Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γιαννάκου: Καταστροφική η λύση για την Κύπρο

giannakou
Κατά την διάρκεια της συζήτησης  για την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο, η Μαριέττα Γιαννάκου εμφανίστηκε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ιδιαίτερα επικριτική για τους χειρισμούς της κυπριακής κρίσης από πλευράς ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και της λύσης που επεβλήθη.
Μάλιστα, παρουσία μεταξύ άλλων και της υπουργού των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας Lucinda Creighton και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn.
Η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ χαρακτήρισε τη λύση που επελέγη στην Κύπρο ως ένα πείραμα που εύλογα δημιούργησε αμφιβολίες στους καταθέτες σε όλη την Ευρώπη για τον εάν οι καταθέσεις τους είναι πλέον  ασφαλείς. Η κ. Γιαννάκου εκτιμά ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι εάν αυτό είχε συμβεί σε μια άλλη μεγαλύτερη χώρα ή κάποιο κράτος μέλος του βορρά, η λύση αυτή δεν θα είχε επιλεγεί.
“Η λύση ήταν λάθος και καταστροφική. Έγινε βέβαια κατ’ ανάγκη αποδεκτή από την ηγεσία της Κύπρου. Στην ουσία τιμωρήσατε μια νέα ηγεσία, η οποία μόλις είχε εκλεγεί και υπονομεύσατε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον της”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ., υπογράμμισε «Ή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση συνολικά γιατί το πρόβλημα είναι συνολικό, γιατί ο διεθνής ανταγωνισμός είναι συνολικός ή δεν μπορούμε. Ή δεχόμαστε και εφαρμόζουμε της αποφάσεις μας ή τις αναιρούμε. Πρέπει να διαλέξουμε», τέλος πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρο πρέπει να γίνει μάθημα για την Ευρώπη.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr