Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μοιρασιά για Ίντερ - Μίλαν, γκολ «τρίποντο» για τον Τοροσίδη


Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Campionato. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι «νερατζούρι» ισοφάρισαν με κεφαλιά του Στσελότο στο 76’, ενώ οι «ροσονέρι» είχαν προηγηθεί στο 21ο λεπτό με το 16ο εφετινό γκολ του Στεφάν Ελ Σααραουί στο πρωτάθλημα και έτσι αμφότερες οι ομάδες έχασαν έδαφος στη «μάχη» των πρώτων θέσεων.
Ο Ιταλο-Αιγύπτιος σκόραρε με εξαιρετικό αριστερό σουτ με το εξωτερικό στην κλειστή γωνία του Χαντάνοβιτς, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Και ενώ η Μίλαν έχασε πολλές ευκαιρίες κυρίως με τον Μπαλοτέλι (ο πορτιέρο των τυπικά γηπεδούχων Χαντάνοβιτς του είπε όχι σε τρεις κλασικές ευκαιρίες) για να «τελειώσει» το παιχνίδι από τα πρώτα 45 λεπτά, τελικά η Ίντερ ήταν εκείνη που ισορρόπησε στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 71' με την κεφαλιά του Εσεκιέλ Στσελότο, έπειτα από σέντρα του Γιούτο Ναγκατόμο.
Η Μίλαν πάντως, συνολικά είχε καλύτερη εικόνα και άξιζε τη νίκη και το αποτέλεσμα, προφανώς και δεν είναι καταδικαστικό για καμία, ενώ, αφήνει ανοιχτή τη «μάχη» για την 3η θέση (ελπίζουν Λάτσιο και Φιορεντίνα).

«Τρίποντο» από Τοροσίδη
Το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της Ρόμα πέτυχε ο Βασίλης Τοροσίδης και ήταν μάλιστα το νικητήριο για την ομάδα της Ρώμης.
Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός είχε εξαιρετική απόδοση, πέτυχε το τρίτο γκολ των «τζαλορόσι» και σφράγισε τη νίκη τους μέσα στην έδρα της Αταλάντα με 3-2.

Στην Ισπανία
Τη 13η νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο «Βιθέντε Καλντερόν» πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία επικράτησε 1-0 της Εσπανιόλ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.  Έτσι, οι «ροχιμπλάνκος» επανέφεραν και τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την τρίτη της βαθμολογίας Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ατλέτικο πήρε το «τρίποντο» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαλκάο στο 36’, όμως στην εκπνοή του ημιχρόνου έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκάμπι, χωρίς πάντως αυτό να στοιχίσει.
Σπουδαία νίκη με 2-1 πέτυχε η Βαγιαδολίδ μέσα στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Η νικήτρια πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Μας (71' αυτογκόλ) και Μανούτσο (79'), ενώ η Βαγιεκάνο είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 72ο λεπτό με τον Μας, ο οποίος «διόρθωσε» το αυτογκόλ, που είχε πετύχει ένα λεπτό νωρίτερα.

Στην Γαλλία
Αν και είχε για πρώτη φορά στη σύνθεσή της τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του (μπήκε στο 76') με τη φανέλα της Παρί Σ.Ζ., οι πρωτεουσιάνοι έκαναν μία από τις χειρότερες εφετινές εμφανίσεις τους, όμως, έχοντας αρκετή δόση τύχης επιβλήθηκαν 2-0 κόντρα στη Μαρσέιγ στο «Παρκ ντε Πρενς», στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του Championnat. Ετσι, οι Παριζιάνοι βρίσκονται και πάλι μόνοι στην κορυφή, αφήνοντας αρκετά πίσω τους Μασσαλούς.
Από σουτ του Λούκας Μόουρα στο 11' η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ν'Κουλού και κατέληξε στα δίχτυα του Μανταντά για το 1-0. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και έκανε ντεμπούτο, έχοντας μάλιστα συμμετοχή στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Άγγλος βρήκε τον Ζερεμί Μενέζ μέσα στην περιοχή και από το γύρισμα του τελευταίου ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με το 22ο γκολ του διαμόρφωσε στο 91' το τελικό 2-0. 
Πλησίασε η Λιόν...Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο γαλλικό πρωτάθλημα πέτυχε η Λιόν η οποία επικράτησε 3-1 της Λοριάν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 11' με τέρμα του Αλιαντιέρ. Ωστόσο, ο Λισάντρο ισοφάρισε άμεσα στο 24' για το 1-1 και έτσι στην επανάληψη η Λιόν έφτασε στην ανατροπή. Ο Γκεζάλ στο 50’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους για να έρθει ο Μιεμπά στο 92’ να διαμορφώσει το τελικό 3-1