Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μέσα στο 2014 η σύνδεση του Λουτρακίου με τον Προαστιακό

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13fe86c1e7d20f7a&attid=0.1&disp=inline&realattid=cf0140db9b3e2d0f_0.1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374048681599&sads=V2VqLM70PoA7_k-Xv3L73I6i9eM&sadssc=1 
Μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει τεθεί σε επαναλειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι και θα έχει συνδεθεί με την προαστιακή γραμμή ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ –ΚΙΑΤΟ, όπως αποφασίσθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα ανάμεσα στον πρόεδρο του ΟΣΕ, Κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστα Λογοθέτη και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γιώργου Δέδε.
Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των ενεργειών που μέχρι σήμερα έχουν αναληφθεί και οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν στο οριστικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.
Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ θα εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την μετατροπή της σιδηροδρομικής γραμμής από μετρική σε κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση (τοπογραφική, περιβαλλοντική, χάραξη,επιδομή κανονικού εύρους πλάτους 1,43, υδραυλική, στατική, ηλεκτροκίνηση μονοσύρματης γραμμής επαφής τύπουtrolley φιλικής στο περιβάλλον,ΑΣΙΔ, κ.λ.π), καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότηση του όλου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου,στα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου (Νοέμβριος 2013).
Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ. Το έργο θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2014, θα έχει ανάδοχο μέσα στο πρώτο τρίμηνο και θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και σχεδιασμό. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και καθημερινά τους πετυχαίνουμε. Μακριά από βερμπαλισμούς, επικοινωνισμούς και πολιτικούς τραμπουκισμούς που οι πολίτες έχουν βαρεθεί και ο τόπος δεν έχει πια ανάγκη. Η Νέα Πελοπόννησος ημέρα με την ημέρα έρχεται πιο κοντά στην Πελοπόννησο. Ο στόχος μας είναι κάθε έργο που εκτελούμε,κάθε σχεδιασμός να έχει ανταποδοτικότητα στον πολίτη, να βελτιώνει την καθημερινότητα του, να δημιουργεί πραγματική αφετηρία ανάπτυξης».