Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο Διαιτητής Κούρτης "υποχρέωσε" σε ήττα τους Νέους του Αστέρα Δερβενίου στο Ξυλόκαστρο

e70s.jpg
Οι Νέοι του Αστέρα Δερβενίουυ παρά την καλή τους εμφάνιση,"υποχρεώθηκαν" σε ήττα  από τον   διαιτητή Κούρτη  στον εκτός έδρας αγώνα τους  από την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με σκορ 1-4, καθώς τα δύο πρώτα τέρματα των νέων του Ηρακλή  ήταν καταφανέστατα άκυρα. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε σε αυτές τις δύο φάσεις.
Στο πρώτο γκολ, σε διεκδίκηση της μπάλας στο χώρο του κέντρου, παίκτης του Ηρακλή νομίζοντας ότι θα σφυριχτεί φάουλ υπέρ του, έπιασε την μπάλα με τα χέρια και όταν είδε ότι ο διαιτητής δεν σφύριξε, την έβαλε μπροστά του και με μακρινή μπαλιά βρήκε τον συμπαίκτη σε πλεονεκτική θέση, ο οποίος και σκόραρε. Ο έμπειρος βοηθός κ. Χαβελές σήκωσε τη σημαία για να υποδείξει την παράβαση, όμως ο διαιτητής τον αγνόησε επιδεικτικά. Στο δε δεύτερο τέρμα, όταν ο τερματοφύλακας του Ηρακλή ανέτρεψε βίαια τον Σεφέρη, που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ο διαιτητής δεν υπέδειξε το αδιαμφισβήτητο πέναλτι και την αποβολή, παρά την εκ νέου υπόδειξη του βοηθού κ. Χαβελέ.
Παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αστέρα ο αγώνας συνεχίστηκε και οι παίκτες του Ηρακλή στην αντεπίθεση πέτυχαν το 2-0. Στη φάση αυτή, τραυματίστηκε σοβαρά ο Σεφέρης και έτσι ο Αστέρας συνέχισε τον αγώνα με 10 παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και ανάγκασε τους παίκτες του Ηρακλή να παίζουν αρκετά σκληρά με την ανοχή του διαιτητή.
Στο β' μέρος, ο Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πίεζε τον Ηρακλή. Στο 58' ο Μερκούρης βρέθηκε απέναντι στο τερματοφύλακα και ανετράπη από πίσω από αμυντικό. Το πέναλτι υποδείχθηκε από το διαιτητή, αλλά πότε η αποβολή, ούτε καν μια κίτρινη κάρτα. Ο Μερκούρης μείωσε σε 2-1 και προς στιγμήν φάνηκε ότι η ισοφάριση ήταν κοντά. ;Όμως, προς το τέλος του αγώνα, όταν η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Αστέρα, ο Ηρακλής πέτυχε άλλα δύο τέρματα, αυτή τη φορά έγκυρα.
Ο "διαιτητής" κ. Κούρτης είναι επικίνδυνος να διευθύνει ακόμα και αγώνες νέων. Καλοί οι επόπτες κ.κ. Ξενόπουλος και Χαβελές.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μουτάφης, Κανελλόπουλος, Θ. Καλυτέρης, Μελισσαρόπουλος, Ψαρρός, Ν. Καλυτέρης, Μερκούρης, Δήμας, Λάτσινος, Σεφέρης, Γεωργαντόπουλος.