Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χωρίς απρόοπτα, αλλά και χωρίς κόσμο η στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ήταν τόσο αυστηρά, που ουσιαστικά λίγοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση. Ηχηρές ήταν οι απουσίες από την εξέδρα των επισήμων, λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τις δηλώσεις Τζιτζικώστα.
Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ.Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Απουσίασαν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντ.Γρέγος παρακολούθησε την παρέλαση από το πεζοδρόμιο,
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Σε απόσταση 200μ από την εξέδρα των επισήμων και απέναντι από αυτή δεν επιτρεπόταν η παρουσία κόσμου, ενώ η είσοδος στη συγκεκριμένη ζώνη γινόταν μόνο με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Αμυνας, φέτος μετά από 3 χρόνια επέστρεψαν στις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα έγιναν πτήσεις F-16, Mirage 2000 και A7Corsair, ωστόσο λόγω ομίχλης στη συμπρωτεύουσα δεν έγιναν ορατά από όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση στο ύψος της εξέδρας των επισημων. Αντίθετα, ορατά έγιναν τα ελικόπτερα απάτσι και τα σινούκ που πέταξαν σε πιο χαμηλό ύψος.
«Ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη είναι το μήνυμα που στέλνει η σημερινή μέρα σε όλους τους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα. Να σταματήσουμε να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά» συνέχισε ο υπουργός, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δυσκολία, όπως πολλές άλλες στο παρελθόν.

Newsroom ΔΟΛ