Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Απο που εκπέμπει η ΕΔΤ!

Ιδού η ΕΔΤ - ΦΩΤΟ EUROKINISSIΉταν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης όταν τις μπάρες στις συχνότητες της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΤ3 αντικατέστησε η κάρτα με το λογότυπο της ΕΔΤ. Της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι ο μεταβατικός φορέας, πριν βγει στον αέρα η νέα... ΕΡΤ.

Στο ερώτημα «από πού εκπέμπει» η ΕΔΤ η απάντηση ήρθε γρήγορα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετέδωσαν μέσω Facebook πως το σήμα μεταδίδεται από τα ...
παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία. Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, επιβεβαίωσε ότι «έχουμε συμφωνήσει με ιδιωτικά στούντιο».
Τα στούντιο εκπομπής βρίσκονται στην Παιανία στο 2ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Παιανίας – Σπάτων.
Δυο άνδρες των ΜΑΤ έχουν σταθεί πάνω στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και σταματούν για έλεγχο όποιον επιχειρήσει να πλησιάσει τα στούντιο. Στην είσοδο των εγκαταστάσεων είναι σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ και... παρατεταμένη μια διμοιρία. Το ίδιο συμβαίνει και στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων.
Η ΕΔΤ μπήκε στη ζωή των Ελλήνων νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Το φόντο της είναι σε αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Μάλλον για να θυμίζει την Ελλάδα.
Έχει μια υδρόγειο και τέσσερις γραμμές: μια πράσινη, μια πορτοκαλί, μια μπλε (πιο «γεμάτη» από τις άλλες) και μια κίτρινη. Ίσως για να περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις.Λείπει κάτι όμως: το Ρ για τη Ραδιοφωνία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο μεταβατικός φορέας θα έχει ή όχι ραδιόφωνο. Αλλά η απάντηση είναι... προφανής εξαιτίας της «απουσίας» του Ρ! Ίσως να είναι αλήθεια το σενάριο που "κυκλοφορούσε" τις τελευταίες μέρες: ο νέος φορέας, τον πρώτο καιρό, δε θα έχει ραδιόφωνο.