Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας: Αποζημιώσεις στην ΕΡΤ, μετά την εκκένωση

stour
Να εκκενώσουν το κτίριο για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους κάλεσε τους απολυμένους της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους μόνο όταν το δημόσιο θα αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής.
Όσο για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών ως νομικά διαδόχου της ΕΡΤ.
Τέλος, στα σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι το Μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα απάντησε πως «Δεν βλέπω καμία καταστροφή» και πρόσθεσε: «Υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι προτείνει; Δεν έχω πάρει απάντηση εδώ και ένα χρόνο. Δεν έχετε αποφασίσει τι θέλετε. Είστε σε πλήρη σύγχυση».

ysterografa.gr