Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Δολοφονήθηκε ο εισαγγελέας που έψαχνε τη δολοφονία της Μπούτο

Chaudhry-Zulfiqar-Ali
Ακόμη μια πράξη ακραίας βίας σημάδεψε την πολιτική ζωή του Πακιστάν, καθώς δολοφονήθηκε στο Ισλαμαμπάντ ο εισαγγελέας που ήταν αρμόδιος για την έρευνα σχετικά με τη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο, το 2007.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι δράστες γάζωσαν με σφαίρες το αυτοκίνητο του εισαγγελέα Τσαντρί Ζουλφικάρ Αλί, την ώρα που περνούσε από μια συνοικία της πακιστανικής πρωτεύουσας, κατευθυνόμενος στο δικαστήριο, για να υποκύψει τελικά στα τραύματά του, στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε αμέσως.
Από την επίθεση, που οι δράστες οργάνωσαν με μηχανή στην οποία επέβαιναν, σκοτώθηκε μια γυναίκα που περνούσε από τον δρόμο, ενώ τραυματίστηκε ο σωματοφύλακας του Τσαντρί Ζουλφικάρ Αλί.
Μετά τα νέα της δολοφονίας του εισαγγελέας, οι δικαστικοί σε όλο το Πακιστάνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται ανά πάσα στιγμή η ζωή τους.
Η υπόθεση της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο το 2007, λίγο μετά την επιστροφή της στη χώρα, αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Δικαιοσύνης κατά του Περβέζ Μουσάραφ, στον οποίο απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

ysterografa.gr