Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

O Aετός ( 9 - 1) τον πήρε και τον σήκωσε τον Άρη Βοχαϊκού

 
Μέ τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας. Στις τέσσερις αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα:
O Αετός Κρυονερίου συνέτριψε με το εκπληκτικό 9 - 1!!! τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού , ενώ η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επικράτησε με 0 - 2 στον Συνικοισμό του Άρη Κορίνθου. Στο Λέχαιο σημαντική νίκη για την παραμονή του πανηγύρισε ο τοπικός ΑΟ  με 4-0 επί του Α.Ο. Αλμυρής, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, Άρης και Γαλάζιοι Νέοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2.
 Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.  Ο Κύψελος Κορίνθου δοκιμάζεται στο γήπεδο του Άσσου, την Κυριακή, στην κόντρα του με την Αναγάννηση Kιάτου, στο ντέρμπυ της ημέρας, ενώ ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί τον Αετό Αγγελοκάστρου στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον Ξυκοκάστρου ενώ τέλος στην κοινή τους έδρα στο γήπεδο Σολομού , μάχονται ο ΑΟ. Σολομού και ο Τενεάτης Αθικίων

22η αγωνιστική
 Τα σημμερινα αποτελέσματα
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 9 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 2 - 2
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. 0 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 4 - 0
24.2.13 15.00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ

«Απόδραση» της Προοδευτικής από τα Χανιά με "Χ"! - Ντέρμπι κορυφής αυριο στο Αίγιο.

«Απόδραση» της Προοδευτικής από τα Χανιά!


Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με το ντέρμπι κορυφής στο Αίγιο, ανάμεσα στο πρωτοπόρο Παναιγιάλειο, ο οποίος θα παραταχθεί με συμαντικές απουσίες και στον Αστέρα Μαγούλας .
Ο Κορίνθιος τεχνικός του Αιγίου Νίκος Κουρμπανάς δεν θα έχει στη διαθεσή του δύο εκ των βασικών του στελεχών, τους Γιάννη Λαζανά και Τάκη Παπαδόπουλο καθώς συνεχίζουν να έχουν ενοχλήσεις, όπως και τους Δαλιάνη, Αγουρίδη που ακολουθούν επίσης ατομικό πρόγραμμα.
Δύσκολη εξόρμηση στην Κρήτη και στην έδρα του Ρούβα πραγματοποιεί ο Αχαρναικός, ενώ ο Φωστήρας , στον Ταύρο υποδέχεται τον Α. Ο. Γλυφάδας, ενώ στην Καλαμάτα η "Μαύρη Θύελλα" στο πελοποννησιακό ντέρμπι αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό
Η Κόρινθος κέρδίζει τρίποντο στα "χαρτιά" τον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει παραιτηθεί του πρωταθλήματος, ενώ τελός ρεπό έχει η Επσκοπή.

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ρούβας - Αχαρναϊκός
Καλαμάτα - Πανηλειακός
Παναιγιάλειος - Αστέρας Μαγούλας
Φωστήρας - Γλυφάδα
Κόρινθος - Εθνικός Αστέρας 3 - 0 α. α.
Χανιά - Προοδευτική 1 - 1
Ρεπό: Επισκοπή
 

Α.Ο. Λουτρακίου και ΠΑΣ Κλένια νίκησαν στα ντερμπι και εκτός έδρας Σπαθοβούνι και Ολυμπιακό Λουτρακίου και συνεχίζουν χωρίς σταματιμό για τον τίτλο!



Η μάχη γιά τον τίτλο φουντώνει καλά στην Α1' Κορινθίας, καθώς σήμερα  , στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής, Α.Ο. Λουτρακίου και ΠΑΣ Κλένια νίκησαν στα ντέρμπι κορυφής και μάλιστα εκτός έδρας, και συνεχίίζουν με διαφορά ενός βαθμού μεταξύ τους , ξεφεύγοντας κατά 8 & 7 βαθμών των αντιπάλων τους  διεκδικώντας  τίτλο και άνοδο, Σαν τρένο πέρσε από το γήπεδο του Σολομού ,και από την έδρα του Α. Ο. Σπαθοβουνίου ο Α.Ο. Λουτρακίου τον οποίο και κατενίκησε με 1 - 5 με 2 γκολ ο Χρυσαφιδης και απο ένα  ο Αποστολακης και ο Τσωκος. Το 5ο με αυτογκόλ ο Gibson και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Α1. Η ομάδα του Σπαθοβουνίου με την ήττα της αυτή έχασε την ελπίδα να πλησιάση την κορυφή
Ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο ομάδα των Ορανιέ βρίσκεται και ο ΠΑΣ Κλένια  όπου πέρασε με 0 - 2 και με σκόρερ τον Θοδωρή Ζήση ( 50΄ & 65΄) από το "Θώδειο" Στάδιο, επί του Ολυμπιακόυ Λουτρακίου παραμένοντας διεκδικητής του, θέτοντας την "ερυθρόλευκη"   εκτός από την υπόθεση τίτλος. Στο α’ μέρος ο Κολλιάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, τράνταξε το δοκάρι του Γκίκα, ενώ σημείωσε και ένα γκολ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι πάντως τα βάζουν και με την τύχη τους, καθώς προσπάθειες και των Μπεκιάι και Παπαδημητρίου σταμάτησαν στα δοκάρια του Γκίκα,
Δύσκολη ήταν η επικράτηση του Πανσολυγειακού , στο Σοφικό με 3 - 2 επί του Αστέρα Δερβενίου, ενώ ο Πανκαμαριακός, στο Ξυλόκαστρο, επεβλήθηκε με το ευρύ 4 - 0 επί του Ατρομήτου Χιλιομοδίου. Το 1-0 πέτυχε μόλις στο 5’ ο Τσιπάς, για να κάνει το 2-0 στο 10’ με τον Ενό. Στη συνέχεια χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες και για άλλα γκολ, για να διαμορφώσει το 3-0 ο Σιώζος στο 30’, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ενό (60’).

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Σιετής, Δεσποτέλης, Μακρής, Κουρούμαλης, Πέδρο (65’ Κουμούσης), Αθανασιάδης, Τουμπανάκης, Μπολοβίνος (80’ Βαγιού), Σιώζος (75’ Καφαντάρης), Ενό, Τσιπάς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούπας, Μπαλής, Τζαναβάρας, Φαρμάκης, Τσουμάνης Θ., Μπόρσης, Αμπαδιωτάκης, Κοντογιάννης, Δράκος, Τσουμάνης Δ., Λέπεντζης
Η Ελλάδα Βέλου επικράτησε με 2 - 0 και τέρματα του Αναστασιάδη στο 24' και του  Αράπι στο 64’επί της Θύελλας Πετρίου, ενώ στούς Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομαδα και ο Παννεμεατικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Παπουτσή και Αθανασόπουλου, με απευθείας κόκκινες , στο τέλος του αγώνα.  Οι Άγιοι Θεόδωροι άνοιξαν το σκορ στο 40’ με τον Αντωνίου για να ισοφαρίσει  στο 79΄ ο Τσιάκος από πλευράς Παννεμεατικού, στο τελικό 1-1 . Προηγουμένως οι παίκτες του Τάκη Ρέμμα, είχαν την ευκαιρία  στο 75’ να «κλειδώσουν» τη νίκη, όταν κέρδισαν πέναλτι σε αψυχολόγητο χέρι του Παλυβού. Ο Λευτέρης Νικολάου ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κεμαλάι απέκρουσε
Με σκορ 3 - 1 ο Σαρωνικός Γαλατακίου, πέτυχε  σωτήριο τρίποντο επί του Ηρακλή Λεχαίου, κα τον βύθισε περισσότερο προς τον υπβιβασμό, ενώ τέλος εκτός έδρας σωτήριο τρίποντο στα "χαρτιά" πήρε μένοντας 3 βαθμούς πάνω από την ζώνη υποβιβασμούο, ο Εθνικός Ξυλοκερίζης επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

Α1 Κατηγορία
23η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 2 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1 - 5
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 4 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 -1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 3 -2
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 1 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 0-3 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 23 αγώνων)

1
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
62-20
53
2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
51-23
52
3
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
38-22
45
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
47-28
43
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
3623
42
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
52-30
38
7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
46-26
37
8
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
29-26
33
9
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
41-33
31
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
36-30
31
11
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
35-42
30
12
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
40-46
28
13
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
25-48
22
14
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
19-63
17
15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
21-55
14
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
3-69
-6
 

Χωρίς… Ολυμπία οδό, η Αρχαία Ολυμπία και η Ηλεία

Έως την Πάτρα θα κατασκευαστεί η Ολυμπία οδός, ξεκαθαρίζει, με απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσο, ο εκπρόσωπος – ειδικός διαπραγματευτής* του Ελληνικού Δημοσίου και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ευθύμιος Βιδάλης, σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου.

Στυλιανίδης: Δεν μας έχει απασχολήσει η παράταση θητείας αιρετών

Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης η παράταση της θητείας των αιρετών, δεν την έχει απασχολήσει, δήλωσε από τη Ρόδο ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, χθες, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου. Σημείωσε, όμως, πως έχει «στα χέρια» του την πρόταση του προέδρου της ΕΝΠΕ, όπως και εκείνης της ΚΕΔΕ από το Συνέδριό της στην Εκλογική Περιφέρειά του, στις αρχές του 2012.

Ο Σαμαράς σε… προεκλογική εκστρατεία

Antonis-Samaras-ND
Το Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο, Συνέδριο πολιτικού επαναπροσδιορισμού και αδιαμεσολάβητης ενίσχυσης της απευθείας επαφής με την κοινωνία, που πάντα φθείρεται όταν ένα κόμμα ασκεί την εξουσία, προσφέρει στον Αντώνη Σαμαρά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια… μίνι προεκλογική εκστρατεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Συγγρού, υπό τους Κώστα Ζωντανό, Φίλιππο Ταυρή και Αλέκο Κόκκαλη, προετοιμάζει με μεθοδικότητα 12 περιοδείες του Αντώνη Σαμαρά σε αντίστοιχες Περιφέρειες της χώρας, πλην της Αττικής.
Εκεί, ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας με τις τοπικές κοινωνίες, να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, να διαπιστώσει από πρώτο χέρι πως προχωρεί η πορεία επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη, αφήνοντας πίσω την κρίση που ταλαιπώρησε τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια.
Παράλληλα, θέτοντας σε ενεργοποίηση τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς προσδοκά να θωρακίσει τις πολιτικές άμυνες της κυβέρνησης κυρίως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εντείνει την πολεμική του.

ysterografa.gr

Ο Βορίδης χάνει (;) τον ανασχηματισμό

Makis-Voridis
Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται προ των πυλών, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ την επόμενη εβδομάδα, στο πολιτικό παρασκήνιο ακούγονται πλείστα ονόματα υποψηφίων για μια θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, οι δυο… εκκρεμότητες που σταθερά προβάλλονται στα σχετικά ρεπορτάζ αφορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάκη Βορίδη. Ο πρώτος είχε αρνηθεί θέση αναπληρωτή του Ευάγγελου Λιβιεράτου στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο, ενώ ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε βρεθεί αντιμέτωπος με το βέτο της Δημοκρατικής Αριστεράς και… μάλλον και του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η… εκκρεμότητα βαίνει προς τακτοποίηση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Μάκης Βορίδης φαίνεται να χάνει και πάλι το… τρένο. Όπως επισημαίνει η “Ημερησία του Σαββάτου”, ο πρώην υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Παπαδήμου βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με το σταθερό “όχι” του Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς, χωρίς σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ούτε και το ΠΑΣΟΚ να… τρελαίνεται ιδιαίτερα με την ιδέα της συμμετοχής Βορίδη σε μια κυβέρνηση την οποία θα στηρίζει το ίδιο, παρόλο που στο παρελθόν το είχε δεχθεί, με την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Επιπροσθέτως, εκτιμάται ότι ο Μάκης Βορίδης βρίσκεται στην παρούσα φάση στο επίκεντρο “αρνητικής δημοσιότητας” λόγω της εμπλοκής του στην κόντρα των “Παραπολιτικών” με την “Αυγή”, καθώς είναι ο δικηγόρος του εκδότη της πρώτης Γιάννη Κουρτάκη, και κατάθεσε τη σχετική αγωγή σε βάρος της δεύτερης.
Η κόντρα έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε την παρουσία Βορίδη ως δικηγόρου απέναντι στην “Αυγή”, για να στρέψει τα πυρά του κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς οι τόνοι να έχουν πέσει ακόμη.
Και βέβαια, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το ανοιχτό μέτωπο του Μάκη Βορίδη με τον Γιάννη Στουρνάρα, που στο υπουργείο Οικονομικών κανείς δεν έχει ξεχάσει…

ysterografa.gr

Μαχες γιά την πρωτειά στην Α1 Κορινθίας ( ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ & ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ



Η μάχη γιά τον τίτλο φουντώνει καλά στην Α1' Κορινθίας, καθώς σήμερα Σάββατο , στις 3 το απόγευμα , στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής, συγκρούονται μεταξύ τους οι 4 βασικές πρωταγωνίστριες ομάδες που διεκδικούν τίτλο και άνοδο. Στο γήπεδο του Σολομού , ο επικεφαλής στης κατηγορίας Α.Ο. Λουνρακίου δοκιμάζεται εκτός έδρας , στην κόντρα του με τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου. Στόχος και των 2 η νίκη, γιά τον ΑΟ Λουτρακίου για να συνεχίσει να ελπίζει στην 1η θέση και γιά την ομάδα του Σπαθοβουνίου για να παραμείνει κοντά στην κορυφή, με την ελπίδα
αν και δεν είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση του τίτλου, αλλά όσο η ομάδα παραμένει κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τον τίτλο διεκδικούν και οι δύο μονομάχοι της αυριανής αναμέτρησης , στο "Θώδειο" Στάδιο, Ολυμπιακός Λουτρακίου και ΠΑΣ Κλένια, όπου ανάλογα με το αποτέλεσμά του και σε συνδυασμό με αυτό ανάμεσα σε Σπαθοβούνι και ΑΟΛ, μπορεί να κρίνει πολλά, στη υπόθεση τίτλος. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» εκτός από του μόνιμου απόντα Γιώργου Μαυρέλη, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, να δει αν τελικά θα έχει στη διάθεσή του, δύο πολύ βασικά του στελέχη. Πρόκειται για τον Αλέκο Μπεκιάι, πρώτο σκόρερ της ομάδας φέτος, ο οποίος δεν προπονήθηκε καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τετρακέφαλο, αλλά και τον Κώστα Αυγέρη, που ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση. Πιθανότατα χωρίς τον Σπύρο Γεώργαρη στη σύνθεσή της, θα παραταχθεί η Κλένια.


Να επιστρέψει στις νίκες επιθυμεί ο Αστέρας Δερβενίου, στην εκτός έδρας κόντρα του , στο Σοφικό με τον Πανσολυγειακό, μετά το επεισοδιακό 0-0 με τον Πανκαμαριακό και την μέτρια εμφάνιση των παικτών του. Ο Νίκος Κολιμάδης, δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Γιαννόπουλο και Μετεβελή, αλλά επιστρέφουν οι Καπούς, Ρούτσης που απουσίαζαν λόγω τραυματισμού.
Μπορεί καμία από τις δύο ομάδες να μην κυνηγά κάτι στο φετινό πρωτάθλημα, εκτός από μια καλύτερη κατάταξη, είναι όμως ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, σε μια πολύ δύσκολη έδρα, με τους γηπεδούχους φυσικά να θέλουν και αυτοί το «τρίποντο». Στην αναμέτρηση του α’ γύρου, ο Αστέρας Δερβενίου είχε επικρατήσει πολύ εύκολα με 3-0, με χατ τρικ του Μάκη Μυργιώτη, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.
Τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου υποδέχεται ο Πανκαμαριακός, στο Ξυλόκαστρο. Ο Γιώργος Καρυώτης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Ραχανιώτη, αλλά και στους τιμωρημένους Σκούρα και Τσιπά Γ. και έτσι είναι υποχρεωμένος να προβεί σε αλλαγές στην 11αδα.
Το αρκετά βαρύ 3-5 από τη Θύελλα Πετρίου θέλει να αφήσει πίσω του ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα και μια καλή εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανκαμαριακό. Ο Χρήστος Αρδίζογλου, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Μίχα, αλλά και στον τιμωρημένο Χατζηνικολή και από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του αν θα χρησιμοποιήσει τον Αμπαδιωτάκη, που εξέτισε την ποινή του. Όπως είναι λογικό, για ακόμα μια φορά θα υπάρξουν αρκετοί νεαροί στην 11αδα, με τους Λέπεντζη, Μπόρση και Τζαναβάρα να είναι αυτοί που πλέον είναι υποχρεωμένοι να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος.
Η Ελλάδα Βέλου με ελλείψεις αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου, Eκτός αποστολής αφήνει ο τεχνικός Χρήστος Βελέντζας,για 2ο συνεχόμενο ματς τον Νίκο Κοσκολέτο, τους τραυματίες Ιατρού, Γεωργόπουλο και Βασιλειάδη ,τους τιμωρημένους Σαββίδη και Αντρέα, ενώ αμφίβολοι είναι και οι
Βράκας, Νάκος, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μικροενοχλήσεις
Στούς Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομαδα θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Λουκά, Ράτη, αλλά και τον αρχηγό του, Νίκο Καλογήρου στον αγώνα του με τον Παννεμεατικό
Μια ακόμα πολύ δύσκολη και σημαντική αναμέτρηση δίνει ο Σαρωνικός Γαλατακίου, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου, σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς, ενώ τέλος εκτός έδρας σωτήριο τρίποντο στα "χαρτιά" θα πάρει ο Εθνικός Ξυλοκερίζης επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου η οποία δσεν μετέχει του πρωταθλήματος.

Α1 Κατηγορία
23η αγωνιστική23-02-13 15:00
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 0-3 α.α.

Το πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας - Την Κυριακή το ντέρμπι Αναγέννηση Κιάτου - Κύψελος Κορίνθου

Μέ τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας. Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της αγωνιστικής με το μεγάλο ματς πάντως, να διεξάγεται την Κυριακή Ο Κύψελος Κορίνθου δοκιμάζεται στο γήπεδο του Άσσου, την Κυριακή, στην κόντρα του με την Αναγάννηση Kιάτου, ενώ το Σάββατο στο Κρυονέρι ο τοπικός Αετός υποδέχεται τον όυραγό Άρη Βοχαϊκού. Το Σάββατο αγωνίζωνται επίσης ο Άρης Αρχαίας Κορινθου με τους Γαλάζιους Νέους , ο Άρης Κορίνθου στον Συνοικισμό κοντράρεται
με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού και ο ΑΟ Λεχαίου με τον ΑΟ Αλμυρής. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους αγώνες Πανευρωστινιακός -Αετός Αγγελοκάστρου στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, Ισθμιακός - Ηρακλής Ξυκοκάστρου και ΑΟ. Σολομού - Τενεάτη

22η αγωνιστική
23.2.13 15.00
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
24.2.13 15.00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ

Αποκάλυψη: Η “απόρρητη” έκθεση Προβόπουλου

Giorgos-Provopoulos
“Διανύσαμε μεγάλο μέρος της διαδρομής, αλλά οι θετικές εξελίξεις στο δημοσιονομικό πεδίο δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού”.
Αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου στην έκθεσή του που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Στο κείμενο της έκθεσης θα υπάρχει η πρόβλεψη για ύφεση 4,5% και το 2013 και επιστροφή στην ανάπτυξη, κάποια στιγμή το 2014, καθώς και η διαπίστωση ότι υπάρχει βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας μετά την διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων μέσω του νέου προγράμματος στήριξης και τη δέσμευση των εταίρων μας για συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως θα σημειώνει ο Διοικητής, στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ξεπεράσουμε την κρίση, η εφαρμογή του προγράμματος είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και το βασικό μήνυμα ανάκαμψης.
“Τώρα που το τέρμα της διαδρομής είναι ορατό θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών” αναφέρει η έκθεση.
Στα βασικά μεγέθη της οικονομίας, η εκτίμηση είναι ότι η ανεργία θα συνεχίσει να διογκώνεται και φέτος και ο πληθωρισμός θα είναι ελαφρά αρνητικός στο -0,1%, ενώ θα παρατηρείται και σημαντική αύξηση των καθυστερούμενων δανείων, για τα οποία τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο του 2012 έφθασαν στο 22,5% του συνόλου.
Σύμφωνα με την έκθεση, το τραπεζικό σύστημα αρχίζει να ανακάμπτει, ενώ μετά τις εκλογές του Ιουνίου έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις ύψους 15 δισ.€. Η επιστροφή των καταθέσεων αναμένεται να συνεχιστεί, όσο αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην οικονομία.
Το 2013 θα είναι δύσκολη χρονιά όμως μέσα στο 2014 το ΑΕΠ θα εμφανίσει θετικούς ρυθμούς μεταβολής, καθώς ξεκινούν κρίσιμα αναπτυξιακά έργα, συνεχίζονται οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα.
Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει ότι μέσα στο 2013 η ελληνική οικονομία θα έχει ανακτήσει το σύνολο της χαμένης ανταγωνιστικότητας της περιόδου 2001-2009.
Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται και συστάσεις για την επιδίωξη ενός πιο εξωστρεφούς αναπτυξιακού μοντέλου και την πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των 18,3 δισ.€ του ΕΣΠΑ, ενώ θετικά αποτιμάται το γεγονός ότι αλλάζει η παραγωγική διάρθρωση της οικονομίας και εκσυγχρονίζεται ο δημόσιος τομέας.
Συστάσεις θα υπάρχουν και για το υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο η βασική στόχευση θα πρέπει -σύμφωνα με την έκθεση- να είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για φορολογική δικαιοσύνη, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο Διοικητής της ΤτΕ θα προτείνει τη μείωση της επιβάρυνσης στους πολίτες που αποτελούν τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

ysterografa gr

ΛΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ‏@lalosbas


Για νίκη σήμερα ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ στο Σοφικό κόντρα στον Πανσολυγειακό

ΥΠΕΣ: Βγάζει στη «σέντρα» 40 «ασυνεπείς» δήμους

Αυστηρές ποινές σε περίπου 40 δήμους που δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη λήξη της προθεσμίας (στις 31 Ιανουαρίου), να καταρτίσουν προϋπολογισμούς, πρόκειται να επιβάλλει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει και της έλευσης της τρόικας στη χώρα μας.
Πρόκειται για δήμους που, σύμφωνα με την κατηγοροποίηση (τρεις κατηγορίες) που έχουν κάνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατατάσσονται στην κατηγορία «ασυνεπείς», καθώς, όπως λένε πηγές του ΥΠΕΣ στην aftodioikisi.gr, «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και προτροπές αδιαφορούν». Γι΄ αυτό και αν δεν καταρτίσουν προϋπολογισμούς μέσα στις επόμενες ημέρες θα λαμβάνουν χρήματα αυστηρά μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, με αποτέλεσμα, στην ουσία να μην μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ σε δεύτερη φάση τους αναμένει η ένταξη στο Οικονομικό Παρατηρητήριο.
20 «αδύναμοι»

Κάλεσμα Κυριακή 24-2 από ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙ​ΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

afisa_s.png
Κάλεσμα Κυριακή 24-2 από ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στις 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου
 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ : ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 
Στα πλαίσια της επαφής και ενημέρωσης με το λαό ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης οργανώνει ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ , με τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά , τον Γιώργο Ψυχογιό και τον Φάνη Κουρεμπέ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ .
Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο καφενείο Παπασταυρόπουλου .
 

Στις 28/2 το τελευταίο tweet του Πάπα Βενέδικτου

pope
Ο Πάπας Βενέδικτος αποχωρεί από τη θέση του και ταυτόχρονα θα κλείσει και τον λογαριασμό του στο twitter!
Όπως αναφέρει το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο απερχόμενος Πάπας θα κάνει το τελευταίο του tweet στις 28/2 αποχαιρετώντας και μέσω διαδικτύου τους πιστούς ανά τον κόσμο. Άλλωστε, η Καθολική Εκκλησία έχει μπει ενεργά τα τελευταία χρόνια στα social media.
Το τελευταίο μήνυμα του Ποντίφικα θα γραφτεί σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, όπως γινόταν άλλωστε και σε ολόκληρη τη θητεία του.
Στη συνέχεια θα αποχωρήσει και ο λογαριασμός του θα περάσει στον διάδοχό του, εφόσον φυσικά αυτός το επιθυμεί…

ysterografa.gr

Η Ευρώπη παίζει μπάλα - Ντέρμπι επιπέδου Champions League σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία



Το ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ιντερ και Μίλαν, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στο «Τζουζέπε Μεάτσα», δεσπόζει στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
Μπορεί φέτος οι δύο συμπολίτισσες να μη διεκδικούν τον τίτλο, δίνουν όμως (μαζί με Λάτσιο και Φιορεντίνα) μεγάλη μάχη για την κατάληψη της τρίτης θέσης και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League, οπότε η μεταξύ τους αναμέτρηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον (πέραν του γοήτρου) και για βαθμολογικούς λόγους.
Οι «ροσονέρι» θα παραταχθούν στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League, ενώ αντίθετα οι «νερατζούρι» προσπαθούν ακόμη να βρουν την εξήγηση για τη συντριβή της περασμένης εβδομάδας (4-1) από τη Φιορεντίνα.
Στην Ιταλία, η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Γιουβέντους αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο Τορίνο απέναντι στη Σιένα, που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό, και παράλληλα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά της στην κορυφή, καθώς η δεύτερη Νάπολι δοκιμάζεται τη Δευτέρα στο «Φρίουλι» απέναντι στην πάντα δυνατή Ουντινέζε. Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες -μετά από πέντε αγώνες με απολογισμό μόλις δύο βαθμούς- η Λάτσιο υποδέχεται τη Δευτέρα την Πεσκάρα, ενώ η Φιορεντίνα επισκέπτεται το «Ρενάτο Νταλ΄Αρα» της Μπολόνια
Στην Αγγλία, η Σίτι υποδέχεται το μεσημέρι (15.30, Nova sports 2) της Κυριακής την Τσέλσι σε μία σπουδαία αναμέτρηση που στην παρούσα φάση αφορά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης καθώς οι δύο μονομάχοι παρακολουθούν με… κιάλια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πορεύεται εκ του ασφαλούς στην ανάκτηση των πρωτείων στην Premier League.
Θεωρητικά οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους στην προσπάθεια να φτάσουν τους συμπολίτες τους (δοκιμάζονται στο Λονδίνο απέναντι στην ουραγό αλλά ιδιαίτερα ενισχυμένη ΚΠΡ) καθώς με τη διαφορά στους 12 βαθμούς και με 13 ματς να απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος δικαιούνται να πιστεύουν ότι έχουν ελπίδες για την ανατροπή.

Με το ντέρμπι της Βασκονίας, μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 25ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Πέρα από το γόητρο, η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς τα «λιοντάρια» δεν έχουν αποσπαστεί αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας (αήττητη στα τελευταία έξι παιχνίδια) και διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Σεβίλη και καλείται να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τη Μίλαν και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, μία εβδομάδα πριν επισκεφθεί τη Μαδρίτη για το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ. Οι «μερένγκες» αντιμετωπίζουν την ίδια ημέρα στο «Ριαθόρ» την ουραγό Λα Κορούνια.

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση της Bundesliga θα επιχειρήσει την Κυριακή η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί την Βέρντερ Βρέμης και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Κάτι ανάλογο ισχύει, τόσο για την Ντόρτμουντ, που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκλάντμπαχ, όσο και για την Λεβερκούζεν, που φιλοξενείται από την ουραγό, Γκρόιτερ Φιρτ.
Το ντέρμπι που θα διεξαχθεί την Κυριακή, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Μαρσέιγ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στο Championnat. Οι «πρωτευουσιάνοι» θέλουν την νίκη για να παραμείνουν επικεφαλής στην κατάταξη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην απομακρυνθούν ιδιαίτερα από την κορυφή. Παράλληλα, η Λιόν έχει δύσκολο έργο, καθώς είναι σε αγωνιστική πτώση και υποδέχεται την φορμαρισμένη Λοριάν, που διεκδικεί ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Newsroom ΔΟΛ

Τελευταία λόγια 23χρονης: Μαμά φοβάμαι, πνίγομαι - Oι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές της

Τελευταία λόγια 23χρονης: Μαμά φοβάμαι, πνίγομαι - Oι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές της  Σε άθλια κατάσταση οι γονείς της

Μαμά βοήθεια, πνίγομαι. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της 23χρονης Μαρίας – Αγγελικής Ματράγκου, που έχασε την ζωή της σήμερα το πρωί, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά της. Η 23χρονη νεαρή ιδιωτική υπάλληλος δεν φανταζόταν όταν ξεκινούσε από το σπίτι της για την δουλειά της, μια ημέρα ρουτίνας όπως όλες οι άλλες πώς η σφοδρή κακοκαιρία θα μετατρεπόταν στον εφιάλτη, που τελικά θα της στερούσε την ζωή λίγη ώρα αργότερα.
Ο χαμός της νεαρής από το Άργος έχει προκαλέσει οδύνη σε συγγενείς, φίλους και τους συναδέλφους της, με τους οποίους μίλησε επίσης λίγο πριν πεθάνει.

Ανατριχιαστικές οι τελευταίες της στιγμές
Στον δρόμο για την δουλειά το αυτοκίνητό της έπεσε σε μια λακκούβα και τρόμαξε. Άρχισε πανικόβλητη να τηλεφωνεί, πρώτα στους συναδέλφους και μετά στην μητέρα της.
«Μαμά, φοβάμαι», είπε κλαίγοντας, όπως αποκαλύπτει ο μπαμπάς της. «Μπήκαν νερά στο αμάξι... Μετά σταμάτησε να μιλάει», συμπληρώνει ο μπαμπάς της, ενώ η μητέρα της ακούγεται ολοκάθαρα από μέσα να σπαράζει…

Σπαρτάριζε το σώμα της – Προσπαθούσαν να την βοηθήσουν οι οδηγοί
Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγοί, που είχαν επίσης εγκλωβιστεί στο σημείο, την έβγαλαν έξω και την ξάπλωσαν στο οδόστρωμα. Η νεαρή σπαρταρούσε, ενώ λίγο αργότερα κατέρρευσε.
Συγκλονιστική η μαρτυρία της υπεύθυνης του Σισμανογλείου
«Κάναμε ότι μπορούσαμε… Όλο το team του νοσοκομείου προσπάθησε να την συνεφέρει, όμως η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της», λέει η υπεύθυνη του νοσοκομείου και εξηγεί:
«Όταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ασθενοφόρο με απινιδωτή να την επαναφέρουν όμως δεν γινόταν τίποτα…».

Σε άθλια κατάσταση οι γονείς της
«Οι γονείς της ειδοποιήθηκαν από το νοσοκομείο. Ήρθαν εδώ και τώρα δέχονται την βοήθεια ψυχολόγων. Η κατάσταση τους είναι πολύ άσχημη»…

«Πήγαινε στην δουλειά της και σε κάποιο σημείο του δρόμου που είχε πολύ βροχή σταμάτησαν τα αυτοκίνητα. Μπήκαν νερά στο αμάξι και φοβήθηκε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα», λέει ο πατέρας της Μαρίας- Αγγελικής Ματράγκου, που έχασε το πρωί τη ζωή της στον δρόμο.
Μιλάει στην ρεπόρτερ του Star σαν να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Τα έχει «χάσει» και αυτός. Η Αγγελική, το αγγελούδι τους είναι νεκρό…
«Οι γιατροί θα κάνουν νεκροψία και θα μας πούνε… Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι φοβήθηκε πάρα πολύ», λέει ακόμα και προσθέτει «ήταν μόνη της στο αμάξι. Πήγαινε στην δουλειά της. Ήταν 9:30 το πρωί».

thebest.gr

Σώοι οι δυο νεαροί που είχαν χαθεί στο Παναχαϊκό - Τους βρήκαν άνδρες της ΕΜΑΚ

Εντοπίστηκαν σώοι οι δύο νεαροί ορειβάτες που είχαν χαθεί στο Παναχαϊκό, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης και της χαμηλής ορατότητας.
Πάτρα: Σώοι οι δυο νεαροί που είχαν χαθεί στο Παναχαϊκό - Τους βρήκαν άνδρες της ΕΜΑΚ  Ειδοποίησαν οι ίδιοι πως δεν μπορούν να κατέβουν από το βουνόΟι δύο φοιτητές εντοπίστηκαν από την πρώτη ομάδα της ΕΜΑΚ κοντά στο καταφύγιο και σε λίγο φτάνει στο σημείο η ομάδα της ΕΜΑΚ για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο
Οι ορειβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, επικοινώνησαν οι ίδιοι λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ με το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών και δήλωσαν αδυναμία να «κατέβουν» το βουνό λόγο δυσμενών καιρικών φαινομένων.
 

ΝΣΚ: Οι όροι για μετάταξη υπαλλήλων από δημοτική επιχείρηση σε δήμο

Τέλος στο «θολό τοπίο» των διαδικασιών αλλά και των προϋποθέσεων για τις μετατάξεις εργαζομένων από τις δημοτικές επιχειρήσεις ή ΔΕΥΑ στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων δίνει το ΣΤ΄ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου Κράτους, με τη με αριθμό 615/2012 γνωμοδότησή του (δεν έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΝΣΚ ακόμη).
Σύμφωνα και με το αριθ. Πρωτ. 47184/12/20.2.2013 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του οποίου κοινοποιείται η γνωμοδότηση σε αποκεντρωμένες και δήμους, εφαρμόζεται το άρθρο 109 του Ν. 3852/2010 για τη μεταφορά προσωπικού «σε περίπτωση λύσης δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ εφόσον, όμως, η δραστηριότητά τους, μετά τη λύση τους, αναλαμβάνεται (και συνεχίζεται) από τον οικείο δήμο ή από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αυτού, άλλως εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 262 του Ν. 3460/2006».
Σύμφωνα με το άρθρο 109 του «Καλλικράτη», οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, σε περίπτωση λύσης της δημοτικής επιχείρησης, μεταφέρονται σε άλλο δημοτικό φορέα, πάντα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την ίδια εργασιακή σχέση. Και έαν υπάρχουν συμβασιούχοι έργου, τότε εκτελούνται από τον φορέα στον οποίο έχουν μεταβιβαστεί οι αρμοδιότητες.

aytodioikisi.gr

Η Τουρκία… τραβάει το σχοινί

davutoglu51
«Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας στερούνται στηρίγματος στο διεθνές δίκαιο» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τον ΟΗΕ με την οποία κατοχυρώνονται οι ελληνικές θέσεις, με δεδομένη την άδεια που είχε εκδώσει η Άγκυρα για έρευνες σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια της Ρόδου.
Στην τουρκική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι άδειες που έχουν εκδοθεί από το 2007 μέχρι σήμερα προς την ΤΡΑΟ (Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας) αφορούν περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας μας, όπου η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα έρευνας και εξόρυξης των φυσικών πηγών στις περιοχές αυτές. Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της αυτών που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
Το τουρκικό υπουργείο υπογραμμίζει επίσης ότι «καθώς προβαίνουμε στα αναγκαία βήματα για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και να αξιοποιούμε τους διαύλους διαλόγου που έχουν διαμορφωθεί με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».
«Η Ελλάδα έχει προβάλει τους εν λόγω ισχυρισμούς και σε διμερές επίπεδο για να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια ενώπιον του ΟΗΕ.
Η σχετική αδειοδότηση από πλευράς Τουρκίας είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο και αφορά θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου.
Το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών στη ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ διατύπωσε σαφείς θέσεις οι οποίες στηρίζονται στη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας που έχουν κυρώσει 162 χώρες μέλη του ΟΗΕ, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Τουρκία.

ysterografa.gr