Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΑΣ Champions League, με διπλό στην Τούμπα

ΠΑΣ Champions League, με διπλό στην Τούμπα (video) | onsports.gr
Οι Ηπειρώτες έκλεισαν την Τούμπα του ΠΑΟΚ που του... έφταιγε ο Δώνης και έγιναν το φαβορί για τη μάχη της πρωτιάς στα πλει οφ
Από την τελευταία θέση της βαθμολογίας των play-off ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και ουσιαστικά θεωρούταν επιτυχία η συμμετοχή του σε αυτή τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, δείχνει σοβαρό πρόσωπο στα play-off και δείχνει ικανός για την τεράστια ανατροπή.
Αφού αρχικά έστειλε μήνυμα με τη νίκη του στην πρεμιέρα επί του Αστέρα Τρίπολης, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς έκανε διπλό αστεριών στην Τούμπα επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ.
Στο πρώτο μέρος έγινε κάκιστο παιχνίδι και το πρώτο μισάωρο ήταν γεμάτο χασμουρητά. Από εκεί και πέρα ο «δικέφαλος» ανέβασε στροφές και είχε τρία σουτ με τον Καμαρά που κατέληξαν άουτ.
Στην επανάληψη η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έκανε συνολικά 14 τελικές! Ωστόσο απέναντί του βρήκε έναν εξαιρετικό Φεγκρούς που κατέβασε ρολά και αποσόβησε όλους τους κινδύνους.
Όλα θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική κατάληξη, αν ο Αθανασιάδης στο 83’ σε κενή εστία δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά και στη συνέχεια ο Ολίσε σημάδευε σωστά. Έτσι, αφού δεν μπήκε εκεί το γκολ, ο ΠΑΣ από ένα στημένο του Ντε Βιντσέντι πήρε τη σπουδαία νίκη με σουτ του Λίλα στο 88' που τον στέλνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφελντ, Λάζαρ (68' Αποστολόπουλος), Κάτσε, Λόρενς (46' Βούκιτς), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56' Ολίσε)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Ντάσιος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς (62' Κοροβέσης), Νικλητσιώτης (86' Ντε Βινσέντι), Γιάκος (74' Νάκος)

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ (περίπου 300) συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια αποδοκιμάζοντας τους ποδοσφαιριστές, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά της διοίκησης, αλλά και υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία. Επίσης οι οπαδοί δεν ξέχασαν τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο απο τον Αστέρα, φωνάζοντας συνθήματα και για αυτή την αποτυχία της ομάδας τους.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπάθησε να  φυγαδεύσει, τους ποδοσφαιριστές βγάζοντας τους τρεις-τρεις από τα αποδυτήρια συνοδεία των ανδρών σεκιούριτι! Τελικά όμως οι προπηλακισμοί προς κάποιους δεν έλειψαν όπως και οι ρίψεις αντικειμένων (μπουκαλάκια με νερό.
Εκείνοι που δέχθηκαν την μεγαλύτερη επίθεση ήταν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Αθανασιάδης, οι οποίοι ήταν από τους τελευταίους που βγήκαν Παρά τη συνοδεία των σεκιούριτι, οι δύο επιθετικοί δεν γλίτωσαν από το οργισμένο πλήθος το οποίο τους αποδοκίμασε έντονα, ενώ τους ακολούθησε μέχρι τα αυτοκίνητά τους! Μάλιστα κάποιοι χτύπησαν το αμάξι που μετέφερε τον Σάλπι, το οποίο όμως κατάφερε να αποχωρήσει σχετικά γρήγορα.
Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον Αθανασιάδη, ο οποίος εγκλωβίστηκε για αρκετά λεπτά στον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί, με αποτέλεσμα να ακούσει πολλά και να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Αντιθέτως με τους δύο Ελληνες επιθετικούς, ο Βούκιτς αποθεώθηκε όπως και ο Κατσουράνης.
Να σημειωθεί ότι χειροκροτήθηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ούτε η ομάδα του ΠΑΣ (αν και η αποστολή άργησε να αποχωρήσει λόγω της παρουσίας των συγκεντρωμένων οπαδών).