Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Λέττα και Ολάντ πορεύονται μαζί με τη Μέρκελ. Όχι εναντίον της

letta11111111
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διέψευσαν σήμερα πως προτίθενται να δημιουργήσουν έναν «άξονα» κατά της Γερμανίας, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την Ευρώπη παρά να συνεργασθούν στενά οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ηπείρου.
«Η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να συνεργασθούν, όποιο και εάν είναι το οικονομικό κλίμα, οι προσωπικότητες που βρίσκονται στην ηγεσία, και οι ευαισθησίες τους», δήλωσε ο Ολάντ κατά την κοινή συνέντευξή του με τον Λέττα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Με τη Μέρκελ «πάντοτε δίναμε την προτεραιότητα σε αυτήν την άποψη», πρόσθεσε.
Ο Ολάντ με τις δηλώσεις του απάντησε σε σχετική ερώτηση περί ενός προσχεδίου εσωτερικού εγγράφου του Σοσιαλιστικού Κόμματός του, στο οποίο γινόταν επιθετική αναφορά στην «εγωϊστική αδιαλλαξία» της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ. Ο Ολάντ, που αισθάνεται την πίεση από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του να ακολουθήσει μία πιο επεκτατική πολιτική, δήλωσε πως «δεν βλέπει ότι παρίσταται ανάγκη» να γίνονται επιθέσεις εναντίον ενός ηγέτη κράτους, «ιδίως της Γερμανίας» μόνον και μόνον «για να δείξουμε κάτι».
Από την πλευρά του ο Λέττα δήλωσε πως «έχει την ίδια φιλική σχέση με τον Ολάντ και με τη Μέρκελ».
«Εάν βρούμε λύσεις που είναι καλές για εμάς, αυτές θα είναι καλές και για τη Γερμανία. Όλα συνδέονται μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Λέττα.

ysterografa.gr