Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ο Στουρνάρας αποκάλυψε πότε θα γίνει... πολιτικός

Giannis-Stournaras-Antonis-Samaras
Τον προσωπικό, πολιτικό ορίζοντά του, αποκάλυψε εμμέσως ο Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο συνέντευξής του στην “Ημερησία του Σαββάτου”.
Ο Υπουργός Οικονομικών, για τον οποίο συζητείται έντονα στο παρασκήνιο το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τις ευλογίες και των Βρυξελλών, ξεκαθάρισε ότι μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος του ελληνικού χρέους, που ο ίδιος προσδιορίζει για την άνοιξη του 2014, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, πέραν της δουλειάς που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των κυβερνητικών καθηκόντων του.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα είναι Υπουργός Οικονομικών τον Μάιο του 2014, μίλησε και πάλι για την ιδιαίτερα καλή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, και αποκάλυψε ότι “είναι ακόμη πολύ νωρίς για ο, τιδήποτε άλλο., μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης για το χρέος”.
Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ακόμη στην “Ημερησία του Σαββάτου” ότι από τη στιγμή που θα πιστοποιηθεί η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του 2013, ο ίδιος θα ζητήσει πολιτική λύση στο ζήτημα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, ενδεχομένως και με έκτακτο Eurogroup την άνοιξη του 2014.
“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο οδοί για τη μείωση του ελληνικού χρέους: Η πρώτη οδός, η οποία “θα μας άρεσε”, είναι το ονομαστικό “κούρεμα”, ενδεχόμενο που έχει αποκλειστεί από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Συνεπώς, θα πάμε ενδεχομένως σε λύση που έχει να κάνει με πολλά χρόνια επιμήκυνσης των δανείων και περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων”, προέβλεψε με τη συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου” ο Γιάννης Στουρνάρας.
Αναφορικά με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι θα πρόκειται, είτε για διαρθρωτικά μέτρα, είτε για στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης.

ysterografa.gr