Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο Βενιζέλος μπαίνει στην κυβέρνηση. Ο Κουβέλης… όχι

Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Η γλώσσα του σώματος, έλεγε πολύ περισσότερα από όσα άρθρωναν με τα λόγια τους χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ίσως και να αποκάλυπταν όσα έρχονται…
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειχνε να έχει ανακτήσει την πολιτική ισορροπία στρατηγικού σχεδιασμού που είχε χάσει το τελευταίο διάστημα, με επίκεντρο το αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, ποιά θα είναι η συμμετοχή του Κινήματος και το αν ο ίδιος θα έχει θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα. “Δηλαδή, τι θέλετε, να γίνω υπουργός και αντιπρόεδρος του Σαμαρά;”, είχε αναρωτηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από μερικές εβδομάδες, βάζοντας τότε φρένο στα σενάρια.
Το σήμερα ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται αυτοπροσώπως στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ως αντιπρόεδρος και πιθανότατα επικεφαλής κορυφαίου θεσμικού υπουργείου, που θα σηματοδοτεί τον αναβαθμισμένο ρόλο του. Επομένως και τις… αναβαθμισμένες ευθύνες του.
Ο Φώτης Κουβέλης απ’ την άλλη, μοιάζει έτοιμος να επιλέξει μια σχέση… ελεύθερης συμβίωσης. Δεν θα μπει στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον δεν θα γίνει αντιπρόεδρος, η Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο θα εκπροσωπηθεί από μάχιμα, ενεργά πολιτικά στελέχη της.
Αυτά τουλάχιστον λένε όσοι… κατάλαβαν περισσότερα, από τη χθεσινή σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

ysterografa.gr