Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φράγκος: Η Ελλάδα βιώνει τη Γενοκτονία του Μνημονίου

Fragoulis-Fragos
Ο λόγος του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου έχει πάντοτε σημασία και απήχηση. Από τα χρόνια που ως αξιωματικός κέρδισε την εκτίμηση των στρατιωτών του, σε σημείο να τον κατηγορήσει για… απόπειρα πραξικοπήματος η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μέχρι τη θητεία του ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για λίγο διάστημα αλλά ικανό για να κερδίσει τις εντυπώσεις σε σχέση με τους πολιτικούς που είχαν περάσει από το Πεντάγωνο.
Ένας στρατιωτικός με άποψη και ιδέες, που πολλοί θεωρούν ότι θα μπορούσε ακόμη και να ηγηθεί ενός νέου κομματικού σχηματισμού, βρίσκεται απόψε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Και στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν από πριν στη δημοσιότητα, επιχειρεί βαθιά πολιτική παρέμβαση.
Αφού καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εντάξει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων στα προς συζήτηση και διευθέτηση εκκρεμή θέματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο Φραγκούλης Φράγκος περνάει στο ιστορικό σήμερα των Ελλήνων. Στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου, για να επισημάνει τα εξής:
“Ο ελληνικός λαος βιώνει σήμερα μια άλλη Γενοκτονία, διότι οι νέοι μας αδυνατούν λόγω της ανεργίας που ανέρχεται στο 60%, και των ευτελών μισθών που λαμβάνουν όσοι εργάζονται, να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά”.

ysterografa.gr