Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Θάσο και Κεφαλονιά

pyrkagiesΣε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Καλλιράχη της Θάσου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή Κουρουπάτα Κεφαλονιάς, που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στα δύο σημεία επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα σταμάτησαν τη ρίψη νερού με τη δύση του ηλίου.

Η Θάσος ωστόσο μετράει πλέον τις πληγές της, και όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, έχουν ήδη καεί 5.000 στρέμματα δασους.
Οι δηλώσεις του δημάρχο Θάσου έγιναν στο ραδιόφωνο του “Real Fm”.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Κυριακή, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στις περιοχές της Αττικής, των Κυκλάδων, της νοτίου Ευβοίας, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας.

Τρεις συλλήψεις υπόπτων για πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της χώρας ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβε έναν 56χρονο ο οποίος θεωρείται ύποπτος εμπρησμού για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο Κατσιμίδι Αττικής, κοντά στην Πάρνηθα.
Ένας άλλος άνδρας συνελήφθη στην Ιπποκράτειο Πολιτεία για πρόθεση εμπρησμού καθώς βρέθηκε με δυο μπιτόνια εύφλεκτο υγρό.
Ενώ, ένας αλλοδαπός συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στη Χίο