Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καταλήψεις ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η Αθήνα δίνει τον τόνο

Τον τόνο των κινητοποίησεων στους δήμους δίνει η συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων στην οποί προχώρησαν από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.
Δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα αλλά τα μηνύματα που έρχονται στους συνδικαλιστές απ” όλη την Ελλάδα είναι ότι, καθώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαρκείς γενικές συνελέυσεις, πολλά, κυρίως, δημοτικά αλλά και άλλα δημόσια κτήρια βρίσκονται (ή πρόκειται να τεθούν) υπό κατάληψη, ενώ πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις από τους δημοτικούς υπαλλήλους με προεξάρχοντες τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη, όπου, επίσης, το δημαρχείο βρίσκεται υπό κατάληψη, οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, ενώ στην Πάτρα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται κατάληψη του λιμανιού.
Αποφάσεις από τα σωματεία των δήμων
Υπενθυμίζεται, η Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών την οποία θα αποφασίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αφορμή η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Παράλληλα από τις 10.30 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων απ” όλη την Ελλάδα στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να επικυρωθούνοι χθεσινές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ήδη στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους στους δήμους σε όλη τη χώρα να πραγματοποιούν διαρκείς γενικές συνελέυσεις στους χώρους εργασίας και να αποφασίσουν ανα δήμο τους τρόπους αντίδρασης. Παράλληλα ο πρέοδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε την αποχή από τα καθήκοντα όλων των δημοτικών υπαλλήλων το Σαββατοκύριακο αλλά και την πραγματοποιήση συγκέντρωσης και συναυλίας διαμαρτυρίας αλλά και ολονυχτίας τη Δευτέρα στο Σύνταγμα. Κάλεσε, δε, όλους τους εργαζόμενους από κάθε γωνιά της χώρας να συμμετέχουν σε αυτή.

aftodioikisi.gr