Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

“Παράθυρο” ΔΗΜΑΡ στο… άνοιγμα Βενιζέλου

dimar
Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στον χαιρετισμό του άφησε «παράθυρο» για ενδεχόμενη συνεργασία με την Ιπποκράτους, ενώ επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στους στόχους, στις ευθύνες και στους δρόμους της συνάντησης του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου, ενώ ανταποκρινόμενος στο… κάλεσμα Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις εκλογές σχολίασε πως «υπάρχουν και εμπόδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα ξεπερνιούνται».
Παράλληλα επιτέθηκε εμμέσως στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «είναι αλήθεια πως τη συνείδηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας τη διαμορφώνει επίσης η ευχάριστη ρητορεία του λαϊκισμού. Μια κενή γοητεία αλλά πάντως γοητεία, αυτή της δημαγωγικής υπόσχεσης των πάντων, την οποία εντοπίζουμε όχι μόνο στη συνείδηση αλλά και στο σώμα της κοινωνίας»,
Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στον εφιάλτη που έρχεται στην Ελλάδα με την ναζιστική «διάπλαση των παίδων» λέγοντας τα εξής:
«Στην πατρίδα μας η ναζιστική “διάπλαση των παίδων” έρχεται ως εφιάλτης. Δεν ξέρω λοιπόν αν έχουμε τον πολιτικό χρόνο να ψάχνουμε κυρίως τα λάθη και τις ευθύνες για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Αναγνωρίζω όμως πως είναι αναγκαίο και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Όχι μόνο διότι τρέφουν το τέρας της πολιτικής ακρότητας αλλά κυρίως διότι τα λάθη διορθώνονται μέσα στην κοινωνία. Δεν αρκεί δηλαδή μόνο η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών», ενώ προσέθεσε πως «πρέπει, εξ αντικειμένου, να συναντηθούμε στην προσπάθεια αυτή, να αντιρροπήσουμε δηλαδή το δυναμισμό του λαϊκισμού και να αποκρούσουμε το τέρας του φασισμού».

ysterografa.gr