Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Βάλτε πέτρες στις τσέπες! Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα! Εκατοντάδες κλήσεις για κοπές δέντρων! Αδέσποτοι κάδοι!

- Κοπές δέντρων σε Παπάγου, Βούλα, Κηφισιά, Γλυφάδα, Πειραιά, Βουλιαγμένη - Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί
- Οι ισχυροί ανεμοι που σαρώνουν την Αττική έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία
- Προβλήματα στα λιμάνια, δε γίνονται τα δρομολόγια δελφινιών
- Κακοκαιρία με χιόνια, καταιγίδες και κρύο σε όλη τη χώρα - Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 10 μποφόρ
- Θα χιονίσει ακόμη και στα ορεινά της Αττικής - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
- Τσουχτερό κρύο και στην Βόρεια Ελλάδα - Που χρειάζονται αλυσίδες

 Το έλα να δεις γίνεται στους δρόμους από τους θυελλώδεις ανέμους που παρασύρουν τα πάντα, από κάδους μέχρι και τεράστια δέντρα! Η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 200 κλήσεις για κοπές δέντρων, αλλά και για πινακίδες που έχουν ξηλωθεί, ακόμα και Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και στολίδια, ενώ ακόμα και η κυκλοφορία για τους πεζούς σε πολλές περιοχές είναι αδύνατη!
Δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο Νεο Ψυχικό

Λόγω πτώσης δέντρων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια στο ρεύμα προς Αθήνα. Επίσης στην 34ου Συντάγματος στον Πειραιά στο ύψος της Ε. Βενιζέλου στο ρεύμα προς Αθήνα.
Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και θα μας συντροφεύσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ, χιόνια στα ορεινά (ακόμη και στην Αττική) προβλέπονται για σήμερα και αύριο.
 Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και ήδη από το πρωί της Τρίτης η αλλαγή είναι αισθητή.

Οι θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα και στους δρόμους της Αττικής κυκλοφορούν... κάδοι απορριμάτων, τους οποίους έχουν παρασύρει οι βοριάδες. Γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
Νεφώσεις, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και τσουχτερό κρύο, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος το πρωί, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό «Μακεδονία», έδειξε 7 βαθμούς Κελσίου. Αραιές συννεφιές επικρατούν στις Σέρρες και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με τη θερμοκρασία στις χαμηλότερες τιμές του να πέφτει αντιστοίχως στους 7 και 4 βαθμούς Κελσίου.
Ασθενή χιονόπτωση είχε το πρωί η Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2 βαθμούς. Με βροχές «ξύπνησε» η Κοζάνη, με τη θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην Κεντρική Μακεδονία αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Αγ. Αθανασίου. Κλειστή, τέλος, παραμένει η δημοτική οδός από την τοπική κοινότητα Κερασιάς του δήμου Εδέσσης προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Περισσότερα στο newsit.gr