Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βορίδης χάνει (;) τον ανασχηματισμό

Makis-Voridis
Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται προ των πυλών, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ την επόμενη εβδομάδα, στο πολιτικό παρασκήνιο ακούγονται πλείστα ονόματα υποψηφίων για μια θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, οι δυο… εκκρεμότητες που σταθερά προβάλλονται στα σχετικά ρεπορτάζ αφορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάκη Βορίδη. Ο πρώτος είχε αρνηθεί θέση αναπληρωτή του Ευάγγελου Λιβιεράτου στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο, ενώ ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε βρεθεί αντιμέτωπος με το βέτο της Δημοκρατικής Αριστεράς και… μάλλον και του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η… εκκρεμότητα βαίνει προς τακτοποίηση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Μάκης Βορίδης φαίνεται να χάνει και πάλι το… τρένο. Όπως επισημαίνει η “Ημερησία του Σαββάτου”, ο πρώην υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Παπαδήμου βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με το σταθερό “όχι” του Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Αριστεράς, χωρίς σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ούτε και το ΠΑΣΟΚ να… τρελαίνεται ιδιαίτερα με την ιδέα της συμμετοχής Βορίδη σε μια κυβέρνηση την οποία θα στηρίζει το ίδιο, παρόλο που στο παρελθόν το είχε δεχθεί, με την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Επιπροσθέτως, εκτιμάται ότι ο Μάκης Βορίδης βρίσκεται στην παρούσα φάση στο επίκεντρο “αρνητικής δημοσιότητας” λόγω της εμπλοκής του στην κόντρα των “Παραπολιτικών” με την “Αυγή”, καθώς είναι ο δικηγόρος του εκδότη της πρώτης Γιάννη Κουρτάκη, και κατάθεσε τη σχετική αγωγή σε βάρος της δεύτερης.
Η κόντρα έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε την παρουσία Βορίδη ως δικηγόρου απέναντι στην “Αυγή”, για να στρέψει τα πυρά του κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς οι τόνοι να έχουν πέσει ακόμη.
Και βέβαια, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το ανοιχτό μέτωπο του Μάκη Βορίδη με τον Γιάννη Στουρνάρα, που στο υπουργείο Οικονομικών κανείς δεν έχει ξεχάσει…

ysterografa.gr