Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μίχαλος: Επιτάχυνση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

mixalos
Παράλληλα με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαμόρφωσης του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεράστιας σημασίας, που αφορά τη διαχείριση πόρων ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ, μαζί με τους πόρους των Ταμείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας και η αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου θα έχει καθοριστική σημασία στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτά σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Κ. Βιρβιδάκης, μιλώντας στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
«Γι’ αυτό και χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων, θα αποφευχθούν τα λάθη και οι αστοχίες του παρελθόντος», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος.
«Χρειάζεται περαιτέρω επιτάχυνση και εντατικοποίηση στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ», υπογράμμισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι η αγορά «διψά» για οξυγόνο και στήριξη και αυτό αποδεικνύεται και από την τεράστια ανταπόκριση που υπήρξε στο πρόγραμμα για την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.
«Προς αυτή την κατεύθυνση, μας βρίσκουν σύμφωνους οι ρυθμίσεις που πρότεινε το υπουργείο Ανάπτυξης, ως τροπολογία στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων», σημείωσε ο κ. Μίχαλος.
Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι το ΣΕΣ 2014 – 2020 θα υποστηρίξει στρατηγικά επιλεγμένους τομείς ανάπτυξης, θα χρηματοδοτήσει δράσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία και στην απασχόληση και ιδιαίτερη έμφαση εκτιμά το επιμελητήριο ότι πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, πρόσβαση σε ΤΠΕ, δικτύωση, εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών και προγράμματα εξωστρέφειας.

ysterografa.gr