Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μουσουλμανική Αδελφότητα: Είμαστε πιο ισχυροί από τις σφαίρες τους

Muslim-Brotherhood-protests
Στη σύλληψη 1.004 μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προχώρησαν οι αρχέ της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των νέων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Παρασκευή, στο Κάιρο αλλά και σε άλλες πόλεις.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, υπογραμμίζονται ότι από τις 1.004 συλλήψεις, οι 558 έγιναν στο Κάιρο.
Στις συγκρούσεις της Παρασκευής, η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 100 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τα πυρά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ καταγγέλλουν τον στρατό για εισβολή ακόμη και σε τεμένη, στα οποία μάλιστα υπήρχαν τραυματίες.

Το πολιτικό Ισλάμ ανθίσταται και δεν το βάζει κάτω. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ως μέλος της “Συμμαχίας κατά του πραξικοπήματος”, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, και δεσμεύεται για νέες πορείες στο Κάιρο και άλλες πόλεις της Αιγύπτου το επόμενο διάστημα.
Στην ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας γίνεται λόγος για 213 νεκρούς στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, καταγγέλλεται το καθεστώς της Αιγύπτου ως υπεύθυνο για μια ακόμη “σφαγή”, και καλούνται οι διεθνείς οργανισμοί να παρέμβουν.
Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης του στρατού κατά των πολιτών της Αιγύπτου, ενώ υπήρξαν απαγωγές των γυναικών που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν ακόμη και σε τεμένη όπου βρίσκονταν τραυματίες.
“Είμαστε πιο ισχυροί απί τις σφαίρες τους. Η θέλησή μας για ειρήνη είναι πιο δυνατή”, σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.