Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Παναιγιάλειος: «Έφυγε» ο Πέτρος Παλαιολογόπουλος

Παναιγιάλειος: «Έφυγε» ο Πέτρος Παλαιολογόπουλος | onsports.gr
Σε απέραντη θλίψη έχει βυθιστεί από το πρωί της Παρασκευής (1/3) το Αίγιο και η οικογένεια του Παναιγιαλείου, μετά την είδηση του θανάτου του θρυλικού προέδρου της ομάδας Πέτρου Παλαιολογόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου, σε ηλικία 74 ετών, προδομένος από την καρδιά του.
Ο εκλιπόντας άφησε τη δική του, πύρινη σφραγίδα στη μακρόχρονη ιστορία της μελανόλευκης ομάδας, κρατώντας το τιμόνι της ως πρόεδρος από το καλοκαίρι του 1994 έως το καλοκαίρι 2002, οπότε δήλωσε αδυναμία λόγω της επιβαρυμένης υγείας του και αποχώρησε, με τον Παναιγιάλειο να αγωνίζεται τότε στη Β΄Εθνική. Παρόλα τα προβλήματα με την υγεία του, όμως δεν έλειπε ποτέ από το πλευρό της αγαπημένης του ομάδας.
Επί των ημερών του η ομάδα γνώρισε μεγάλες στιγμές.
Ο Πέτρος Παλαιολογόπουλος συνέδεσε το όνομά του με δύο ανόδους του Παναιγιαλείου. Το 1995 από τη Δ' Εθνική στη Γ' και το 1999 από τη Γ' στη Β', μετά από τον αξέχαστο αγώνα μπαράζ με την Αχαΐκή, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά και την άνοδο στη Β΄Εθνική το 1999. Το μπαράζ με την Αχαϊκή, παρακολούθησαν 9.000 φίλαθλοι του Παναιγιαλείου, με την «Μαύρη Θύελλα» να παίρνει την νίκη και την άνοδο στην παράταση.
Τα τελευταία χρόνια, ο Πέτρος Παλαιολογόπουλος αντιμετώπιζε σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου, ο θάνατος του προήλθε από καρδιακή ανακοπή, στο σπίτι του στον Ελαιώνα Διακοπτού. Κοντά του ήταν η γυναίκα του Έφη, η οποία επικοινώνησε αμέσως με το Νοσοκομείο Αιγίου, αλλά δυστυχώς ο Πέτρος Παλαιολογόπουλος έχασε τη μάχη με το θάνατο.
Η κηδεία του έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Η σορός του εκλιπόντος μεταφέρθει και  ενταφιάστει στη γενέτειρα του τη Μαμουσιά.
Παράκληση της οικογένειας  αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο ΕΚΑΜΕ και στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Η οικογένεια δέχτηκε συλλυπητήρια στο καφενείο της Μαμουσιάς και στην ταβέρνα Αφοι Παλαιολογόπουλοι στο Δερβενάκι.
Πηγή: panaigialeiosfc.com