Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ένταση στο Σύνταγμα με τη Χρυσή Αυγή - Καμίνης: Ο τσαμπουκάς δεν περνάει…

Xrysh-Aygh
Ένταση επικράτησε το πρωί στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν τη δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες οργάνωση.
Με τη συγκεκριμένη κίνηση είχε διαφωνήσει εξαρχής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος είχε σπεύσει να προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει να διοργανωθεί ένα τέτοιο συσσίτιο.
Η Αστυνομία συγκέντρωσε ισχυρές δυνάμεις στην πλατεία Συντάγματος, και το πρωί έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από άνδρες των ΜΑΤ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.
Η Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και η Αμαλίας παρέμειναν για αρκετή ώρα κλειστές, και περίπου στις 08.00 παραδόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, με την κατάσταση να εκτονώνεται.


kaminis1Ο Γιώργος Καμίνης έκανε πράξη τα λεγόμενά του και δεν επέτρεψε στα μέλη της Χρυσής Αυγής να μοιράσουν τρόφιμα «μόνο σε Έλληνες», όπως είχε υποστηρίξει, γεγονός που προκάλεσε μια σχετική ένταση στο Σύνταγμα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει», ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν ζήτησε άδεια για την εκδήλωση αυτή: «Το ζήτημα που τίθεται είναι ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη: ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος ή η εκλεγμένη δημοτική αρχή;».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άδεια σε κανέναν να μοιράσει τρόφιμα σε κεντρική πλατεία στην Αθήνα.

Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση του Καμίνη να επιτρέψει τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα ανακοίνωσε ότι αυτή θα γίνει στα γραφεία του κόμματος στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ παράλληλα επιτέθηκε και στον δήμαρχο Αθηναίων
 
«Στις 10μμ θα διεξαχθεί κανονικά η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών – Δηλιγιάννη 50 Σταθμός Λαρίσης

Νωρίς σήμερα το πρωί, το παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών χτύπησε με χημικά, απόρους και πολυτέκνους. Η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και εκατοντάδες αστυνομικούς και η πρόσβαση σε αυτή κατέστη αδύνατη. Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης και βουλευτές του Κινήματος κατάφεραν να φτάσουν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, μαζί με ένα φορτηγό με τόνους κρέατος. Εκεί εξελίχθηκαν θλιβερές σκηνές με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον οδηγό και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά πολιτών και κυρίως βουλευτών. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μας παρέμεινε στο σημείο και ξεκίνησε μάλιστα τη διανομή των τροφίμων σε απόρους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν επίχης δεχθεί χημικά.
Βλέποντας το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και οι επίορκοι προϊστάμενοι της αστυνομίας ότι το σχέδιο του Καμίνη και του Δένδια έβαινε προς παταγώδη αποτυχία, μεταχειρίστηκαν άλλα μέσα. Σε άλλα σημεία των Αθηνών αστυνομικά οχήματα σταμάτησαν τα φορτηγά με τα υπόλοιπα τρόφιμα και προσήγαγαν τους οδηγούς τους. Έτσι η διανομή τροφίμων ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Κατόπιν σύσκεψης, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης στα γραφεία της οδού Δηλιγιάννη. Έπειτα από πιέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οδηγοί – που τους είχαν αφαιρεθεί ακόμα και τα κλειδιά των οχημάτων τους – αφέθηκαν ελεύθεροι. Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής θα διεξαχθεί κανονικά στις 10μμ στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.