Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Θα δημοσιευτο​ύν φωτογραφίε​ς του νεκρού Μπιν Λάντεν;

Osama-Bin-Laden-dead
Τα όρια του νομικού συστήματος των ΗΠΑ, και της προδιάθεσής του να αποφασίζει κατά περίπτωση, σύμφωνα με το γράμμα ή το πνεύμα του νομοθέτη, δοκιμάζεται αυτές τις μέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εν αναμονή μιας απόφασης που θα μπορούσε να πυροδοτήσει χάος σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Πρόκειται για την εκδίκαση της αίτησης που έχει καταθέσει συντηρητικό Forum, ζητώντας να υποχρεωθούν οι αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα τις 52 φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως τραβήχτηκαν από τους άνδρες της ειδικής μονάδας SEALS, μετά τη δολοφονία του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα στο σπίτι στο οποίο διέμενε στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαϊου του 2011.
Τότε, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να δώσει στη δημοσιότητα ένα τέτοιο σκληρό υλικό, που μεταξύ άλλων δείχνει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πυροβολημένο στο κεφάλι, προκειμένου να μην πυροδοτήσει πάθη και έκρηξη οργής μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο Λευκός Οίκος και η CIA είχαν στηριχτεί στην επιχειρηματολογία ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς και τους Αμερικανούς στρατιώτες και απλούς πολίτες σε κάθε χώρα του κόσμου, μιας και όλοι… βάζουν στοίχημα ότι η Αλ Κάιντα και τα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία του Ισλάμ, δεν θα έχαναν την ευκαιρία για αντίποινα τρομοκρατίας.
Η ένσταση που κατέθεσε το συντηρητικό Forum, εστιάζει στις πρόνοιες του αμερικανικού Συντάγματος για “απόλυτη διαφάνεια και δημοσιότητα”, ειδικά σε θέματα τα οποία θεωρούνται εθνικής σημασίας και σπουδαιότητας, όπως είναι ο βίαιος τερματισμός της ζωής του “σεϊχη του τρόμου”, εκείνου που εμπνεύστηκε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, παρεμβαίνοντας άγαρμπα και με βάρβαρο τρόπο στο dna της ανθρωπότητας όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε. Πολύ απλά, τη βύθισε στον τρόμο και την ανασφάλεια.

ysterografa.gr