Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η Αίγυπτος μετράει τους νεκρούς της. Για 81 θύματα μιλάει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μαίνονται οι συγκρούσεις

Egypt-Muslim-Brotherhood
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή το απόγευμα σε αιγυπτιακές πόλεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι, και συνεχίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 81 νεκρούς από την πλευρά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, ενώ συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σε όλη τη χώρα. Διαδηλώσεις που μυρίζουν… μπαρούτι, καθώς τις οργανώνουν από τη μία ο στρατός και από την άλλη οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους στους δρόμους. Από τις αρχές του μήνα, στις ταραχές που συνδέονται με την πολιτική κρίση έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.
Μετά το μεσημέρι διαδηλωτές συγκρούστηκαν στη συνοικία Σούμπρα, στα ανατολικά του Καΐρου, πετώντας πέτρες και μπουκάλια οι μεν στους δε. Νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αντίπαλοι του Μόρσι είχαν κάψει πορτρέτα του πρώην προέδρου.
Μετά το κάλεσμα του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων προς τους οπαδούς τους, χιλιάδες Αιγύπτιοι άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από περίπου 30 τεμένη προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και το τέμενος Ραμπάα αλ Ανταουίγια, στα βορειοανατολικά της πόλης, όπου υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου συνεχίζουν εδώ και ένα μήνα τις κινητοποιήσεις τους.

ysterografa.gr