές τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες.
Να σημειωθεί ότι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας “Γκουλάγκ” δολοφονήθηκαν  εκατομμύρια αντιφρονούντων πολιτών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες πολίτες, Ελληνικής καταγωγής.
Δυστυχώς, ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Έλληνες πολίτες!».
Επισυνάπτεται ολόκληρο το σχετικό video με τη δήλωση Ζίζεκ και τα χειροκροτήματα του κ. Τσίπρα. Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 0:32:22

Designlabs​how 25,26,27 Μαίου 2013, "Τεχνόπολι​ς" Γκάζι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Design Lab Athens 2013
Όλο το φάσμα του designστην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων 25, 26 και 27 Μαΐου 2013
Το DesignLab, το Σύγχρονο Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Δημιουργικότητας, επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το διάστημα 25, 26 και 27 Μαΐου και διαρκώς μετεξελισσόμενο, επεκτείνεται για να στεγάσει - με απόλυτα διακριτό τρόπο -,όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου design (αρχιτεκτονικό, interior, industrial, graphic, product& fashion design).

Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής στο Λουτράκι 25 Μαΐου – 31 Μαΐου 2013


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 


Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής 2013 στο Λουτράκι,  προκύπτει από την ανάγκη να φιλοξενηθεί μια διεθνής δεξαμενή σκέψης με την μορφή ενός    εργαστηρίου το οποίο θα αποτελεί ένα αισθητήρα αλλαγών και προσδοκιών στην πλούσια σε  ιστορία και τοπίο, περιοχή μας.

Το Φεστιβάλ με βάση την πόλη του Λουτρακίου,  φιλοδοξεί να αναδειχτεί  ως μία εναλλακτική φωνή στο διεθνή αρχιτεκτονικό  διάλογο, και ως σημείο αναφοράς για τη μελέτη των νέων μορφών οικιστικού σχεδιασμού,  συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία μιας σχέσης ισορροπίας μεταξύ του αστικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπίου.
Στο ετήσιο σεμινάριο συμμετέχουν φοιτητές και  καθηγητές  της Αρχιτεκτονικής και του Αστικού Σχεδιασμού, με  έμφαση στον αστικό, περιαστικό και εδαφικό σχεδιασμό.
Ο στόχος του εγχειρήματος είναι να παραχθούν  προτάσεις και  μετασχηματισμοί, που θα αποτελέσουν μία μοναδική  ευκαιρία για τη συλλογή ιδεών με συνέδρια, διαλέξεις και εκθέσεις σε συνεργασία με συναφείς κλάδους, και ανταλλαγές και συνεργασίες που ενθαρρύνουν το διάλογο και την  συζήτηση σχετικά με τις διαφορετικές κουλτούρες που εκπροσωπούνται από τις διεθνείς Σχολές Αρχιτεκτονικής.

Τα θέματα του εργαστήριου προκύπτουν  κάθε χρόνο, αφού συζητηθούν  με την δημοτική αρχή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διάδοση των προτάσεων και η συζήτηση τους με τον τοπικό πληθυσμό, προκειμένου να κατανοηθεί το δυναμικό των περιοχών που καλύπτονται από τις μελέτες.
 Φέτος τα αντικείμενα του εργαστηρίου περιλαμβάνουν την παραλιακή ζώνη του Λουτρακίου και τον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό ΟΣΕ των Αγίων Θεοδώρων, περιπτώσεις που ενθαρρύνουν  τόσο για την προώθηση της δημιουργίας ενός ρεπερτορίου προτάσεων για τις νέες χρήσεις και λειτουργίες όσο και για  τις πιθανές πολιτικές για την τόνωση της προστασίας της ιστορικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς, ενισχύοντας την δυνατότητα της συμμετοχής των πολιτών.
Χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ, είναι η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου και η πλατεία νέων στους Αγίους Θεοδώρους.

 

 

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΕΑΤΩΝ

 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

RALLY ACROPOLIS - ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ



 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RALLY ACROPOLIS



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 

Παρουσίαση της Νέας Ταυτότητας "Μυθική Πελοπόννησος" για τις επιχειρήσεις και τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κορινθία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, με την ενεργή υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, στις 4μμ, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι, παρουσίαση της Νέας Ταυτότητας της Πελοποννήσου "Μυθική Πελοπόννησος", για τις επιχειρήσεις και τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κορινθία. Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Έφη Λαζαρίδου, Marketing Strategy Advisor, Επιστημονικός Συνεργάτης Altervision A.E. & ΕΤΑΜ Α.Ε.
Η νέα ταυτότητα της Πελοποννήσου αποτελεί μια  πρωτοβουλία  της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα πλαίσια μια δυναμικής προσπάθειας για την τοποθέτηση της Πελοποννήσου ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Συνεπώς η κατανόηση του περιεχόμενου της και η συνεπακόλουθη προσαρμογή των επιχειρήσεων και φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στο μοντέλο που υποδεικνύει, είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία της.
Την παρουσίαση της νέας ταυτότητας θα ακολουθήσει σύντομο Σεμινάριο με θέμα τις "Εμπειρίες της Πελοποννήσου". Μέσω των 10 θεματικών ενοτήτων που περιλαμβάνει η νέα "Μυθική Πελοπόννησος" , τις "Εμπειρίες της Πελοποννήσου", το τουριστικό προϊόν "Πελοπόννησος" εξειδικεύεται και διαφοροποιείται από τις γειτονικές και μη τουριστικές προτάσεις. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στην Κορινθία και στις επιχειρήσεις της να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν δικές τους μοναδικές "Εμπειρίες" που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό τους προϊόν, καθιστώντας τις ξεχωριστές και άρα παγκοσμίως άξιες επίσκεψης. 
Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου - Τρικάλων καλούν τις επιχειρήσεις και τους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κορινθία να αγκαλιάσουν την εκδήλωση συμμετέχοντας δυναμικά σε αυτήν, καθώς η από κοινού δημιουργία ιδιαίτερων θεματικών "Εμπειριών" για την Κορινθία, και η προώθησή τους μέσα από την πύλη που ανοίγει διάπλατα η "Μυθική Πελοπόννησος", θα αποτελέσει αναμφισβήτητα τη βάση για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού σε αυτήν. Επιπλέον, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να βρεθούν και να γνωριστούν όλοι οι επιχειρηματίες και οι φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κορινθία.

Ψίθυροι πως το τραγούδι «Teardrops» είναι αντιγραφή - Ακούστε με ποιο συγκρίνουν το νικητήριο της Γιουροβίζιον

Ψίθυροι πως το τραγούδι «Teardrops» είναι αντιγραφή

Πριν ακόμα κοπάσουν τα πανηγύρια για τη νίκη της Δανίας στη Eurovision άρχισαν οι ψίθυροι πως το τραγούδι «Teardrops» είναι αντιγραφή.

Λέγεται πως το τραγούδι αποτελεί μια απλή αντιγραφή του «I Surrender» που κυκλοφόρησε το ολλανδικό συγκρότημα K-Otic το 2002.

Ακούστε τα δύο τραγούδια...


 


.newsbeast.gr

Ψέματα, μισές αλήθειες και… τι τρικομματική, τι Χρυσή Αυγή!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καθώς ο κ. Τσίπρας περιμένει να… ωριμάσουν οι συνιστώσες του, ώστε να πάρουν όλες την απόφαση να αυτοδιαλυθούν - όπως ο ίδιος είπε στην ομιλία του στην Κ.Ε. του «κόμματος των 13 συνιστωσών» το Σάββατο…

Καθώς η Ελλάδα ολόκληρη περιμένει την «ωρίμανση» (sic) ώστε να κυβερνηθεί από το (αγέννητο) «ενιαίο κόμμα»…

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που κινείται μεταξύ του πολιτικού καιροσκοπισμού και του ψεύδους – ή, στην ανάγκη, της μισής αλήθειας.

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ενώπιον της Κ.Ε. (και μάλιστα το αρχικό, αφήνοντας για το τέλος τα… κακά νέα της ανάγκης να «αυτοδιαλυθούν» οι συνιστώσες) στο επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή με την Χρυσή Αυγή στον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Νεάπολη


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 1.500.000,00

Ειδικότερα,
 «Κατασκευή Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ 07 Δ.Κ Νεάπολης» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  1.500.000,00 €.

Αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού για 60 θέσεις βρεφών και νηπίων συνολικά. Η διάταξη των χώρων που έχει επιλεγεί εξασφαλίζει τη μέγιστη οικονομία χώρου σε συνάρτηση με τη λειτουργικότητα των νέων εγκαταστάσεων.

Μορφολογικά το συγκρότημα περιλαμβάνει:

Υπόγειο: Στο υπόγειο βρίσκονται το πλυντήριο – στεγνωτήριο, καθώς και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι για την λειτουργία του σταθμού. ενώ η επικοινωνία με το ισόγειο πραγματοποιείται μέσω του εσωτερικού κλιμακοστασίου.

Ισόγειο: Το ισόγειο χωρίζεται σε δύο τομείς (τομέας Α και Β) για την ανάπαυση, απασχόληση και ψυχαγωγία των νηπίων. Επιπλέον των ανωτέρω υπάρχουν άιθουσες υποδοχής (πολλαπλών χρήσεων), κουζίνα – τραπεζαρία, WC, γραφεία διοίκησης και αποθήκες.

Η στέγη του κτιρίου είναι στο μεγαλύτερο τμήμα ξύλινη τετράριχτη με κεραμοσκεπή και κατά το ήμισυ της περιβάλλεται με δώμα μη βατό.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας των νηπίων, φύτευση με σημαντικό αριθμό δένδρων καθώς και κατασκευή του σηπτικού βόθρου.

Το συγκρότημα έχει συνολική κάλυψη Ευπογείου=328.94 m2, Εισογείου = 769,01 m², Εημιυπαιθρίων = 69,28m²

Με το παραπάνω έργο επιτυγχάνεται :

• Απλή λειτουργική διάταξη όσον αφορά τους χώρους του βρεφονηπιακού σταθμού

• Λειτουργική αυτονομία των επιμέρους χώρων

• Εύκολη μετάβαση μεταξύ των χώρων του σταθμού

• Αξιοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του οικοπέδου για χώρο πρασίνου και αναψυχής

• Ομαλή ογκοπλαστική ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον
• Μικρή ενεργειακή κατανάλωση

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες… παραδέχτηκαν την παραίτηση Κουίκ


Panos-Kammenos-Terence-QuickΜε δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσαν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραδέχτηκαν την παραίτηση του Τέρενς Κουίκ από το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο γνωστός δημοσιογράφος θα συνεχίσει να ασκεί τα βουλευτικά καθήκοντά του.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ως εξής:
“Με επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο ο ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταθέτοντας τον προγραμματισμό περιοδειών όλου του μήνα”.

Ο Ολάντ επιλέγει τη… Ρουαγιάλ για πρωθυπουργό;

Francois-Hollande-Segolene-Royal
Η ιστορικά χαημηλή δημοφιλία του, και η απόλυτη απαξίωση από την πλευρά της γαλλικής κοινωνίας, την οποία βιώνει ο Φρανσουά Ολάντ, φαίνεται να τον οδηγούν σε υπερβατικές επιλογές και στρατηγικές κινήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ, στο πλαίσιο των ζυμώσεων για ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης, και αντικατάστασης του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Έρο, ο Φρανσουά Ολάντ έχει αρχίσει να σκέφτεται το… αδιανόητο: Να αναθέσει την πρωθυπουργία στη Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Η υποψήφια των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές του 2007, που έχασε εκκωφαντικά από τον Νικολά Σαρκοζί, ήταν σύντροφος ζωής του Φρανσουά Ολάντ για πολλές δεκαετίες, και μητέρα των παιδιών του, “προδομένη” πλέον από τη σχέση του Γάλλου Προέδρου με τη Βαλερί Τριερβελέρ, και αποστασιοποιημένη από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Τα γαλλικά ΜΜΕ διαπιστώνουν υπόγειες προσπάθειες να κλείσει το ρήγμα, και θεωρούν ότι μια κυβέρνηση υπό τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ θα μπορούσε να προκαλέσει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το πολιτικό σοκ που χρειάζεται, για να ανασυγκροτηθεί, και να επιχειρήσει να δώσει με αξιώσεις τη μάχη στις επόμενες προεδρικές εκλογές, αντί να οδηγηθεί στη… σφαγή, όπως προκύπτει από τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί σήμερα.
Επιπλέον, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με αυτόνομη προσωπικότητα αν και όχι ιδιαίτερα δημοφιλής πλέον στη γαλλική κοινωνία, θα μπορούσε να διατηρήσει αποστάσεις από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, και να δώσει έτσι πόντους στον Φρανσουά Ολάντ από την… πίσω πόρτα.

ysterografa.gr

Β' ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κόρινθος '06, Ολυμπιακός Άσσου,Πρόοδος Αγίου Βασιλείου και Α. Ο. Ζευγολατιού κέρδισαν άνοδο στην Α2 Κορινθίας. Μέσω μπαραζ θα διεκδικήσουν άνοδο Δάφνη Εξαμιλίων και Νέοι Στιμάγκας


Με τη διεξαγωγή των αγώνων τις 30ης αγωνιστικής , έπεσε και η αυλαία στο πρωτάθλημα των 2 ομίλων στη Β'  κατηγορία Κορινθίας.
Οι πρωταθλητές των 2 ομίλων, Κόρινθος '06 και Ολυμπιακός Άσσου, καθώς και οι δευτεραθλητές , Πρόοδος Αγίου Βασιλείου και Α. Ο. Ζευγολατιού κέρδισαν την άνοδό τους στην Α2' κατηγορία. Εκτός από τις παραπάνω ομάδες . Tην άνοδό τους στην επόμενη κατηγορία θα
διεκδικήσουν ως οι 3ες ομάδες της Β1 και Β2 κατηγορία, μέσω μπαράζ την ερχόμενη Κυριακή (26/5), η Δάφνη Εξαμιλίων, με τους Νέους Στιμάγκας, με τον νικητή του ματς, να μπορεί υπό προϋποθέσεις να βρεθεί τη νέα σεζόν στην Α2, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει ένα ακόμη εισιτήριο ανόδου, σε περίπτωση αποχώρησης κάποιας ομάδας.
Την ίδια μέρα θα γίνουν και οι αγώνες κατάταξης ανάμεσα στις ομάδες, που κέρδισαν την άνοδο και οι οποίες, θα παραλάβουν τα κύπελλα τους. Η Κόρινθος '06 θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό Άσσου και η Πρόοδος Αγ. Βασιλείου με το Ζευγολατιό.

Β1΄ Κατηγορία
 Δάφνη και Πρόοδος αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, η Κόρινθος '06 κέρδισε άνετα  0-5 τον Αίαντα Αγιονορίου, ενώ το Σοφικό '05 επικράτησε 2-4  της Περαχώρας, στα Ίσθμια.
 
Η τελευταία (30η) αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 0-5
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ. 4-2
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 0-3 α.α.
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. 2-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -   ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 3-1
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 0-1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -   ΣΟΦΙΚΟ '05 2-4

H TEΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 


1 (1) ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                     81   112- 23
2 (2) ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.           71    85- 26
3 (3) ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ         62   74- 39
4 (5) Α.Ο ΜΑΨΟΥ                        57    62- 39
5 (4) ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                56    74- 43
6 (6) ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               49     55 - 51
7 (7) ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ              49    73- 49
8 (8) ΣΟΦΙΚΟ '05                          48    58- 70
9 (9) ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                 47     68- 55
10 (10) ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ 43    53 - 48
11 (11) ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ       40    54 - 65
12 (12) ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.           23    47- 90
13 (13) ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ           21   40 -67
14 (15) ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 18    43 - 79
15 (14) ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ   16    41- 95
16 (16) ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ             -10     5- 105

 
Β1΄ Κατηγορία
Τα Ταρσινά '97 πήραν τη νίκη με 4-3 επί του Ολυμπιακού Άσσου, ενώ ο Παμφενεατικός συνέτριψε με 4-0 τη Λυκοποριά.

Η τελευταία (30η) αγωνιστική
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 3-0 α. α.
ΤΑΡΣΙΝΑ 97 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 4-3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 0-3 α. α.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ 3-0
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 1-1
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 4-0
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 3-0 α.α.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ ΡΕΠΟ

 H TEΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 (1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ               72  86- 23
2 (2) Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ                   63   66- 19
3 (3) ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                      59   68- 36
4 (5) ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ                 55   79 - 28
5 (4) Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                    54   75 - 41
6 (6) ΤΑΡΣΙΝΑ '97                                52   55 - 35
7 (7) ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                    45   66 - 35
8 (8) ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ                44    53- 37
9 (9) ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                37    50 - 50
10 (10) ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ            28    50- 72
11 (11) Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ                         25    36 - 73
12 (12) ΑΡΑΤΟΣ                                   22   51- 64
13 (13) Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ          0    10 - 77
14 (14) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ   -2    16- 99
15 (15) ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ     -5     12- 84

Ληστεία με τραυματίες σε βενζινάδικο στην Ακράτα

venzina
Ένοπλη ληστεία έγινε το βράδυ της Κυριακής σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της Ακράτας, στο ρεύμα για Αθήνα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το the best.gr τρία άτομα που είχαν πιστόλι, κατσαβίδι και μαχαίρι μπήκαν μέσα απειλώντας τους υπαλλήλους του πρατηρίου και τους τραυμάτισαν με κατσαβίδι στο κεφάλι τον έναν και πιο ελαφρά τον δεύτερο.
Οι δράστες άρπαξαν το ποσό των 2.200 ευρώ και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση . Σύμφωνα με πληροφορίες τους δράστες έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη τους.

Απολύσεις: Ψάχνουν το μεγάλο Οργανισμό

Έναν οι περισσότερους μεγάλους οργανισμούς (ΝΠΙΔ) του δημοσίου στους οποίους θα μπει λουκέτο αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι περιπτώσεις της ΜΟΔ και του ΑΠΕ δεν είναι άμεσες.
Κι αυτό γιατί υπάρχει ανησυχία ότι οι οργανισμοί που έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης (ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία σε αντίθεση με τον υπουργό Α. Μανιτάκη ο οποίος κινείται σχετικά «αυτόνομα») δεν περιλαμβάνει κάποιον μεγάλο ΝΠΙΔ με αποτέλεσμα αφενός να μην συμπληρώνεται ο «μαγικός» αριθμός 2000 και αφετέρου επικοινωνιακά η κυβέρνηση, να μην μπορεί να πείσει ότι «σπάει το ταμπού των απολύσεων» στο δημόσιο, όπως επιθυμεί η τρόικα.
«Με την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Γέρος του Μοριά (σ.σ. ανήκει στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού) θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας;», λέει στην aftodioikisi.gr, στέλεχος της κυβέρνησης αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο αυτόν τον προβληματισμό.
«Τα μάτια» στο Παράρτημα
Να σημειωθεί ότι σήμερα ολοκληρώνεται η διαβούλευση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο οδηγούνται σε κατάργηση ή συγχώνευση ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με απλό προεδρικό διάταγμα οδηγώντας τους υπαλλήλους τους είτε σε απόλυση (κατάργηση ΝΠΙΔ) είτε σε διαθεσιμότητα ( συγχώνευση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).
Δεδομένου ότι στο παράρτημα του σχεδίου θα πρέπει να περιλαμβάνεται λίστα Νομικών Πρόσωπων προς κατάργηση και συγχώνευση το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο είναι η πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά μετά την επιστροφή του από την Κίνα χθες. Αυτό, άλλωστε, διαμηνύουν στενοί τους συνεργάτες μέσω της aftodioikisi.gr, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήδη έχει πάρει πάνω του το θέμα με την επιστολή Σταμάτη προς τους υπουργούς».
Ήδη ο υπουργός Επικρατείας, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχει καταρτίσει λίστα με 34 οργανισμούς, η οποία ωστόσο σβήνεται και ξαναγράφεται συνεχώς. Μετά την εκ νέου αποστολή των στοιχείων με τα Νομικά Πρόσωπα των υπουργείων από τους υπουργούς, η λίστα θα ξανασκαναριστεί, ώστε στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταλήξουν στην τελική.

«Εμφύλιος» στη Μεσσηνία για το ελαιόλαδο

 
«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει στη Μεσσηνία για την ονομασία του ελαιόλαδου και πιο συγκεκριμένα για το ποιες περιοχές μπορούν να φέρουν προϊόν με την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Καλαμάτα».
Οι δήμαρχοι Τριφυλίας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος με ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν να επεκταθεί η ζώνη ΠΟΠ πέραν των ορίων της πρώην επαρχίας Καλαμάτας, το Εξαγωγικό τμήμα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι αρνητικό σε αυτό το ενδεχόμενο ενώ παραγωγοί, επιχειρηματίες και συνεταιριστές καλούν το Επιμελητήριο να πάρει ξεκάθαρη θέση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει.
Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης θέτει ως βασικό όρο ότι η τυποποίηση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» θα γίνεται εντός των ορίων του νομού.
Όλα αυτά ενόψει της απόφασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα», με ό,τι συνεπάγεται αυτό…

aftodioikisi.gr