Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Football League: H δραματική τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Οι 8 «μνηστήρες» της ανόδου

Οι συσχετισμοί στο φινάλε
Αντίστροφα μετράνε άπαντες στη Football League για τη δραματική τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Οι 8 «μνηστήρες» της ανόδου, είτε απευθείας είτε μέσω πλέι οφ, παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς σε ένα 90λεπτο και η αγωνία έχει χτυπήσει... κόκκινο.

Οι έξι ομάδες που διεκδικούν τα 3 εισιτήρια απευθείας ανόδου είναι Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή, Ηρακλής, Παναιτωλικός.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (73 βαθμοί):


Ο Εργοτέλης παίζει εκτός με τη Νίκη Βόλου, η οποία είναι στην 7η θέση και μάχεται για να μπει στα πλέι οφ.
-Η κρητική ομάδα αν νικήσει, ανεβαίνει ως πρωταθλήτρια.
-Ο Εργοτέλης, αν έρθει ισοπαλία, πάει στους 74 πόντους. Τότε:
Α) Ανεβαίνει απευθείας, αν έρθουν ισοπαλία Καλλονή και Ολυμπιακός, ακόμη και αν κερδίσουν Απόλλωνας και Ηρακλής.
Β) Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν την κρητική ομάδα στην βαθμολογία Απόλλωνας (αν νικήσει στην Πάτρα) και Ολυμπιακός ή Καλλονή (αν νικήσει ένας από τους δύο). Τότε, παίζει το σενάριο να ισοβαθμήσει με τον Ηρακλή (αν ο «γηραιός» νικήσει τον Παναιτωλικό και πάει στους 74β.) και σ' αυτή την περίπτωση υστερεί έναντι του «γηραιού», αφού έχασε στην Κρήτη με 0-1, ενώ ήρθε ισόπαλος στο «Καυτατζόγλειο» με 1-1. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Εργοτέλης, θα περιοριστεί στα πλέι οφ.
-Αν ο Εργοτέλης χάσει από τη Νίκη, μένει στους 73 βαθμούς. Τότε:
Α) Αν υπάρξει νικητής στη Μυτιλήνη, νικήσει ο Απόλλωνας αλλά έρθει ισοπαλία στο ματς Ηρακλή-Παναιτωλικού, ανεβαίνει αυτόματα ως τρίτος.
Β) Αν υπάρξει νικητής στη Μυτιλήνη, νικήσουν ο Απόλλωνας στην Πάτρα και ο Παναιτωλικός τον Ηρακλή, θα ισοβαθμήσει στους 73 βαθμούς με την ομάδα του Αγρινίου, με την οποία θα διεκδικούν τη μία θέση. Έχουν από μια νίκη και ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Άρα πάνε σε μπαράζ για το τρίτο εισιτήριο της απευθείας ανόδου.
Γ) Αν έχουμε νικητή στο ντέρμπι Καλλονή-Ολυμπιακός, αν νικήσουν ο Απόλλωνας και ο Ηρακλής, τότε οι κρητικοί θα παίξουν στα πλέι οφ.
Δ) Υπάρχουν το σενάριο να έχουμε τριπλή, τετραπλή ή ακόμη και πενταπλή ισοβαθμία. Πάρτε ανάσα και διαβάστε τι ισχύει:
Δ1) Τριπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού και Καλλονής. Η βαθμολογία τότε διαμορφώνεται Εργοτέλης και Ολυμπιακός από 5, Καλλονή 4. Τότε, αν από αυτή την τριάδα, μόνο μία θέση οδηγεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ (με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας θα έχει πάει στους 75 πόντους και ο Ηρακλής στους 74) θα χρειαστεί μπαράζ Εργοτέλη-Ολυμπιακού γιατί έχουν και την ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2-0 και 2-0. Αν από αυτή την τριάδα επωφελούνται για την απευθείας άνοδο δυο ομάδες (σε περίπτωση που μόνο ένας εκ των Απόλλωνα, Ηρακλή φθάσουν στους 75 ή 74 βαθμούς αντίστοιχα), τότε ανεβαίνουν και οι δυο, Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου.
Δ2) Τετραπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής και Απόλλωνα... Η ειδική βαθμολογία είναι: Εργοτέλης 11, Ολυμπιακός 8, Απόλλωνας 7 και Καλλονή 5. Από αυτή την τετράδα μπορούν να επωφεληθούν τρεις ομάδες (αν δεν νικήσει ο Ηρακλής)- περίπτωση Δ2α, ή δυο ομάδες (αν νικήσει ο «γηραιός» και πάει στους 74 πόντους) περίπτωση Δ2β.
Περίπτωση Δ2α: Ανεβαίνουν απευθείας Εργοτέλης, Ολυμπιακός, Απόλλωνας
Περίπτωση Δ2β: Ανεβαίνουν απευθείας (εκτός από τον Ηρακλή), Εργοτέλης, Ολυμπιακός.
Ε) Τετραπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής, και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Εργοτέλης 11, Καλλονή 10, Παναιτωλικός 7 και Ολυμπιακός 3.
Ε1) Με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλων νικήσει και πάει στους 75 βαθμούς, τότε επωφελούνται για την απευθείας άνοδο δυο ομάδες, ο Εργοτέλης και η Καλλονή.
Ε2) Με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας χάσει στην Πάτρα και μείνει στους 72 πόντους, τότε την απευθείας άνοδο παίρνουν τρεις ομάδες, Εργοτέλης, Καλλονή, Παναιτωλικός (και μένει στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός).
ΣΤ) Πενταπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής, Απόλλωνα και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Bόλος 12, Καλλονή 11, Παναιτωλικός 11, Εργοτέλης 11, Απόλλων 8. Τότε ανεβαίνουν απευθείας οι τρεις πρώτοι Βόλος, Καλλονή, Παναιτωλικός(ο Ηρακλής ως ηττημένος από τον Παναιτωλικό, θα παίξει στα πλέι οφ).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (72 βαθμοί)


-Αν νικήσει στη Μυτιλήνη την Καλλονή, ανεβαίνει απευθείας...
-Σε περίπτωση ισοπαλίας με την Καλλονή, θα φτάσει τους 73 βαθμούς. Τότε, μπορεί να ισοβαθμήσει με τον Εργοτέλη (εφόσον αυτός χάσει), με την Καλλονή, με τον Απόλλωνα (αν έρθει ισόπαλος στην Πάτρα), αλλά και με τον Παναιτωλικό, αν η ομάδα του Αγρινίου νικήσει τον Ηρακλή. Τότε σ' αυτές τις περιπτώσεις ισοβαθμιών έχουμε:

Α) Τριπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού και Καλλονής. Η βαθμολογία τότε διαμορφώνεται Εργοτέλης και Ολυμπιακός από 5, Καλλονή 4. Τότε, αν από αυτή την τριάδα, μόνο μία θέση οδηγεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ (με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας θα έχει πάει στους 75 πόντους και ο Ηρακλής στους 74) θα χρειαστεί μπαράζ Εργοτέλη-Ολυμπιακού γιατί έχουν και την ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2-0 και 2-0. Αν από αυτή την τριάδα επωφελούνται για την απευθείας άνοδο δυο ομάδες (σε περίπτωση που μόνο ένας εκ των Απόλλωνα, Ηρακλή φθάσουν στους 75 ή 74 βαθμούς αντίστοιχα), τότε ανεβαίνουν και οι δυο, Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου.
Β) Τετραπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής και Απόλλωνα... Η ειδική βαθμολογία είναι: Εργοτέλης 11, Ολυμπιακός 8, Απόλλωνας 7 και Καλλονή 5.

Από αυτή την τετράδα μπορούν να επωφεληθούν τρεις ομάδες (αν δεν νικήσει ο Ηρακλής)- περίπτωση Α2α, ή δυο ομάδες (αν νικήσει ο «γηραιός» και πάει στους 74 πόντους) περίπτωση Α2β.
Περίπτωση Α2α: Ανεβαίνουν απευθείας Εργοτέλης, Ολυμπιακός, Απόλλωνας
Περίπτωση Α2β: Ανεβαίνουν απευθείας (εκτός από τον Ηρακλή), Εργοτέλης, Ολυμπιακός.
Γ) Πενταπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής, Απόλλωνα και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Εργοτέλης 14, Καλλονή 11, Ολυμπιακός 9, Απόλλωνας 8, Παναιτωλικός 8. Τότε ανεβαίνουν απευθείας οι τρεις πρώτοι Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός (ο Ηρακλής ως ηττημένος από τον Παναιτωλικό, θα παίξει στα πλέι οφ).
Δ) Τετραπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής, και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Εργοτέλης 11, Καλλονή 10, Παναιτωλικός 7 και Ολυμπιακός 3.
Δ4α) Με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας νικήσει και πάει στους 75 βαθμούς, τότε επωφελούνται για την απευθείας άνοδο δυο ομάδες, ο Εργοτέλης και η Καλλονή.
Δ4β) Με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλων θα χάσει στην Πάτρα και θα μείνει στους 72 πόντους, τότε την απευθείας άνοδο παίρνουν τρεις ομάδες, Εργοτέλης, Καλλονή, Παναιτωλικός ( και μένει στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός).
-Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού από την Καλλονή, τότε οι Βολιώτες παίζουν στα πλέι οφ, αν φέρει ισοπαλία ή αν νικήσει ο Απόλλωνας, ή αν νικήσουν Ηρακλής ή Παναιτωλικός. Υπάρχει όμως βέβαια και μια περίπτωση που τους ευνοεί, δηλαδή να υπάρξει ισοβαθμία για την τρίτη θέση της ανόδου με (στις παρενθέσεις είναι οι βαθμοί που προκύπτουν από τα μεταξύ τους παιχνίδια):
1. Ισοβαθμία Ολυμπιακού (6 β.)- Απόλλωνα (0 β.) προβάδισμα ο Ολυμπιακός.
2. Ισοβαθμία Ολυμπιακού (12 β.) Απόλλωνα ( 4 β.) -Ηρακλή ( 1 β. ) Προβάδισμα ο Ολυμπιακός.


ΑΠΟΛΛΩΝ (72 βαθμοί)

-Σε περίπτωση νίκης στην Πάτρα, ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ.
-Σε περίπτωση ισοπαλίας, φθάνει στους 73 βαθμούς. Τότε έχουμε το ενδεχόμενο:

Α) Τετραπλής ισοβαθμίας Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής και Απόλλωνα... Η ειδική βαθμολογία είναι: Εργοτέλης 11, Ολυμπιακός 8, Απόλλωνας 7 και Καλλονή 5.
Από αυτή την τετράδα μπορούν να επωφεληθούν τρεις ομάδες (αν δεν νικήσει ο Ηρακλής) άρα ανεβαίνει απευθείας η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ως τρίτη, ή δυο ομάδες (αν νικήσει ο «γηραιός» και πάει στους 74 πόντους), όπου σ' αυτή την περίπτωση ανεβαίνουν απευθείας Εργοτέλης και Ολυμπιακός, ενώ ο Απόλλωνας θα παίξει τα πλέι οφ.

-Σε περίπτωση ήττας από την Παναχαϊκή μένει στους 72 πόντους. Τότε:
Α) Θα παίξει στα πλέι οφ αφού θα τον έχουν ξεπεράσει ο Εργοτέλης (ούτως ή άλλως) ο Ολυμπιακός και η Καλλονή σε περίπτωση ισοπαλίας τους, ή ένας από τους δύο, ο Ηρακλής ή ο Παναιτωλικός αν νικήσει κάποιος από τους δύο.
Β) Μπορεί όμως ο Απόλλωνας με τους 72 βαθμούς να ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό ή την Καλλονή έχοντας παρέα και τον Ηρακλή αν έρθει ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Τότε το ένα εισιτήριο θα πάρει ο Εργοτέλης, το δεύτερο ο Ολυμπιακός ή η Καλλονή και το τρίτο θα προκύψει από την ειδική βαθμολογία (στις παρενθέσεις είναι οι βαθμοί που προκύπτουν από τα μεταξύ τους παιχνίδια):
1. Απόλλωνα (0 βαθμοί) - Ολυμπιακού (έξι βαθμοί), προβάδισμα: Ολυμπιακός.
2. Απόλλωνα (4 βαθμοί) - Καλλονής ( 1 βαθμός), προβάδισμα: Απόλλωνας.
3. Απόλλωνα (4 β.) - Ολυμπιακού (12 β.) - Ηρακλή (1 β.), προβάδισμα: Ολυμπιακός.
4. Απόλλωνα (8 β.) - Καλλονής (5 β.) - Ηρακλή ( 2 β.), προβάδισμα: Απόλλωνας.
Γ) Πενταπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής και Απόλλωνα και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Εργοτέλης 14, Καλλονή 11, Ολυμπιακός 9, Απόλλωνας 8, Παναιτωλικός 8.


ΚΑΛΛΟΝΗ (72 βαθμοί)

-Σε περίπτωση νίκης της Καλλονής επί του Ολυμπιακού Βόλου η ομάδα της Μυτιλήνης φθάνει στους 75 πόντους και ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ.
-Σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό Βόλου θα πάρει μέρος στα πλέι οφ ανόδου.
-Σε περίπτωση ισοπαλίας θα φτάσει τους 73 βαθμούς. Τότε, μπορεί να ισοβαθμήσει με τον Εργοτέλη (εφόσον αυτός χάσει), τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Απόλλωνα (αν έρθει ισόπαλος στην Πάτρα) αλλά ακόμη και με τον Παναιτωλικό αν νικήσει τον Ηρακλή.

Α) Τριπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού και Καλλονής. Η βαθμολογία τότε διαμορφώνεται Εργοτέλης και Ολυμπιακός από 5, Καλλονή 4. Τότε, αν από αυτή την τριάδα, μόνο μία θέση οδηγεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ (με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας θα έχει πάει στους 75 πόντους και ο Ηρακλής στους 74) θα χρειαστεί μπαράζ Εργοτέλη-Ολυμπιακού γιατί έχουν και την ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2-0 και 2-0. Αν από αυτή την τριάδα επωφελούνται για την απευθείας άνοδο δυο ομάδες (σε περίπτωση που μόνο ένας εκ των Απόλλωνα, Ηρακλή φθάσουν στους 75 ή 74 βαθμούς αντίστοιχα), τότε ανεβαίνουν και οι δυο, Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου.
Β) Τετραπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής και Απόλλωνα... Η ειδική βαθμολογία είναι: Εργοτέλης 11, Ολυμπιακός 8, Απόλλωνας 7 και Καλλονή 5.
Από αυτή την τετράδα μπορούν να επωφεληθούν τρεις ομάδες (αν δεν νικήσει ο Ηρακλής)- περίπτωση β1, ή δυο ομάδες (αν νικήσει ο «γηραιός» και πάει στους 74 πόντους) περίπτωση β2.
Περίπτωση β1: Ανεβαίνουν απευθείας Εργοτέλης, Ολυμπιακός, Απόλλωνας
Περίπτωση β2: Ανεβαίνουν απευθείας (εκτός από τον Ηρακλή), Εργοτέλης, Ολυμπιακός.
Γ) Πενταπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής και Απόλλωνα και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Εργοτέλης 14, Καλλονή 11, Ολυμπιακός 9, Απόλλωνας 8, Παναιτωλικός 8. Τότε ανεβαίνουν απευθείας οι τρεις πρώτοι Εργοτέλης, Καλλονή, Ολυμπιακός (ο Ηρακλής ως ηττημένος από τον Παναιτωλικό, θα παίξει στα πλέι οφ).
Δ) Τετραπλή ισοβαθμία Εργοτέλη, Ολυμπιακού, Καλλονής, και Παναιτωλικού. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής Εργοτέλης 11, Καλλονή 10, Παναιτωλικός 7 και Ολυμπιακός 3.
δ1) Με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας νικήσει και πάει στους 75 βαθμούς, τότε επωφελούνται για την απευθείας άνοδο δυο ομάδες, ο Εργοτέλης και η Καλλονή.
δ2) Με την προϋπόθεση ότι ο Απόλλωνας χάσει στην Πάτρα και μείνει στους 72 πόντους, τότε την απευθείας άνοδο παίρνουν τρεις ομάδες, Εργοτέλης, Καλλονή, Παναιτωλικός.


ΗΡΑΚΛΗΣ (71 βαθμοί)

-Ανεβαίνει απευθείας ως πρώτος με 74 βαθμούς, αν δεν κερδίσει ο Εργοτέλης, έρθουν ισοπαλία Καλλονή-Ολυμπιακός Βόλου και δεν νικήσει ο Απόλλωνας.
-Σε περίπτωση που έρθει ισόπαλος με τον Παναιτωλικό, θα έχει 72 βαθμούς. Τότε, υπάρχει ενδεχόμενο ισοβαθμίας:

Α) με τον Απόλλωνα (αν χάσει) και την Καλλονή ή τον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον υπάρξει νικητής στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Στη την τριπλή ισοβαθμία Απόλλωνα, Καλλονής και Ηρακλή, την 3η θέση της απευθείας ανόδου παίρνει ο Απόλλωνας.
Στην τριπλή ισοβαθμία Απόλλωνα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή την τρίτη θέση της απευθείας ανόδου κατακτά η ομάδα της Μαγνησίας (αφού ότι τις δυο πρώτες θέσεις θα έχουν πάρει ο Εργοτέλης, ο Ολυμπιακός Βόλου ή η Καλλονή, ανάλογα με το ποια ομάδα θα νικήσει).
-Ο Ηρακλής θα πάρει μέρος στα πλέι οφ ανόδου, ακόμα και σε περίπτωση που χάσει.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (70 βαθμοί)

Η ομάδα του Αγρινίου μπορεί να τερματίσει στην 1η θέση με 73 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Εργοτέλη (αν αυτός χάσει), με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καλλονή (αν έρθουν ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς), τον Απόλλωνα (αν φέρει ισοπαλία στην Πάτρα με την Παναχαϊκή) και φυσικά αν ο Παναιτωλικός νικήσει στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή.

Σε περίπτωση που ο Παναιτωλικός πάρει βαθμό από τον Ηρακλή, τότε θα έχει 71 πόντους (με τον «γηραιό» στους 72) και τότε θα παίξει στα πλέι οφ ανόδου, κάτι που θα συμβεί ακόμα και στην περίπτωση που χάσει...

Πανσερραϊκός και Νίκη Βόλου για πλέι οφ


Η ομάδα του Βόλου (67 β.) θέλει νίκη ή ισοπαλία κόντρα στον Εργοτέλη για να πάρει μέρος στα πλέι οφ ανόδου, καθώς ακόμα και αν ισοβαθμήσει με τον Πανσερραϊκό (65 β.) στους 68 πόντους (εφόσον τα «λιοντάρια» νικήσουν εκτός τον Φωκικό) υπερτερεί.

Θρασύβουλος και Βύζας για μια θέση στον... ήλιο


Η μάχη της «ουράς» διαδραματίζεται ανάμεσα σε Βύζαντα Μεγάρων (29 β.) και Θρασύβουλο (27 β.). Οι Μεγαρείς με νίκη κόντρα στην Επανομή παραμένουν στην κατηγορία, ότι και αν γίνει στη Φυλή. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα Μέγαρα και νίκης του Θρασύβουλου, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν και παίζουν αγώνα μπαράζ. Με ήττα ο Θρασύβουλος, ότι και αν γίνει στα Μέγαρα αποχαιρετά την κατηγορία.

Τα κριτήρια που ισχύουν στις ισοβαθμίες:


1. Τα μεταξύ τους παιχνίδια

2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
3. Μπαράζ.


42η αγωνιστική
ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΦΩΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΒΥΖΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΚΑΒΑΛΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Η Δόξα Δράμας έχει ρεπό.