Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Ερυθρόλευκο»... εξάσφαιρο! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-2

«Ερυθρόλευκο»... εξάσφαιρο!
Το αγωνιστικό «ξέσπασμα» που έψαχνε ο Ολυμπιακός, ως «βάλσαμο» για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του, ήρθε. Εστω και με καθυστέρηση 45λεπτών.
Οι πρωταθλητές συνέτριψαν 6-2 τον Πανθρακικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό Κυπέλλου και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της μεθεπόμενης Κυριακής (28/4).
Μπορεί ο Ολυμπιακός να προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 11', με το αυτογκόλ του Μελίσση στο 4' (κόντρα σε σουτ του Φουστέρ που πήγαινε άουτ) και το ωραίο γκολ του Ιμπαγάσα στο 11', αλλά ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις.
Εστω και αν οι πρωταθλητές είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας (75% - 25%), η πρωτοβουλία ήταν «φλύαρη», έχοντας ευτυχήσει να αξιοποιήσουν τις πρώτες δύο καλές στιγμές τους, ενώ στη συνέχεια, ως το 45', είχαν άλλες δύο ευκαιρίες με Μήτρογλου (27') και Φουστέρ (37').
Αντίθετα, ο Πανθρακικός είχε την πρώτη μεγάλη φάση για γκολ, μόλις στο 3' με τον Τζάνη, ευκαιρία για άμεση ισοφάριση στο 6' με τον ίδιο παίκτη και τελικά μείωσε σε 2-1 στην τρίτη, εντυπωσιακή, προσπάθειά του στο 19'. Το ματς ήταν ανοικτό, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν επιθετικά και ισοφάρισαν στο 32' με πολύ ωραίο γκολ του Λουσέρο
Ωστόσο, o Ολυμπιακός μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε το προβάδισμα με τον Μήτρογλου στο 48' και ξέσπασε. Μέσα σε 7 λεπτά πέτυχε συνολικά 4 γκολ, καθώς ακολούθησαν άλλα τρία: Ένα πραγματικά εντυπωσιακό από τον Φετφατζίδη, α λα Μέσι, στο 51' (απέφυγε 4 αντιπάλους), άλλο ένα του Μήτρογλου στο 53' Φουστέρ στο 55' και «καπάκι» του Φουστέρ στο 55'!
Το σκορ «εκτοξεύθηκε» στο 6-2, ο Χολέμπας λίγο έλειψε αμέσως να το κάνει 7-2 στο 56', όπως και ο Φέισα στο 61'! Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκρηκτικός ρυθμός μετριάστηκε, αν και ο Ολυμπιακός συνέχισε τις προσπάθειες για νέο γκολ (82' Φετφατζίδης, 90'+2' Μανιάτης), σαν το ματς να ήταν ισόπαλο. Ο Μίτσελ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Ιωαννίδη (αντί του Μήτρογλου), έβαλε και τον Μανιάτη αντί του Φουστέρ, με τον Ιμπαγάσα να παίζει όλο το 90λεπτο.
Οσο για τον Πανθρακικό; Όπως ήταν αναμενόμενο με βάση τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν μπόρεσε να αντέξει στο «εφιαλτικό» 7λεπτο. Στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Δερμιτζάκη να βάζει στο παιχνίδι Παπαδόπουλο και Μπαϊκαρά στο 61', αλλά πέρα από το σουτ του Λουσέρο στο 73', ουδέποτε «ανησύχησε» τον Κάρολ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μοντέστο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Φέισα, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (76' Μανιάτης), Βλαχοδήμος (42' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (69' Ιωαννίδης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Στάθης, Ντιόγκο, Μελίσσης, Σερφά, Καστσελάν, Μακρυδημήτρης, Μίνγκας (84' Καθάριος), Λουσέρο, Μουνάφο (61' Μπαϊκαρά), Τζάνης (61' Παπαδόπουλος).