Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά όπως και η λειτουργία των σχολείων. Αυτό διαβεβαιώνουν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όσο και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Από την άλλη πλευρά η ΟΛΜΕ εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμα και αν η κυβέρνηση τους επιβάλει το μέτρο της επιστράτευσης όπως είχε συμβεί στις αρχές του καλοκαιριού, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Στο υπουργείο Παιδείας εκτιμούν ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών δεν ασπάζεται τα απεργιακά κελεύσματα του συνδικαλιστικού τους οργάνου κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ο αριθμός των αιτήσεων για τη διαδικασία των μεταθέσεων από τη Β’ θμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπερκαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, από τις 4600 θέσεις οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών έφτασαν τις 5.550.

«Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑFM 99,5 σημείωσε: «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά. Υπάρχει ένας πλήρης προγραμματισμός και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα σχολείο στις 11 Σεπτεμβρίου που δεν θα ανοίξει, δεν θα λειτουργήσει».

Ο κ. Γκιουλέκας στην ερώτηση αν κρύβονται κομματικές σκοπιμότητες πίσω από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είπε: «Ο καθένας έχει την πολιτική του διαδρομή. Πάντως, είναι βέβαια ότι σε μία δημοκρατία το να έρχονται κάποιοι προσχηματικά να λένε ότι “εμείς διαφωνούμε σε όλα”, να μην βρίσκουν τίποτα, μα ούτε ένα σημείο στο οποίο να συμφωνούν και από την άλλη το μόνο το οποίο επιδιώκουν είναι να δημιουργήσουν μια αναστάτωση σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως η παιδεία, τουλάχιστον αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα ορισμένων εκπαιδευτικών συνδικαλιστών».