Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ο Τζιτζικώστ​ας έκανε νέο, χειρότερο "φάλτσο" για τη Χρυσή Αυγή!

Apostolos-Tzitzikostas-Giannis-Boutaris
Σε μείζον θέμα εξελίσσεται για την κυβέρνηση η τακτική του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να καλέσει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς και από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Παρά το γεγονός ότι η αποδοκιμασία προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα ήταν ηχηρή και καθολική, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδειξε να αναγνωρίζει ότι έκανε κάτι λάθος, τόσο με τη χθεσινή απολογητική ανακοίνωση της Περιφέρειας, όσο και με όσα δήλωσε σήμερα στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Στη σημερινή παρέμβασή του μάλιστα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δημιούργησε μεγαλύτερο θέμα, καθώς σε μια αποστροφή του περίπου… εξίσωσε το ΠΑΣΟΚ με εγκληματική οργάνωση, λόγω της ιστορίας Τσοχατζόπουλου, αν και έσπεσε να επισημάνει “μακριά από μένα”, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο ένας άλλος Περιφερειάρχης να απέκλειε το Κίνημα από τη συμμετοχή στην παρέλαση.
“Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ.
Η πολιτική μου δεν απέχει από τη δική σας· η οικογένεια μου πολέμησε το ’40 το γερμανικό στρατό. Όμως σεβόμαστε και πρέπει να σεβόμαστε το νόμο. Αν έχει υψηλά ποσοστά η ΧΑ, είναι γιατί δεν τηρούσαμε τους νόμους.
Δεν θεωρώ ότι ενας περιφερειάρχης απενεχοποιεί τη ΧΑ αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλεσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη”, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.