Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο ΠΑΟ βλέπει Ευρώπη, η ΑΕΚ… εφιάλτες

aekpao
Μπορεί να του έλειπε ο πρώτος του σκόρερ, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε δύο φορές δίχτυα με τον Βιτόλο και τον Σο και πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι (2-0) με την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ.
Οι «πράσινοι» έκαναν για πρώτη φορά φέτος δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και έπιασαν στην 5η θέση τον ΠΑΣ βλέποντας Ευρώπη. Την ίδια ώρα η Ένωση με την δεύτερη σερί ήττα της, είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη να έρχεται μπροστά της ο… εφιάλτης του υποβιβασμού πλησιάζει…
Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στα πρώτα 25 λεπτά, μπήκε με... ορμή στο παιχνίδι και είχε την καλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό, όταν ο Γκερέιρο πέρασε την μπαλιά εντός περιοχής και δεξιά στον Κατίδη, που έπιασε το σουτ, αλλά ο Καρνέζης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Οι κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη δυο φάσεις, μια κεφαλιά του Μητρόπουλου στο 13', που κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΠΑΟ κι ένα σουτ έξω από την περιοχή του Κορδέρο που έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς επιθετικό να πατάει περιοχή, καθώς το πείραμα με τον Εσπάρθα φορ απέτυχε παταγωδώς, δεν απείλησε τους κιτρινόμαυρους στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πράσινοι είχαν μόλις 1 τελική με την αδύναμη κεφαλιά να καταλήγει στα χέρια του Κωνσταντόπουλου, ύστερα από σέντρα του Σισοκό στο 28ο λεπτό, ενώ στο 44' δημιούργησαν φάση από... σπόντα, όταν ύστερα από σέντρα του Σεϊταρίδη, ο Τσουκαλάς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Dimi και κόρνερ!

Το Τριφύλλι μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και πιο αποφασισμένο για να φτάσει στη νίκη. Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ στο 55ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα από τον Κουτρουμπή και έβγαλε σέντρα για τον Βιτόλο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση φορ, σούταρε δυνατά ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Ισπανός με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 57' να ισοφαρίσει, όταν ο Πίντο γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος με τον Κατίδη να βγαίνει τετ α τετ με τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ!

Αυτή ήταν... αναλαμπή για την Ενωση, αφού οι πράσινοι ήταν ανώτεροι και έχασαν ακόμη δύο ευκαιρίες με τον Πίντο στο 64' και τον Εσπάρθα στο 67' προτού φτάσουν στο 0-2 με τον Σο στο 70'. Ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σενεγαλέζος που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά προ του Μητρόπουλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά του Κωνσταντόπουλου.

Ο Λίνεν, όπως και κόντρα στον Πλατανιά πριν από μία εβδομάδα έριξε ό,τι επιθετικό όπλο είχε στα χέρια του στο τελευταίο τέταρτο μήπως αντιστραφεί η κατάσταση. Οι Παυλής, Καραλής και Σταματής πέρασαν αντί των Φέτση, Κορδέρο και Κατίδη με τον τελευταίο να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο Φάμπρι "απάντησε" βάζοντας τους Φιγκερόα και Φορναρόλι αντί Εσπάρθα και Μαυρία, με τον Αργεντίνο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να σκοράρει, σουτάροντας λίγο άουτ, ύστερα από σέντρα του Σισοκό.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Φέτσης (70' Παυλής), Κορδέρο (80' Σταματής), Γκερέιρο, Κατίδης (80' Καραλής), Πετρόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο (90+' Τριανταφυλλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (86' Φορναρόλι), Εσπάρθα (85' Φιγκερόα).