Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ " υποδέχονται το 2013- ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ


ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


ΟΙ  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ "   σας εύχονται

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ - ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΤΟ 2013

Πέτρος Τατούλης: Στα διλήμματα του 2013 όσο δύσκολα και αν είναι θα τα καταφέρουμε


"Το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά" σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε δημοσιογράφους για να συνεχίσει, "Το 2013 θέτει εξαρχής συγκεκριμένα διλήμματα. Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χρειάζεται αποφασιστικότητα, προγραμματισμός, μεθοδικότητα, μα πάνω απ’ όλα πολύ δουλειά. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι ο άδολος πατριωτισμός, αυτός που οι Πελοποννήσιοι πολίτες έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν αδιάλειπτα στην ιστορική τους διαδρομή.  Στη διαχρονία τους αυτή οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες δεν δίστασαν ποτέ να προτάξουν τα στήθη τους  και ούτε τώρα θα διστάσουν. Το 2013 θα αναδείξει την Πελοπόννησο σε οδοδείκτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων της χώρας.
Ο Πέτρος Τατούλης που ευχήθηκε για την καινούργια χρονιά υγεία και ψυχραιμία κατέληξε τις δηλώσεις του με την φράση "Στα διλήμματα του 2013 όσο δύσκολα και αν είναι θα τα καταφέρουμε"

Παπούλιας: Όσοι αγνοούν το καθήκον τους, θα υποστούν κυρώσεις

papoulias
Ο Κάρολος Παπούλιας στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική ελίτ που επιβάλλεται να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Τονίζει ότι είναι ανάγκη να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και υποστήριξε ότι «όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου».
 Παράλληλα υπογράμμισε ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης δεν ταιριάζουν στον ελληνικό λαό και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση στη χώρα μας.
 Αναλυτικά το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:
 «Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για την πατρίδα μας. Συνεχίστηκε η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολλών, η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικά ύψη, και ειδικά για τη νέα γενιά σε ακόμη μεγαλύτερα. Η παρατεταμένη και εντεινόμενη λιτότητα οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε οριακό σημείο.
Η οικονομική εξάρτηση φέρνει πολιτικό ετεροκαθορισμό και δεσμεύει τις εθνικές επιλογές. Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί. Η δημοσιονομική ισορροπία και η διασφάλιση του σεβασμού όλων απέναντι στην Ελλάδα είναι πρωταρχικός όρος για να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Οι πολιτικές μας επιλογές πρέπει να κατατείνουν στη μείωση αυτής της εξάρτησης το επόμενο διάστημα.
Υπάρχουν, επίσης, πολλά που εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας πράξεις και αποφάσεις. Ένα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι να συμφωνήσουμε ότι η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής.
Η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα.
Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου.
Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής θα γίνει μονόδρομος εφόσον δεν υπάρξει προοπτική βελτίωσης των συνθηκών ζωής και στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη.
Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ’ ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά.
Το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό. Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό παρόν δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Πρέπει εμείς να την αναστρέψουμε. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες για να σταματήσει η κάθοδος που ζούμε και να επιστρέψει η βάσιμη ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει.
Όπως κάθε χρόνο, μια τέτοια μέρα, στέλνω τις ευχές μου σε όσους είναι μακριά από τους δικούς τους: Στις Ένοπλες Δυνάμεις που κάτω από σκληρές συνθήκες προστατεύουν τα σύνορά μας. Σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας και ιδιαίτερα στους ποντοπόρους, σε κάθε συμπολίτη μας που είναι αναγκασμένος να εργάζεται τέτοια ώρα, σε όσους υποφέρουν από ανέχεια ή μοναξιά.
Εύχομαι και πιστεύω ότι το 2013 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την πατρίδα μας. Επίσης δύσκολη, αλλά καλύτερη.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!»

Σαμαράς: Από τη χρονιά της δοκιμασίας, στη χρονιά της ελπίδας

Antonis-Samaras-greek-future
Μήνυμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Για την Πρωτοχρονιά του 2013


Ελληνίδες και Έλληνες,

Εύχομαι στον καθένα σας προσωπικά, η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη και Ελπίδα! Στο χρόνο που τελειώνει απόψε, δοκιμαστήκαμε όλοι. Πληρώσαμε τα σφάλματα των περασμένων ετών, κι όχι μόνο των Ελλήνων. Πληρώσαμε ακόμα κι όλες τις αμαρτίες, όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, της οικονομίας και του τρόπου που μάθαμε να ζούμε. Από την άλλη πλευρά, όμως, δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν, κι ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για όσα θα κάνουν ξανά την Ελλάδα ισχυρή. Την κοινωνία μας δίκαιη. Την οικονομία μας ανταγωνιστική. Και τον Έλληνα υπερήφανο…

Η παρέμβαση Μπάιντεν αποτρέπει τον “δημοσιονομικό γκρεμό”

Joe-Biden-Mitch-McConnellΗ παρέμβαση του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν προς τον φίλο του και επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ, φαίνεται ότι αποβαίνει καθοριστική για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που χωρίζουν τις δυο πλευρές, και να καταστεί εφικτή μια συμφωνία των δυο μεγάλων κομμάτων στη Γερουσία, ώστε να αποτραπεί ο “δημοσιονομικός γκρεμός”.
Μετά τη χθεσινή νύχτα… θρίλερ, όπου οι διαπραγματεύσεις κόντεψαν να καταρρεύσουν, μέχρι να υποχωρήσουν οι Ρεπουμπλικανοί και να αποσύρουν από το τραπέζι των συζητήσεων την απαίτηση για σημαντικές περικοπές στις δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης, ως αντιστάθμισμα για τη συναίνεσή τους στην αύξηση της φορολογίας των πλουσίων,  το τρέχον 24ωρο φαντάζει περισσότερο αισιόδοξο.
Μέσα στις επόμενες ώρες λοιπόν, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναμένουν πλέον να υπάρξει συμφωνία στη Γερουσία που θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών της υπερδύναμης, μετά τις απευθείας συνομιλίες του Αντιπροέδρου Μπάιντεν με τον Μιτς ΜακΚόνελ, αλλά και στη σκιά της πληροφορίας ότι η νέα πρόταση των Δημοκρατικών αφορά την αύξηση του ορίου ετήσιου εισοδήματος για εκείνους τους “πλούσιους” που θα φορολογηθούν, απο 250.000 δολάρια σε 450.000 δολάρια.
Ο Μπάιντεν και ο ΜακΚόνελ υπηρέτησαν σχεδόν ταυτόχρονα τη Γερουσία για 23 ολόκληρα χρόνια, και η παρέμβαση του Αντιπροέδρου στις διαπραγματεύσεις κρίθηκε αναγκαία από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι οι συζητήσεις με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ δεν οδηγούσαν σε άμεσο, θετικό αποτέλεσμα.

ysterografa.gr

Δύο συλλήψεις στο Ξυλόκαστρο για ναρκωτικά και όπλα

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες ναρκωτικών, καθώς και ένα (1) περίστροφο.
astynomia100

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε χωριό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες έναν 45χρονο κι έναν 56χρονος, για ναρκωτικά, ενώ επιπλέον ο πρώτος κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή.
 Οι αστυνομικοί σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του 45χρονου βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητα χασίς, καθώς και ένα περίστροφο. Στο σπίτι του 56χρονου βρήκαν, εκρίζωσαν και κατάσχεσαν πέντε δενδρύλλια χασίς.
 Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και σε χώρο εργασίας του 45χρονου ημεδαπού, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες, βάρους -108,8- γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) περίστροφο.
Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 56χρονου ημεδαπού, όπου βρήκαν, εκρίζωσαν και κατάσχεσαν, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -20- έως -50- εκατοστά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθο

Κίνδυνος – θάνατος οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία

deutsche Ärzte
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα γερμανικά νοσοκομεία παρουσιάζουν λειψανδρία. Οι Διευθυντές τους, για να καλύψουν τις πολυάριθμες τρύπες, επιστρατεύουν αλλοδαπούς γιατρούς, πολλοί εκ των οποίων, στα πλαίσια του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος από χώρες του ευρωπαϊκού νότου προς τη Γερμανία, είναι Έλληνες.
Όμως τα προβλήματα συνεννόησης είναι υπαρκτά και δυσεπίλυτα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Όπως προκύπτει και από την επίσημη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου του Βερολίνου, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες ασθενών για την ποιότητα της περίθαλψης που τους παρέχεται. Τα παράπονα αυτά συμμερίζονται και οι αρχιγιατροί, οι οποίοι, μετά την άφιξη χιλιάδων γιατρών από την Ελλάδα, την Ανατολική Ευρώπη αλλά και χώρες της Αραβίας, μπορούν να μιλούν σε άπταιστα γερμανικά μόνο με το ένα τρίτο των υφισταμένων συνεργατών τους.
Αυτή η αδυναμία συνεννόησης είναι το κύριο αίτιο που πολλές θεραπείες δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε και οι κίνδυνοι που απορρέουν, ακόμα και από απλές φαινομενικά ασθένειες, αυξάνουν.
Ρίζα του κακού αυτής της ασυγχώρητης κατάστασης για «προοδευμένο» σαν την Γερμανία κράτος, είναι η μαζική φυγή των Γερμανών ιατρών προς το εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας, αλλά και η αντικατάστασή τους από αλλοδαπούς συναδέλφους τους, η απασχόληση των οποίων προϋποθέτει απλά και μόνο την κατοχή διπλώματος γλωσσικού επιπέδου Β2.

ysterografa.gr

Έρχεται στην Ελλάδα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Russian-Patriarch-Putin
Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2013, καθώς όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας, σχεδιάζει να βρεθεί στο Άγιο Όρος, πιθανότατα τον Ιούνιο.
Η επίσκεψη του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ελλάδα, θα αποτελεί ουσιαστικά ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, και θα περιλαμβάνει προσκύνημα στο Άγιο Όρος.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ -- H ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.Ο αριθμός 8.760.....


ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ  ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013
Μέσα από ένα πλήθος προβλημάτων πού ζήσαμε όλοι, άλλος λίγο και άλλος πολύ, κατορθώσαμε και κλείνουμε,  31 Δεκεμβρίου, και τά βιβλία μας για τό έτος 2012.
Η χρονιά λοιπόν πού μας πέρασε υπήρξε ασφαλώς η χειρότερη όλων των παρελθόντων ετών, μια και ουδεμία καινούργια πνοή στην ατυχή αυτή χώρα δεν έδωσε παρ΄ όλες τις προεκλογικές διακηρύξεις πού πολλούς ώθησαν να ψηφίσουν την νέα κατάσταση… που αναλώθηκε σε πολυλογίες, δείχνοντας έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό σε βασικά σημεία λειτουργίας  του, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διαλυθεί είς βάρος τής ποιότητας ζωής των συμπολιτών πού άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν…
Χωρίς διάθεση πολιτικολογίας αλλά μόνο και μόνο βλέποντας το καθημερινό απερίγραπτο χάλι οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι έχεις να κάνεις πιά με μία ακυβέρνητη πολιτεία…

Θα λέγαμε συνοπτικά, θές από κακό συντονισμό, θές από έλλειψη ικανών και δραστήριων ανθρώπων, θές από την μαμή αλλά και την λεχώνα, πέρασε άπρακτο το 2012 .

Χάσαμε έναν χρόνο χωρίς να φτιάξουμε τίποτα…

Σ΄ αυτό το άθλημα λοιπόν, τής γκρίνιας, τής στείρας πολιτικής, καί τής ασυνενοησίας γιά κομματικά, συνήθως πράσινα οφέλη, ομολογουμένως, παίρνουμε άριστα!

Αλλά επειδή ο χρόνος έχει και κάποιες άλλες παράμετρους πού δύσκολα εκεί πάει το μυαλό μας, θα αναφερθούμε και σ΄ αυτές…



8.760...
Tα MEΣANYXTΑ της 31ης Δεκεμβρίου, όταν το ρολόι χτύπησε 12 ακριβώς, το προηγούμενο έτος, με τις πίκρες και τις χαρές του, έσβησε, και ένα νέο έτος ανέτειλε. Tο παλαιό ανήκει πλέον στήν ιστορία…

Tί επράξαμε όμως μέσα σ΄ αυτές τις 365 του χρόνου πού πέρασε;

Kαι ποιός είναι αυτός ο αριθμός 8.760; Πιάστε μολύβι, κάντε ένα πολλαπλασιασμό και θα το βρείτε.

Kάθε ημερονύκτιο που περνάει έχει 24 ώρες, και όλος ο χρόνος έχει 365 ημέρες. Oι 365 ημέρες επι 24 ώρες μας κάνουν 8.760 ώρες·  τόσες ώρες έχει όλο το έτος.

Aπό την 1η Iανουαρίου του παλαιού έτους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πέρασαν, αγαπητοί μου, 8.760 ώρες. 

 Mέσα στό διάστημα αυτό τί κάναμε; Tις αξιοποιήσαμε;

Επιτυχία σημείωσε η παράσταση «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ» στο Δερβένι

 Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παράσταση «ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ» που ανέβασε το Σαββατοκύριακο στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης η νεοσύστατη Θεατρική ομάδα της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» . Η παράσταση , που παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε , παρακολούθησαν συνολικά 800 περίπου θεατές , ηταν Άσκηση πάνω στα έργα του TENNESSEE WILLIAMS, Η ΚΡΑΥΓΗ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΕΡΘΑ, ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Η ΛΑΙΔΗ ΦΘΕΙΡΟΖΟΛ, ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ, ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ, Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ
Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρτηρία στην ηθοποιό  ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ όπως επίσης στους βασικούς ερμηνευτές ΕΛΕΝΗ ΖΙΟΖΩΚΟΥ - ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΚΑΡΙΩΡΗ - ΕΦΗ ΠΟΥΡΓΙΑΖΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΟΥΛΗ - ΕΦΗ ΚΑΪΤΣΑ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΟΥΦΑ - ΒΑΣΙΛΗ ΖΙΟΖΙΩΚΟ - ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΔΟΥΛΗ -  ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ και  ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΟΥ

 

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΠΡΟΣ:
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  

                                               Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
        Συμβούλου επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους για εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το χρονικό διάστημα 1-1-2013 μέχρι 31-8-2014.
          Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου την Κυριακή 6-1-2013 και ώρα 5μμ, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
                           Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                          ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Μπαρόζο: Η Ελλάδα επιστρέφει στον σωστό δρόμο

Jose-Barroso-Antonis-Samaras
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας να παραμείνει στην ευρωζώνη, να ξεπεράσει την κρίση χρέους που την οδήγησε στο χείλος του γκρέμου και να ανακάμψει ουσιαστικά, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, με συνέντευξη που παραχωρεί στο “Βήμα της Κυριακής”.
Ο Πορτογάλος πολιτικός και παραδοσιακός φίλος της Ελλάδας, δηλώνει με νόημα ότι “το 2013 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στον σωστό δρόμο, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει”, προσθέτει ωστόσο ότι η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας των δανειστών, να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να προχωρήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
“Η αλληλεγγύη δεν είναι άνευ όρων. Εξαρτάται από τη διατήρηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας από την πλευρά των ελληνικών αρχών”, τονίζει ο Ζοζέ Μπαρόζο.


ysterografa.gr

Το “Spiegel”… πέθανε (κατά λάθος) τον Πρόεδρο Μπους

George-Bush-senior
Τη γκάφα της χρονιάς έκανε το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και στις… καλύτερες οικογένειες, δηλαδή στα πιο καλοκουρδισμένα και αξιόπιστα δημοσιογραφικά ΜΜΕ, παραμονεύει το αυτογκόλ.
Ένα λάθος στη μετάφραση όσων είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους λοιπόν, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου Τζορτζ  Μπους του πρεσβύτερου, οδήγησε τον συντάκτη του “Der Spiegel”  να ανακοινώσει τον θάνατό του, ενώ στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος του πρώτου Πολέμου στο Ιράκ πηγαίνει πολύ καλύτερα και από χθες έχει βγει από το δωμάτιο της εντατικής θεραπείας.
Η διεύθυνση του “Der Spiegel” αρκέστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το μακάβριο λάθος.

Μέχρι 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για Παπακωνσταντίνου

George-PapaconstantinouΜέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών στην αλλοίωση στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, όπως αναφέρει το σχετικό πόρισμα του Αρείου Πάγου.
Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή στην ανομία, ενώ και πολιτικά υπάρχει η πρόθεση να επισπευσθούν οι διαδικασίες, σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνία είναι εκ των προτέρων υποψιασμένη, και δεν είναι δεκτική σε… εξηγήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από την κυβέρνηση, για τη σύνταξη της οποίας εργάστηκε πυρετωδώς το Σαββατοκύριακο ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, νομικός Τάκης Μπαλτάκος, υπάρχει σαφής αναφορά σε “ενδείξεις ενοχής” του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Προανακριτική (και) για Βενιζέλο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Evangelos-Venizelos-Alexis-Tsipras
Και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το κάδρο των ευθυνών ο πρόέδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταπέλτης τόσο σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όσο και της κυβέρνησης Σαμαρά, εστιάζοντας στην αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής.

ysterografa.gr

Πρόγραμμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη 1-1-2013


Την Πρωτοχρονιά, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2013, και μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θα βρίσκεται στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη για ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Πλαστογράφοι, θρασίμια, δικτατορίσκοι, ολιγάρχες: Αυτοί κατέστρεψαν τη χώρα.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2012. Από το Γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου – και με αφορμή δηλώσεις μου που μετά λόγου γνώσεως τον καθιστούσαν υπεύθυνο για την «αδυναμία» του ΣΔΟΕ να συλλάβει την φοροδιαφυγή, λειτουργώντας συνεχώς με διαρροές και ως παράκεντρο – εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή σημερινούς ισχυρισμούς της Σοφίας Βούλτεψη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, ισχυρίστηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών “δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ… ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους”.

Η φάτνη των... αστέγων !

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Τελικά ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης η ουσία δεν υπάρχει κι αυτό που κυριαρχεί είναι το κακόγουστο περιτύλιγμα.
Τέσσερις μέρες μετά από τα Χριστούγεννα και λίγες ώρες πριν το νέο έτος, άστεγοι κοιμούνται στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας. Αυτό που διερωτώμαι είναι -κατά την άποψη μου πολύ απλό- αντί να στηθούν οι κιτς φάτνες και τα κιτς  δέντρα δεν θα μπορούσε να δοθούν αυτά τα χρήματα για να βρεθεί ένας χώρος για τους άστεγους της πόλης; 
Στο βίντεο που ακολουθεί θα διαπιστώσετε πως 2 άστεγοι κοιμούνται δίπλα από τη φάτνη που έχει στηθεί στην πλατεία Ομονοίας.
Ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων, όταν πολίτες βρίσκονται στους υγρούς και βρώμικους δρόμους να κοιμούνται πάνω σε παλιά χαρτόκουτα; Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που στέκουν από τα ψηλά αμίλητοι μάρτυρες της κατάστασης απλώς συνθέτουν την ειρωνική διάσταση της εικόνας... 



Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)

Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής!

vogiatzisΣοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του ηθοποιού, Δημήτρη Βογιατζή.
 Ο Βογιατζής είχε γίνει γνωστός από την παρουσία στη σειρά του MEGA «Αέρινες Σιωπές», ενώ συμμετείχε και σε αρκετές παραστάσεις. Το καλοκαίρι του 2011 έπαιξε στην «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με τον Πέτρο Φιλιππίδη.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηθοποιός το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά ψυχολογικά προβλήματα, όπως αναφέρει το gossip-tv.gr. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στο Βόλο.
sterografa.gr

Παννεμεατικός και Πέλοπας πέρασαν στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

Στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας ο Παννεμεατικός επικράτησε με 2 - 1 του Ατρομήτου Χιλιομοδίου και πέρασε στην επόμενη φάση.
Στα ημιτελικά πέρασε δύσκολα και ο Πέλοπας Κιάτου νικώντας στην παράταση με 4 - 2 (κανονικός αγώνας 2 - 2) στο Σολομό , τον Α. Ο Σπαθοβουνίου που  αποδικνυεται "σκληρό καρύδι" , σε Κύπελλο και πρωτάθλημα αν και "νεοφώτιστο" στη κατηγορία της Α1 Κορινθίας
Τέλος λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων Κρυονερίου και Ξυλοκάστρου από την κακοκαιρία αναβλήθηκαν οι αγώνες Αετός Κρυονερίου - Ελλάς Βέλου και Ηρακλής Ξυλοκάστρου - ΠΑΟ Λουτράκι.