Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το “Έθνος” λέει… ονόματα για τον ανασχηματισμό

Antonis-Samaras-ypourgiko-symvoulio
Με κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα του, το “Έθνος” προτρέπει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα απαρτίζεται από τα καλύτερα στελέχη των τριών κομμάτων, έτσι ώστε να διακρίνεται από μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, και να διαχειριστεί με επάρκεια τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα.
Στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στις εσωτερικές σελίδες μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένη ονοματολογία για τις αλλαγές που έρχονται, ποιοί υπουργοί δηλαδή θα δουν την πόρτα της εξόδου, και ποιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ακολουθήσουν την αντίστροφη διαδρομή, δηλαδή θα μπουν στην κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “Έθνος”, ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης φαίνεται ότι απομακρύνονται από τα υπουργεία τους, ενώ την ένταση για την ΕΡΤ δεν αποκλείεται να “πληρώσει” ο Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κ. Λιβιεράτος αφήνει τη θέση του στο υπουργείο Περιβάλλοντος  για τον Γιάννη Μανιάτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτός κυβέρνησης θα βρεθεί ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, για τον οποίο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του στο υπουργείο Υγείας.
Το “Έθνος” εκτιμά ως δεδομένη και την αποχώρηση του Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και την αποχώρηση του Ευρυπίδη Στυλιανίδη από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αποχωρούν ακόμη, οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Μουσουρούλης, ενώ αντιθέτως, στην κυβέρνηση φέρονται να μπαίνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης από τη Νέα Δημοκρατία, Πάρις Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Λυκούδης, Νίκος Τσούκαλης και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

ystyerografa.gr