Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ήττα και αποκλεισμός για τον Αστέρα Τρίπολης

rap_ast
Ευρώπη τέλος και για τον Αστέρα, τον οποίο αδικεί το τελικό 1-3 από την Ραπίντ στη Βιέννη. Η ελληνική ομάδα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γκρατσίνι, αλλά δύο άτυχες στιγμές χάρισαν στους αυστριακούς τη νίκη – πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.
 Οι αυστριακοί μπήκαν στο παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς και το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας -βρίσκοντας ανοργάνωτη την άμυνά τους- ήταν να κερδίσει δύο κόρνερ στα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. 

Το σκορ άνοιξε στο 25ο λεπτό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, που ξεκίνησε και κατέληξε στα πόδια του γεννημένου στο Ντίσελντορφ (με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα) Θανάση Πέτσου.

Ο 22χρονος, τον οποίο παρακολουθεί και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος, έκανε το 1-0 και έδωσε έναν επιπλέον λόγο στους Ακρίτες να βγουν στην επίθεση. Και αυτοί το έκαναν. Κι αν αναθεμάτιζαν για τις δύο μεγάλες ευκαιρίες σε κεφαλιές των Ναβάρο (37') και Ουσέρο (39'), το ημίχρονο τους βρήκε ανακουφισμένους, που το σουτ του Σάμπιτζερ στο 45' σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μπαντή.

Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης έβαλε τον Γκρατσίνι, ο οποίος χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά να τον δικαιώσει. Ενώ προηγουμένως (54') ο Μπόιντ έχασε ευκαιρία να κάνει το 2-0, ο Αργεντινός εκμεταλλεύθηκε λάθος απομάκρυνση των αμυντικών και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Δυστυχώς, όπως δικαιώθηκε ο Τσιώλης για την επιλογή του, το ίδιο συνέβη και με τον ομόλογό του της Ραπίντ, Ζόραν Μπάρισιτς. Στο 61' έβαλε στο παιχνίδι τον Σάουμπ και στο 62' η μπάλα -από σπόντα- βρέθηκε στα πόδια του και νίκησε τον Μπαντή για το 2-1.

Με την είσοδο του Μπακασέτα στο 70', η ελληνική ομάδα είχε ολοκληρώσει νωρίς τις αλλαγές της, δείγμα της πρόθεσης να τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο. Η αλήθεια είναι ότι δεν απείλησε ιδιαίτερα και τελικά το πλήρωσε με ένα τρίτο -τυχερό- γκολ από τον Σάουμπ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Ραπίντ Βιέννης: Νοβότα, Μπέρεντ, Σράμελ, Πέτσος, Σονλέιτνερ, Σάμπιτζερ (61' λ.τρ. Ζάουμπ), Τρίμελ, Μπουργκστάλερ (88' Πάβελιτς), Μπόσκοβιτς, Χόφμαν (79' Γκρόζουρεκ), Μπόιντ.
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Γκόιαν, Ναβάρο, Ουσέρο, Ζησόπουλος (46' Γκρατσίνι), Κάφα, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (68' Χουάνμα).


  Αποχαιρέτησε και η Ξάνθη

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο Βέλγιο, γνώρισε δεύτερη ήττα από την Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Η ομάδα του Καραγεωργίου είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, αλλά λύγισε στο δεύτερο.