Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πέτρος Τατούλης, Απαραίτητη η θεσμική συνεργασία για τα ζητήματα ασφάλειας και πυροπροστασίας

«Από την πρώτη στιγμή η πολιτική μας στάση προϋπέθετε τη θεσμική συνεργασία για την ασφάλεια και την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αυτή βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο με σημαντικά αποτελέσματα, παρά τους δύσκολους καιρούς», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά και πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα αυτά έχουν επιτευχθεί παρά τη μείωση κατά 70% των πόρων και όταν μάλιστα οι Περιφέρειες δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ για την πολιτική προστασία».
Παρ’ όλα αυτά βρίσκουμε τρόπους να καλύπτουμε τις ανάγκες και τις υποδομές των δομών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εξαρχής αναλάβαμε σχετική πρωτοβουλία, συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «εξασφαλίσαμε για το σκοπό αυτό δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμα δεν έχει αξιοποιήσει. Κατά την πρόσφατη συνάντησή μου με τον κ. Υπουργό ενημέρωσα ότι αν τα χρήματα δεν έχουν απορροφηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, αυτά θα επιστραφούν στο δικό μας πρόγραμμα».
Όσον αφορά το Ταμείο Μολυβιάτη, μετά τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενεργοποιήθηκε ένα «νεκρό» ταμείο και εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ για τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και τη Λακωνία.
Το πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης είναι ευρύτατο, στα ζητήματα ωστόσο της ασφάλειας και της πυροπροστασίας δεν υπάρχει πεδίο για τέτοια αντιπαράθεση, τόνισε ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τις δομές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για το έργο που επιτελούν.