Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης - Έναρξη διδακτικής χρονιάς 2012-13

Το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ άρχισε τη νέα διδακτική χρονιά 2012-13  την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές συνεχίζονται καθ΄ όλη τη  διάρκεια του χρόνου.
Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου, και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων. Ανάλογα με την ζήτηση, θα δημιουργηθούν και οι σχολές που προβλέπει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού για την ίδρυση του Ωδείου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
Δευτέρα – Πέμπτη : 5:30 – 8:30 μ.μ.,
Παρασκευή :  3.00 - 9.30 μ.μ.,       Σάββατο : 10.00 π.μ. - 7.30 μ.μ 
ΤΗΛ.  ΩΔΕΙΟΥ: 2743 0 31252
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΔΗΜΟΤ.  ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
•ΕΓΓΡΑΦΗ       :        ΔΩΡΕΑΝ
•ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ  :    50 €
•ΚΑΤΩΤΕΡΑ               :    60 €
•ΜΕΣΗ                         :    70 €
•ΑΝΩΤΕΡΑ                 :    80 €
•ΠΤΥΧΙΟ                     :    90 €
•ΔΙΠΛΩΜΑ                 :    100 €
•ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΔΕΙΟΥ :    25 €
•ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ : 20 €
•ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑΛΕΝΤΟΥ (ομαδ. μαθήμ. σε ομάδα 4 ατόμων) : 25 €
Τα Υποχρεωτικά Θεωρητικά Μαθήματα (Θεωρία-Σολφέζ-Αρμονία-Μουσική, Ακουστική-Ιστορία Μουσικής-Μορφολογία) είναι δωρεάν, για τους εγγεγραμμένους μαθητές του Ωδείου.
•ΠΑΙΔΙΚΗ  ΧΟΡΩΔΙΑ    : ΔΩΡΕΑΝ
•ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ-ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:
Έκπτωση 10%, για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας.
Δωρεάν φοίτηση από το 3ο παιδί και σε όλα τα υπόλοιπα, κάθε πολύτεκνης οικογένειας (για το 1ο αντικείμενο μάθησης).

Nεμέα: Αναλύουν το υλικό από τις κάμερες της τράπεζας, για τη ληστεία των 10.000€!

Οι κουκουλοφόροι ήταν ψύχραιμοι και όπως φαίνεται είχαν μελετήσει πολύ καλά το χτύπημα...
H ληστεία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (24-09-2012) σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στη Νεμέα . Δύο άγνωστοι δράστες που είχαν καλλυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν μέσα και με την απειλή αυτόματου όπλου, τύπου Καλάσνικοφ και πιστολιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000€.

Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο και αναζητούνται. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να βρουν περισσότερα στοιχεία για τους ασύλληπτους ληστές...

Αναβάλλεται ο “Καλλικράτης” στα Ειρηνοδικεία

Το ΣτΕ ανέβαλε τον «Καλλικράτη» στα 301 Ειρηνοδικεία έως ότου το υπουργείο Δικαιοσύνης στείλει τα αναγκαία στοιχεία.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης επέστρεψαν οι σύμβουλοι Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για την ευρύτατη συγχώνευση των 301 Ειρηνοδικείων της χώρας, αναβάλλοντας παράλληλα την επεξεργασία του, προκειμένου να τους σταλούν όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν εκπληρώνεται ο συνταγματικός στόχος του «εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων» αλλά και για να μην επαναληφθεί το «χάος» που δημιουργήθηκε από ανάλογη συγχώνευση του παρελθόντος.

Ειδικότερα, επί υπουργίας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ξεκίνησε η υλοποίηση της προσπάθειας για τη συγχώνευση των ειρηνοδικείων της χώρας. Τον Σεπτέμβριο του 2011, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε ερωτήματα στις Ολομέλειες των Εφετείων της χώρας, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων, που υπάγονται στις περιφέρειές τους. Η επόμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης απέστειλε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια». Με το διάταγμα αυτό επέρχεται «Καλλικράτης» στα Ειρηνοδικεία των 77 εφετειακών περιφερειών της χώρας. Έτσι, τα 301 Ειρηνοδικεία προβλέπεται να συγχωνευθούν κατά 50% και θα φτάσουν τα 153.

Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων κρίθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβλημένη, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις τον χρόνο, επιβαρύνοντας, όμως, έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στην γνωμοδότησή του, αναφέρει κατ' αρχάς ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης απέκλινε σε ορισμένα σημεία από τις επίμαχες γνωμοδοτήσεις των Ολομελειών των Εφετείων για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπενθυμίζουν ότι παρόμοιας έκτασης συγχώνευση Ειρηνοδικείου είχε γίνει με το ΝΔ 100/1969, η οποία όμως «δημιούργησε πλείστα προβλήματα», που σύμφωνα με τη σχετική εισηγητική έκθεση «εκλόνισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την αγαθήν έναντι αυτών προαίρεσιν του Κράτους».

Σε αντίστοιχη έκθεση το 1980, προσθέτουν οι δικαστές, σημειώνεται ότι από τη συγχώνευση προκλήθηκε «πραγματικό χάος εις τον τομέα κάλυψης των δικαστηριακών αναγκών εις την ύπαιθρον χώραν». Κάτι που τελικά οδήγησε στην ανασύσταση μεγάλου αριθμού Ειρηνοδικείων.

Ερχόμενο το ΣτΕ στην τελευταία διετία, υπογραμμίζει ότι με πρόσφατους νόμους οι αρμοδιότητες των Ειρηνοδικείων διευρύνθηκαν σημαντικά.
Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν ότι χρηματικές διαφορές που εκδικάζονται στα Ειρηνοδικεία αυξήθηκαν από 12.000 σε 20.000 ευρώ, οι μισθωτικές διαφορές αυξήθηκαν από 450 σε 600 ευρώ, ενώ στα Ειρηνοδικεία μεταφέρθηκε η δημοσίευση καταστατικών σωματείων, η δημοσίευση διαθηκών κ.λπ.

Δηλαδή, με άλλα λόγια αυξήθηκαν σημαντικά οι αρμοδιότητες και η δικαστηριακή ύλη των Ειρηνοδικείων.

Όμως, αναφέρεται στην επίμαχη γνωμοδότηση του ΣτΕ, «η συνολική αναδιάρθρωση του χάρτη των Ειρηνοδικείων προϋποθέτει εκτίμηση από τη Διοίκηση και της θεσπισθείσης σημαντικής διευρύνσεως των αρμοδιοτήτων τους, ενώ εξάλλου δεν έχουν αποσταλεί πλήρη ποσοτικά στοιχεία σχετικά με την απόδοση των ως άνω Ειρηνοδικείων και τα συνοδεύοντα το σχέδιο στοιχεία χρήζουν συμπληρώσεως».

Και χρήζουν συμπληρώσεως τα στοιχεία για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων, προκειμένου το Συμβούλιο της Επικρατείας να διαπιστώσει, κατά την επεξεργασία του διατάγματος, εάν «η ευρύτατη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων εκπληρώνει, κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 1 του Ν. 1756/1988, τον συνταγματικής περιωπής στόχο του "εξορθολογισμού του χάρτη των δικαστηρίων", με την κατά το δυνατόν (ενόψει των τοπικών ιδιαιτεροτήτων) ισόρροπη κατανομή των Ειρηνοδικείων ανά περιφέρεια, λαμβανομένου υπόψη του χαρακτήρα του Ειρηνοδικείου, ως τοπικού δικαστηρίου, ευχερώς προσβάσιμου στον πολίτη, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των αρμοδιοτήτων του και ενόψει της ιδιαίτερης μέριμνας του ιστορικού νομοθέτη για τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές».

Κατόπιν αυτών, το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συμπληρωθούν οι ελλείψεις με τα εξής στοιχεία:
α) τον αριθμό των κατατεθειμένων, εκκρεμών και διεκπεραιωθεισών υποθέσεων, του παρόντος και παρελθόντων ετών, σε όλα τα Ειρηνοδικεία εκάστης περιφέρειας (και όχι μόνο στα υπό συγχώνευση), κατά κατηγορία υποθέσεων (π.χ. πολιτικές, προανακριτικές, παραγγελίες κ.λπ.), με ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφατα (δηλαδή, μετά την έναρξη ισχύος των νόμων 3869/2010, 3994/2011 και 4055/2012) αριθμητικά δεδομένα, από τα οποία να προκύπτει ο φόρτος εργασίας εκάστου Ειρηνοδικείου,
β) στη στελέχωση και λειτουργία των Ειρηνοδικείων (αριθμός ειρηνοδικών, δικαστικών γραμματέων, μεταβατικές έδρες κ.λπ.) και γ) σε οικονομικά δεδομένα (εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας και στελεχώσεως των Ειρηνοδικείων)».

Δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να τονίσουν ότι πέρα απ' όλα αυτά η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων δεν μπορεί να γίνει «εδώ και τώρα», αλλά πρέπει να οριστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ο επαρκής χρόνος για τη μεταφορά των υποθέσεων, τον προσδιορισμό και την εκδίκασή τους και να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των εναπομεινάντων Ειρηνοδικείων.

Μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΣτΕ, πρέπει να αιτιολογήσει ειδικά το χρόνο έναρξης εφαρμογής της συγχώνευσης με αναφορά στον όγκο των μεταφερόμενων υποθέσεων, την υποδομή, τη στελέχωση και άλλες τυχόν ιδιαιτερότητες εκάστου Ειρηνοδικείου, στο οποίο συγχωνεύονται τα καταργούμενα Ειρηνοδικεία.

Τελικά, οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέβαλαν την επεξεργασία του διατάγματος για το μέλλον, έως ότου το υπουργείο Δικαιοσύνης στείλει τα σχετικά στοιχεία.
newsit.gr

Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε προσωρινά τα καθήκοντά του ο Ευ. Μεϊμαράκης

Στους αντιπροέδρους της Βουλής ανέθεσε προσωρινά τα καθήκοντά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Την απόφασή του να αναθέσει τα καθήκοντά του προσωρινά στους αντιπροέδρους της Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η εν λόγω απόφαση έρχεται μετά από την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων κατά την περίοδο 2005- 2008, υπόθεση η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ.
Τη Δευτέρα ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης, στην οποία, σύμφωνα, με δημοσίευμα της Real News, υπάρχει εμπλοκή του ιδίου και να δημοσιοποιηθεί. Επιπλέον, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, «επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου». Για τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στην ανακοίνωσή του, τονίζει πως ουδεμία εμπλοκή έχει σε όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, και υπογραμμίζει πως είναι παρών και θα πράξει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκινήσει από το πρωί να ενημερώνει τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφασή του να αναθέσει προσωρινά στους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου τα καθήκοντά του. 
Η ανακοίνωση του Ευ. Μεϊμαράκη:

2ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου | 13-16 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κόρινθο το τετραήμερο 13 – 16 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του 2ου Αντιρατσιστικού – Αντιφασιστικού Φεστιβάλ απαντήσαμε δυνατά και αποφασιστικά στην προσπάθεια εδραίωσης του φόβου ως κεντρικού εργαλείου πολιτικής, στην επιβολή ενός ακροδεξιού λόγου για τη διασπορά του και στη συνακόλουθη κατασκευή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ως επικίνδυνων. Η λειτουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης στην πόλη μας τον τελευταίο μήνα δείχνει την απαίτηση πια των καιρών για τον κάθε δημοκρατικό πολίτη να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της ελευθερίας, της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα χέρια του.  Ξεκινήσαμε την Πέμπτη με την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Διακίνηση γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση: Όχι κάτι καινούργιο, όμως πάντα τραγικό», που έγινε στο φιλόξενο και ιδιαίτερα ενεργό   Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα». Η Σίσσυ Βωβού, από τη «Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» συζήτησε με τον κόσμο που συμμετείχε ενεργά για πάνω από δύο ώρες. Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή της συγκλονιστικής ταινίας του Κυριάκου Καντζουράκη με την Κάτια Γέρου «Ο Δρόμος προς τη Δύση». Με μεγάλη επιτυχία έγινε και η δεύτερη εκδήλωση για τη σεξουαλική αυτοδιάθεση, την Παρασκευή, στο Κέντρο Νέων Κορίνθου! Πέρασε πολύς κόσμος και συμμετείχε στη συζήτηση με το Γρηγόρη Βαλλιανάτο που είχε θέμα: «Το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτοδιάθεση: Η ελληνική περίπτωση». Η επιτυχία της εκδήλωσης, για την οποία γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά - απόδειξη για το ότι η επαρχία έχει ανάγκη να συζητήσει ανοιχτά τέτοια θέματα-, δείχνει ότι όσοι προδικάζουν τη στάση της κοινωνίας με βάση τα δικά τους στερεότυπα απέχουν τελικά πολύ από την πραγματικότητα.             Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο.   Το Σάββατο, παρά την καταρρακτώδη βροχή, μεταφέραμε τις εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου και συνεχίσαμε με μαζική συμμετοχή από τον κόσμο (πέρασαν από την εκδήλωση και συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα και κυρίως νέοι). Στη συζήτηση που άνοιξε τη μέρα (συμμετείχαν: Γιώργος Αλεξάτος (Συγγραφέας), Περικλής Κοροβέσης (Συγγραφέας), Σπύρος Μαρκέτος (Ιστορικός), Πολυμέρης Βόγλης (Ιστορικός) κοινή διαπίστωση των συνομιλητών ήταν ότι όπως προκύπτει και από την ιστορική διάσταση του φασισμού η απάντηση δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην συντονισμένη καταδίκη της φασιστικής απειλής και στην κοινή δράση εναντίον της από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Η συμμετοχή του κόσμου στη συζήτηση ήταν μαζική και οι επισημάνσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν καίριες. Την Κυριακή, τη μέρα που έκλεισε τις φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, πάλι με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, στην κουβέντα (συμμετείχαν: Νίκος Κουραχάνης (Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής, Παν/μιο Πελ/σου), Ιωάννα Κούρτοβικ (Νομικός, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών), Javied Aslam (Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα»), Yonous Muhammadi (Πρόεδρος της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα και εκπρόσωπος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων) με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές επιλογές που τα καταπατούν, ιδιαίτερα με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε συνοψίζεται στην ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν από τη μετανάστευση με βάση τη λογική της νομιμοποίησης των μεταναστών, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν –έστω και κατ΄ ελάχιστο- τα βασικά τους δικαιώματα. Η καταδίκη των πολιτικών που οδηγούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να είναι άμεση και πάνδημη.             Και στις δύο μέρες μετά τις συζητήσεις το πρόγραμμα συμπλήρωσαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών και φυσικά πολλή μουσική που ξεσήκωσε τον κόσμο που συμμετείχε. Το φεστιβάλ στηρίχθηκε από πλήθος συλλογικοτήτων που συμμετείχαν ενεργά και προσέφεραν εθελοντικά πολλές ώρες εργασίας. Το μήνυμα της ενωμένης δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού είναι σαφέστατο. Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου θέλει να ευχαριστήσει τους δεκάδες εθελοντές που και φέτος πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια, τους καλλιτέχνες, τους ομιλητές, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς/εφημερίδες/sites που βοήθησαν στη γνωστοποίηση του φεστιβάλ, τον Ερυθρό Σταυρό, το Δήμο Κορινθίων και όλους/ες όσους/ες συμμετείχαν ανιδιοτελώς και με προσωπική προσφορά βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το απολύτως επιτυχημένο τετραήμερο. Ευχαριστούμε επίσης τους αλληλέγγυους από τις γειτονικές πόλεις αλλά και τους εκατοντάδες Κορίνθιους και μετανάστες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Είναι σίγουρο ότι το φεστιβάλ αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και όχι το τέλος τους. Θα συνεχίσουμε περισσότεροι, πιο αποφασισμένοι και πιο ριζοσπαστικοί για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς, των ατομικών ελευθεριών και της δικαιοσύνης. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι υπάρχει και η άλλη Κορινθία. Η μαζική παρουσία ειδικά νέων ανθρώπων και μαθητών μάς γεμίζει ελπίδα ότι το μίσος και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν. Ενάντια στις διακρίσεις, τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φόβο και τη φασιστική απειλή, απαντήσαμε ξεκάθαρα: αλληλεγγύη – ισότητα – ελευθερία!

Η Δημοκρατία έχει δύναμη και αντιστέκεται.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στην πολιτική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει σήμερα “σκληρή στρατηγική”, “λαϊκή αυτοοργάνωση” και “αγώνα ανατροπής”. Από τη μια αντιγράφει πρακτικές άκρων και ακροτήτων και από την άλλη διαμαρτύρεται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια του. Η Δημοκρατία έχει δύναμη και αντιστέκεται.
Σχέδια ανωμαλίας δεν αντέχει ο τόπος και δεν θα περάσουν. Οι πολίτες είναι πολύ πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 10η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟ​ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Σταθμό στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έκανε, σήμερα, η 10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, στην οποία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και η Τράπεζα Αίματος της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη σύντομη τελετή, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατάθεση ψυχής, ανάληψη ζωής. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής λαμπαδηδρομίας. Στις δύσκολες περιόδους που ζούμε, σήμερα, στην Πατρίδα μας, η σημασία του εθελοντισμού έχει ιδιαίτερη αξία.
Το τμήμα της Νέας Δημοκρατίας για την Αιμοδοσία και τον Εθελοντισμό, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Νέα Δημοκρατία. Καλωσορίζουμε τους λαμπαδηδρόμους και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών. Η Νέα Δημοκρατία, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρήστος  Πρωτόπαπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 «Είμαστε ευτυχείς που και φέτος, μας υποδέχεται η Νέα Δημοκρατία  στα γραφεία της. Και εμείς συνεργαζόμαστε μαζί σας, διότι αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο της Τράπεζας Αίματος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξεχνάμε ποτέ την υπόσχεση, τα λόγια και τις διαβεβαιώσεις, που μας έδωσε ο σημερινός Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. Βλέπουμε αυτή την αγάπη του, βλέπουμε τη συμπάθεια και την συμπαράσταση του νέου υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου. Επίσης, ο υπεύθυνος της τράπεζας Αίματος της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντα κοντά μας. Όπως και στο Παγκόσμιο Συνέδριο, που φιλοξένησε η Ομοσπονδία μας τον  Απρίλιο του 2012. Ελπίζουμε σε αυτή την τόσο στενή συνεργασία, ώστε κάποια στιγμή η χώρα μας να γίνει αυτάρκης, από εθελοντικά, προσφερόμενο αίμα».

Πέτρος Τατούλης: Ικανοποίησή για την έναρξη των εργασιών για το αρδευτικό και αποστραγγιστικό έργο στην περιοχή της Κανδήλας



Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την έναρξη των εργασιών για το αρδευτικό και αποστραγγιστικό έργο στην περιοχή της Κανδήλας το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει μακροχρόνια προβλήματα και το οποίο θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «Από την πρώτη στιγμή ενσκήψαμε πάνω από το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο για δεκαετίες είχε βαλτώσει, και, με διαρκείς και συντονισμένες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε με αποτέλεσμα σήμερα να ξεκινούν τα έργα».
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και όλων των συναρμόδιων φορέων, με σκοπό το συντονισμό των δράσεων και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ​Σ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙ​Α ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​NH

Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη πραγματοποιούνται από χθες συναντήσεις εργασίας στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.
Ειδικότερα:
Χθες, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, στις 18:00, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις Οικονομικές Εξελίξεις και την Ανάπτυξη, με τους Περιφερειάρχες – Τομεάρχες και τους Προέδρους ΝΟ.Δ.Ε. Λεκανοπεδίου, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης.
Σήμερα, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη γα τις Οικονομικές Εξελίξεις και την Ανάπτυξη, με τους Υποψήφιους, στις τελευταίες εκλογές, Βουλευτές Λεκανοπεδίου, Εύβοιας, Αργολίδας και Βοιωτίας, στην οποία θα συμμετέχουν οι Υφυπουργοί κύριοι Θανάσης Σκορδάς, Νότης Μηταράκης και Γιώργος Μαυραγάνης.
Αύριο, στις 18:00, θα υπάρξει συνάντηση του Τομέα Υγείας, στην οποία θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος.

Προς ΣΥΡΙΖΑ ο Κύρτσος...; Μυρίζει κωλοτούμπα με τετραπλή πιρουέτα...


Ηγέτης, ειλικρινής και άνθρωπος με πολιτικό θάρρος είναι ο Τσίπρας, σύμφωνα με την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ κρίση του κ . Κύρτσου και της εφημεριδας CityPress!

Σε πρόσφατο άρθρο, στην εφημερίδα City Press γίνεται λόγος για τον πόλεμο του Τσίπρα κατά της διαπλοκής και εκθειάζονται οι τολμηρές πρωτοβουλίες του... Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Κνίτης στα νιάτα του ο κ. Κύρτσος, πρώην Διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και ορκισμένος δεξιός, κατόπιν πολέμιος της ΝΔ και εκπρόσωπος τύπο του ΛΑΟΣ φαίνεται πως είναι έτοιμος να κάνει ακόμα ένα μεγάλο άλμα (κωλοτούμπα) στην καρίερα του!

Τη στιγμή που η ΕΛΙΤ της χώρας φαίνεται στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα (για να γεμίσουν ακόμη περισσότερο τις τσέπες τους) και τις προσπάθειες του για επίστροφή στη δραχμή, άρχισαν και οι επί τόσα χρόνια επιχορηγούμενες φυλλάδες, από την κρατική διαφήμιση, να βρίσκουν τον πολιτικό εκφραστή τους στο πρόσωπο του κ Τσίπρα...

Και έπονται και άλλοι... πρώην επιδοτούμενοι φανατικοί δεξιοί, λάτρεις των τελεοπτικών παραθύρων...
 
krypsinos.blogspot.gr

Μελέτη Κατασκευής για το Αρχαιολογι​κό Μουσείο Περαχώρας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα Λία Μενδώνη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κώστα Λογοθέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο των φίλων Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρη Πρωτοπαππά, κ. Γιάννη Καραπανάγο και τον κ. Κώστα Παπαδημητρίου. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ σημαντικό μιας και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες μελέτη για την κατασκεύη του Μουσείου. Ο κ. Δήμας για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει και επίσημη ερώτηση στο Υπουργείο.Ο κ. Τζαβάρας και η κα Μενδώνη ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα μας για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας τονίζοντας πως θα προχωρήσουμε στην μελέτη κατασκευής του κτηρίου του Μουσείου. Μετά τον σεισμό του 1981 όπου καταστράφηκε το κτήριο όπου στεγαζόταν το Μουσείο, φαίνεται πως η επαναλειτουργία του Μουσείου παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Πρέπει να αναφερεί ο καθοριστικός ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Περιφερειάρχη που εξασφάλισε τα χρήματα ώστε να γίνει η απαιτούμενη μελέτη κατασκευής του Μουσείου. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι όταν οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να επιτύχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

http://www.dimas.gr/?p=574

35ο Εθνικό και 18ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Πελ/σου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου και την περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε στη Δράμα όπου πραγματοποιήθηκε το 35ο  Εθνικό και 18ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους (από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2012).Επίσης συμμετείχε και σε παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Στο εθνικό φεστιβάλ προβλήθηκε το σύνολο της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής της τελευταίας χρονιάς και στο διεθνές φεστιβάλ διαγωνίσθησαν επιλεγμένες ταινίες και από τις 5 ηπείρους.
Στο μαθητικό διαγωνισμό περιφέρειας Πελοποννήσου  συμμετείχαν μαθητές της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, συγκεκριμένα :
1. «ο τόπος μας» Δημοτικό σχολείο Κιβερίου.
2. «ο τόπος μας, ο μικρός, ο μέγας!» Αγγελοπούλειο δημοτικό σχολείο Ανυφίου
3. «Όταν θυμούνται οι μεγάλοι, μαθαίνουν οι μικρότεροι» νηπιαγωγείο & δημοτικό σχολείο Μελιγούς.
4. «Λεωνίδιο» δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου.
5. «Τρίπολη» 2ο λύκειο Τρίπολης.
6. «αγαπώ και προβάλλω το τόπο μου»  ΕΠΑΛ Άστρους.
7. «η Νεμέα μας» 1ο δημοτικό σχολείο Νεμέας.
8. «το Λουτράκι» 2ο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου.
9. «Κορινθία» 2ο γυμνάσιο Κορίνθου.
10. «Νεάπολη Λακωνίας» Λύκειο Νεάπολης.
11. «Βλαχιώτη» Γυμνάσιο Βλαχιώτη
12. «ένα ταξίδι στον κόσμο των Λακώνων λογοτεχνών»Εσπερινό λύκειο Σπάρτης.
13. «Πάμε Ελλάδα! let’s go to Greece” Λύκειο Μολάων.
14. «Αρχαία Θουρία» δημοτικό σχολείο Θουρίας.
15. «Ελαιωχόριο-Γιάννιτσα» 22ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.
16. «η Καλαμάτα έχει ιστορία» 21ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.
17. «Λογγά» γυμνάσιο Λογγά.
18. «Πεταλίδι» γυμνάσιο Πεταλιδίου
19. «Εκδρομή» μουσικό σχολείο Καλαμάτας.
Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας είναι ένα φεστιβάλ σημαντικό, ένα φεστιβάλ-φυτώριο νέων ελπιδοφόρων κινηματογραφιστών, που σκοπό έχουν την προβολή της κινηματογραφικής τέχνης και την προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας, με ποικιλία δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τις προσπάθειες αυτές και σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, θεσμοθέτησε βραβεία για την επιβράβευση της προσπάθειας αυτής, όπου στις 10 Οκτωβρίου 2012 θα χορηγηθούν τα βραβεία σε αντίστοιχη τελετή. Επιπλέον για το τρέχον σχολικό έτος, η περιφέρεια Πελοποννήσου συμβάλλει με δράσεις στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής αυτής πρωτοβουλίας αφού σε συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, θα οργανώσει μαθήματα κινηματογράφου, λογοτεχνίας, ποίησης, ζωγραφικής και θεάτρου. Απώτερος στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ενθάρρυνση των νέων προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητα τους καθώς και την «ανατρεπτική τους σκέψη».
Το φεστιβάλ Δράμας εμπνέει τη φαντασία μας και το σχεδιασμό πού κάνουμε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Σκάνδαλα και μαύρο χρήμα πολιτικών

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Μαύρο χρήμα, καταθέσεις στην Ελβετία, off-shore εταιρίες βουλευτών και υπουργών και απόλυτη συγκάλυψη όλων των σκανδάλων. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα σύντομα θα καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής και νέες εθνικές δυνάμεις θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της κάθαρσης και της ανασυγκρότησης της χώρας.
Τρόικα και αιματηρά νέα μέτρα
Η τρόικα έχει μετατρέψει τη χώρα σε θλιβερό προτεκτοράτο. Δυστυχώς οι απαιτήσεις των τοκογλύφων θα εκπληρωθούν και πάλι στο έπακρο, παρ' όλο που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση του λαού μας. Έλληνες αντισταθείτε!

24ωρη γενική απεργία αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης, που πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, καθώς και οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά και τα μουσεία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες, ενώ καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων θα προκαλέσει η στάση εργασίας από τις 10:00 ώς τις 13:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.
Αναλυτικά:
- Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
- Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
- Το Μετρό (γραμμές 2,3) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μετρό (γραμμή 3) θα έχει τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο
- Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
- Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ - Ισόβια στους δολοφόνους του Καντάρη - Απειλήθηκαν με λιντσάρισμα οι 2 Αφγανοί

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά καταδικάστηκαν οι δύο Αφγανοί που είχαν συλληφθεί για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στην Πλατεία Αττικής τον Μάιο του 2010.
Κατά την έξοδο τους από το δικαστήριο, οι δύο αλλοδαποί προπηλακίστηκαν από κατοίκους της περιοχής που παρακολουθούσαν τη δίκη όλες τις ημέρες.
Λόγω της έντασης που επικράτησε για δευτερόλεπτα, οι δύο αφγανοί ξέφυγαν από τα χέρια των αστυνομικών και έτρεξαν προς την οδό Δέγλερη, ωστόσο οι αστυνομιικοί άμεσα τους ακινητοποίησαν και τους φυγάδευσαν προς τον Άρειο Πάγο για να μη χτυπηθούν εκ νέου από κατοίκους της περιοχής.
Η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη δηλώνει δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου όπως και οι δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης καταγόταν από την Κύθνο και εργαζόταν σε πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία στην Αθήνα.
Τα ξημερώματα, ώρα 4.50, της 10ης Μαΐου, κατευθυνόταν σε πάρκινγκ της οδού Ιουλιανού για να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο. Οι δράστες τού επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στην πλάτη.
Για να είναι σίγουροι ότι θα αποσπάσουν το τσαντάκι που κρατούσε, μόλις το θύμα τους έπεσε στον δρόμο τού κατάφεραν άλλες δύο μαχαιριές.
Το τσαντάκι που πήραν τελικά είχε μέσα μια βιντεοκάμερα, με την οποία ο άτυχος πατέρας σκόπευε να απαθανατίσει τις πρώτες στιγμές του νεογέννητου παιδιού του.
Την ίδια ώρα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Φυλής η 37χρονη σύζυγός του μαζί με τη μητέρα της, όταν είδαν πως αργούσε, κατέβηκαν στον δρόμο, όπου αντίκρισαν τον Μανώλη μέσα σε λίμνη αίματος. Η δολοφονία του πυροδότησε βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

ethnos.gr

Και νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ακη. Σε απολογία για ξέπλυμα Σμπώκος, Γκουντρούν, Καρατζάς και δυο ακόμη πρόσωπα


Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, η πρώην σύζυγο του, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, ο συνταξιούχος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη, Φώτης Αρβανίτης και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, είναι τα πέντε νέα πρόσωπα που καλούνται από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή να απολογηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση συμμορίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό.

Τα πέντε νέα πρόσωπα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, με εμβάσματα  που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 57 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να απολογηθούν συμπληρωματικά οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη,  η Αρετή Τσοζατζοπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο έχει εντοπίσει νέες εταιρείες μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 8,7 εκατ. δολαρίων, χρήματα που, όπως όλα δείχνουν, προέρχονται από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σμπώκος αναφέρεται συχνά στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου (με την κωδική ονομασία Bosko), ενώ το όνομα της Γκούντρουν Μολντενχάουερ εμπλέκει στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου για να του δώσει διαζύγιο, είχε εισπράξει 500.000 ευρώ. «Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια που δεν δηλώνονταν πουθενά και από τότε που παντρεύτηκε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
protothema.gr

Η ώρα για ένα μεγάλο άλμα της Ευρώπης

Η κρίση στην Ελλάδα ήταν η αρχή για την κρίση της Ευρωζώνης. Και η κρίση της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμα στην αρχή της. Αν όχι τώρα , σε λίγο θα είναι πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση.
Γι αυτό απαιτούνται  ριζικές λύσεις.
Το παράδειγμα της Ελλάδας αποδεικνύει το λάθος δρόμο που έχει ακολουθηθεί……
Η ελληνική κοινωνία , απ’ ότι φαίνεται δεν μπορεί πλέον να αντέξει τα αναγκαία μεν σε μεγάλο βαθμό, πλην όμως δυσβάστακτα, μέτρα για την αναχαίτιση της πορείας της χώρας προς την πτώχευση. Τα συγκεκριμένα μέτρα  επιβαρύνουν όλο και περισσότερο εκείνη  τη μερίδα του πληθυσμού που έχει ήδη υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες. Η δραματική κατάσταση αυτή τροφοδοτεί την απόγνωση και τον παραλογισμό αλλά και την αντίδραση της κοινωνίας σε μέτρα που εκτιμάται ότι επιβάλλονται από το εξωτερικό (Γερμανία, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) καθώς και με την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.
Είναι  προφανές ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αρκετές αλλαγές είναι επιβεβλημένες, τα προγράμματα διάσωσης συνεχώς πέφτουν έξω χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική ανάπτυξης αλλά και πολιτικής αλληλεγγύης. Κάτω απ αυτές τις συνθήκες κάθε παράλογη επιλογή θεωρείται πιθανή καθώς ενεργοποιείται ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός κοινωνικών εντάσεων και πολιτικών αποφάσεων.
Αν αυτή η πορεία δεν ανατραπεί και μάλιστα γρήγορα η απειλή της δραχμής είναι  ορατή (κάτι που δεν επιθυμεί παρ΄όλα αυτά το 80% των Ελλήνων γνωρίζοντας, πόσο πιο πολύ καταστροφική ακόμα και από το σήμερα θα είναι), κάτι που θα έχει τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τεράστιες επίσης επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομική -νομισματική και πολιτικό- στρατηγική τάξη!
Ο Ελληνας Πρωθυπουργός καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες , πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης έχουμε να δούμε Πρωθυπουργό να ασχολείται μεθοδικά και στοχευμένα, για αναστροφή του κλίματος. Είναι αλήθεια ότι ο Σαμαράς έχει εκπλήξει θετικά και τους πιο δύσπιστους στο πρόσωπό του ψηφοφόρους.
Είναι Ηλίου φαεινότερον ,από την άλλη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φθάσει σε αδιέξοδο.
Δυστυχώς η ανεπαρκής δομή της δεν της επιτρέπει την προοπτική μιας υγιούς διακυβέρνησης σε επίπεδο νομίσματος, οικονομίας, φορολογίας ,εξωτερικής πολιτικής.
Μόνον ένας δρόμος υπάρχει σήμερα. Η Ευρώπη να δώσει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης!
Η αλληλεγγύη όμως απαιτεί πολιτική ενότητα, κι αυτή υπάρχει μόνο ,και μάλιστα σε μικρό βαθμό , στην Ευρωζώνη.
Γι αυτό έφθασε η ώρα να γίνει το τολμηρό μεγάλο άλμα, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την ευοίωνη προοπτική της Ευρώπης: την Ομοσπονδιοποίηση!
Στην Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια αλλά και στις άλλες χώρες της μεγάλης κρίσης (Πορτογαλία, Ισπανία κλπ) έχει πια αποδειχτεί περίτρανα ότι οι περικοπές και η  επιβολή φόρων και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης,  την μεγαλώνουν προκαλώντας ασφυξία στην οικονομία, ενώ το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται. Είναι αποδεδειγμένα λάθος συνταγή που απομακρύνει τις πιθανότητες ανάκαμψης, ανάπτυξης και οικονομικής προοπτικής!
Η εποχή της ανάπτυξης όμως μέσω χρέους εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου για την Ευρώπη έχει παρέλθει οριστικά.
Τότε τι πρέπει να κάνουμε;
Η συνταγή που εφαρμόζεται αυξάνει και την ύφεση και το χρέος. Δανεισμός για να φέρεις το αντίδοτο της ανάπτυξης δεν θα υπάρχει πια.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές και η εσωτερική υποτίμηση αν και υποτίθεται ότι αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα  ,εξαφανίζουν τα πιθανά οφέλη της μέσα στην ύφεση και την αύξηση του χρέους.
Αδιέξοδο;
Όχι αλλά μόνο υπό μία προϋπόθεση: Την πολιτική συμφωνία που θα συνδυάζει την απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση με τη βιώσιμη ανάπτυξη!
Ποια είναι αυτή βιώσιμη ανάπτυξη με ποιούς όρους μπορεί να προέλθει;
Πρώτον ,με ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο κατεύθυνσης  πορείας σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Ευρώπης.
Το Σχέδιο αυτό θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία ισόρροπη ανάπτυξη  αγωνιστικότητας, περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας και κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Δεύτερον, ο προϋπολογισμός των επενδύσεων που θα προωθεί το Σχέδιο αυτό θα καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους που δεν θα επιβαρύνουν ούτε την κοινωνία, ούτε την υγιή οικονομική δραστηριότητα.
Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες και αποτελεσματικές ιδέες, όπως ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα κι ο ενιαίος ευρωπαϊκός    ΦΠΑ.
Τρίτον, για να υλοποιηθούν τα πιο πάνω θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας Ομοσπονδιοποίησης, αλλιώτικα οποιοδήποτε Σχέδιο είτε ένα Σχέδιο όπως αυτό της Ελλάδος κλπ, είτε αυτό που προτείνεται ως Σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης είναι καταδικασμένο να αποτυγχάνει.
Τέταρτον, για να προκριθεί και να γίνει αποδεκτή αυτή η διαδικασία θα πρέπει οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία.
Και στη συνέχεια τα κοινοβούλια και οι εκπρόσωποι των πολιτών θα πρέπει να προωθήσουν τη διεξαγωγή διακοινοβουλευτικών συσκέψεων προκειμένου να δημιουργήσουν τη διαδικασία αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, προκειμένου να καταλήξουμε στη δημιουργία μιας Ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πέμπτο και καθοριστικότερο
Όσοι μοιράζονται αυτές τις ιδέες και αυτό το όραμα θα πρέπει να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κίνημα πίεσης και επιρροής που θα στηρίζει αυτό το Σχέδιο και θα κινητοποιεί κοινωνικές δυνάμεις και θα προκαλεί πρωτοβουλίες Ευρωπαίων πολιτών.
Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστούν αντιστάσεις:
Καθώς πρώτον, θα μεταφερθούν αναγκαστικά από Εθνικό σε Υπερεθνικό επίπεδο τα κυριαρχικά δικαιώματα σε κρίσιμούς και αποφασιστικούς τομείς για τη διατήρηση και αντιμετώπιση των τεράστιων σημερινών προβλημάτων.
Καθώς δεύτερον, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παραιτηθούν από ένα μέρος της φορολογικής εξουσίας τους παραχωρώντας τους αναγκαίους πόρους στην Ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης (και όχι όπως συχνά γίνεται για μικροκομματικά οφέλη από τις Εθνικές Κυβερνήσεις).
Μόνον έτσι οι Ευρωπαίοι πολίτες εισπράττοντας και τα οφέλη της κοινωνικής προστασίας και της ανάπτυξης θα συμφιλιωθούν με την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ξεπερνώντας νοοτροπίες και  ιδεολογικές αναστολές αιώνων.
Των Αντώνη Ζαϊρη, Οικονομολόγου ,
Γιώργου Ψαθά, Μέλος κίνησης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών.

statesmen.gr

Τους πήραμε πρέφα

Στη γειτονιά του τη παλιά, ο Μάνος Λοϊζος, είχε έναν φίλο που έπαιζε ακορντεόν. Εγώ στη δική μου, στο Πασαλιμάνι, είχα ένα φίλο που έπαιζε πρέφα. Ο φίλος του Μάνου έλεγε ότι δεν θα περάσει ο φασισμός. Ο δικός μου φίλος λέει ότι δεν θα περάσει ο κομμουνισμός. Άντε τώρα να βρεις χώρο να περάσεις ανάμεσα στα δύο μεγάλα ρεύματα.
Δεν σας κρύβω ότι με προβληματίζει αυτό το: «δεν θα περάσει», αφού τελικά όλα περνάνε. Λέμε, «περασμένα- ξεχασμένα» και ξαναπιάνουμε το ακορντεόν και τη πρέφα. Από το φασισμό και τον κομμουνισμό, μέχρι το πακέτο των μέτρων απ’ τη βουλή, όλα είναι περαστικά. Περαστικά μας θα πείτε. Ναι, αλλά εγώ επιμένω αφού όλα πάνε κι έρχονται σ’ αυτή τη χώρα, προς τι όλη αυτή η φασαρία; Για να περνάει η ώρα. Εν τω μεταξύ μαζί με την ώρα περνάνε αυτοί καλά και οι άλλοι καλύτερα. Ποιοι είναι «αυτοί» και ποιοι οι «άλλοι». Μα φυσικά οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί, τους οποίους υποτίθεται ότι δεν θα τους αφήναμε να περάσουν.
Γι αυτό σας λέω, εγώ που δεν είμαι ούτε κομμουνιστής αλλά ούτε και φασίστας, μπορώ να περάσω; Διότι, τελικά, όλοι αυτοί περνάνε- και μάλιστα περνάνε μια χαρά- ενώ οι υπόλοιποι μένουμε στην απ’ έξω. Τώρα είναι της μόδας οι ακροδεξιοί ενώ οι ακροαριστεροί διατηρούν το ηθικό πλεονέκτημα που απέκτησαν ως υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων. Άντε τώρα να περάσεις μεταξύ δύο άκρων. Αν μάλιστα κάνεις το λάθος και πεις ότι είσαι κεντρώος ή φιλελεύθερος κάηκες. Τότε είναι που δεν περνάς με καμία κυβέρνηση. Ειδικά με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γι αυτό και είπα στην αρχή αν μπορώ να περάσω. Πάντως να ξέρετε, γιατί άνθρωποι είμαστε μπορεί να χρειαστεί, όταν ακούτε πως «δεν θα περάσει», εσείς να προετοιμάζεστε για το αντίθετο. Ε, να μείνει και κάτι ως ηθικό δίδαγμα. Ότι τους πήραμε πρέφα.
Χάρης Παυλίδης / statesmen.gr

Κλίμα αποσταθεροποίησης "βλέπει" το Μαξίμου - Αυξάνονται οι φόβοι για την συνοχή των κομμάτων της κυβέρνησης

- Κάνουν λόγο για στοχοποίηση του αξιώματος του Προέδρου της Βουλής στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη
- Φόβοι ακόμα και ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα
- Μεγάλα ερωτήματα για την χρονική στιγμή που εμφανίστηκαν τα "σκάνδαλα"
- Φόβοι για προσπάθεια εκμετάλλευσης των φημών από την αντιπολίτευση
- Η απαξίωση του συνόλου του πολιτικού συστήματος οδηγεί σε νεο αδιέξοδο
- Πυρετώδεις συσκέψεις στα επιτελεία των κομμάτων που συγκυβερνούν

Μέχρι και μια εβδομάδα πριν όλοι τόνιζαν με έμφαση πόσο έχει αλλάξει το κλίμα. Η προσπάθεια και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης να αλλάξει η εικόνα εκείνων που ασκούν εξουσία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό φαινόταν να αποδίδει καρπούς.

Στις προτεραιότητες των τριών κομμάτων ήταν, εκτός από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πως θα έπειθαν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο νυν πολιτικό σύστημα να προσπαθήσει για την ανάκαμψη μέσα από την υπερψήφιση των πολύ σκληρών μέτρων των 11,5 δις.

Και ξαφνικά, μέσα σε λίγα 24ωρα το κλίμα αυτό άλλαξε. Η σκανδαλολογία επέστρεψε δριμύτερη και μάλιστα αγγίζει μέχρι και το τρίτο τη τάξει αξίωμα της χώρας, μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ερευνών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, το νοσηρό κλίμα υπερισχύει και προβληματίζει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα επιτελεία των άλλων δυο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Και τα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά αφορούν τους πολίτες, όπως το σύνολο των μέτρων των 11,5 δις και τι θα περιλαμβάνουν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μέσα στον κουρνιαχτό που σηκώνει η σκανδαλολογία.

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και άμεσες διευκρινίσεις ώστε να υπάρχουν σκιές, ενώ ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μέσω twitter επισημαίνει ότι όσων τα ονόματα εμπλέκονται πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις που βρίσκονται.

Ένας άλλος λόγος ανησυχίας, είναι ποιός θα "χρησιμοποιήσει" τις "αποκαλύψεις" έτσι ώστε οι πολίτες να ξεσηκωθούν και πάλι εναντίον του "σάπιου πολιτικού συστήματος". Και εδώ ο λαϊκισμός θα βρεί εύφορο έδαφος για να φυτρώσει.

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για "αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας".

Η παραφιλολογία δεν έχει προηγούμενο κι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών έχουν ζητήσει ήδη αρμοδίως να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά το ΣΔΟΕ, ακόμα κι αν δεν έχουν φτάσει στην Δικαιοσύνη.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά ταυτόχρονα ο χρόνος πιέζει για να είναι έτοιμο το πακέτο και να παρουσιαστεί στο Εuro Working Group σε μόλις 3 ημέρες από σήμερα: την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

newsit.gr

Παναθηναϊκός σε κρίση, Ατρόμητος σε...πτήση – Το πράσινο... ναυάγιο συνεχίζεται.

Για τέταρτο συνεχόμενο ματς (τρίτο στο πρωτάθλημα) ο “άρρωστος” Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει καθώς έμεινε στο 1-1 με τον καλύτερο Ατρόμητο, στη Λιβαδειά, και βλέπει να απομακρύνεται από πολύ νωρίς.
Το πράσινο... ναυάγιο συνεχίζεται. Όταν δεν μπορείς να πατήσεις την αντίπαλη περιοχή, όταν χάνεις τις κάθε μονομαχία, όταν ο Ατρόμητος σου κάνει τριπλάσιες (!) τελικές προσπάθειες, όταν έχεις δεχθεί τρία γκολ από... κάποια Μάριμπορ και η αντίδραση σου είναι αυτή, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Δεν πρόκειται για ένα άτυχο αποτέλεσμα, μία κακή εμφάνιση ή μία κακή βραδιά. Πρόκειται για μία ομάδα που δουλεύει δύο χρόνια ο Φερέιρα και η οποία δεν μπορεί να αλλάξει δύο πάσες στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου.

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε ακόμα μία τραγική εμφάνιση και έμεινε χωρίς νίκη από την πρεμιέρα, ενώ ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε πως έχει αλλάξει επίπεδο. Για την ακρίβεια, με την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι σήμερα, αν κάποια από τις δύο φιλοδοξεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό αυτή είναι οι Περιστεριώτες.

Παρόλαυτα οι “πράσινοι” ευτύχησαν να προηγηθούν με το πέναλτι που κέρδισε ο Φορναρόλι από τον Γιαννούλη και εκτέλεσε εύστοχα ο Τοτσέ στο 40΄. Μέχρι εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός είχε μηδέν τελικές.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε καλύτερο. Ο Μπάγεβιτς έφερε στον άξονα τον Σουμπίνιο, έδωσε εντολή στις γραμμές να ανέβουν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει χώρους και ο ρυθμός να γίνει γρήγορος. Την ίδια ώρα, όμως, που ο Μπάγεβιτς άλλαζε τα δεδομένα τα ματς,  ο Φερέιρα... περίμενε κάποιο σφύριγμα του Σπάθα για να διαμαρτυθεί.

Αφού προειδοποίησαν με τον Σουμπίνιο στο 51΄και τον Φυτανίδη στο 62΄οι Περιστεριώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 77΄. Ο Ζέκα έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Μπέλιτς, αυτός έδωσε στον Ιγκλέσιας και 1-1.

Παρά τις αλλαγές του Φερέιρα, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά μέχρι το φινάλε και έμεινε για τέταρτο σερί ματς (ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός, Μάριμπορ, Ατρόμητος) χωρίς νίκη.

Αντίθετα οι Περιστεριώτες, πήγαν στους 8 βαθμούς (5 περισσότερους από τον Παναθηναϊκό και 4 λιγότερους από τον Ολυμπιακό), ενώ μπορούν να υπερηφανεύονται πως έχουν μόλις μία ήττα στις τέσσερις τελευταίες κόντρες τους με τους “πράσινους”.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πίντο, Μπουμσονγκ (65’ Βελάσκες), Βιτόλο, Μαρίνος (80’ Κουίνσι), Φορναρόλι (58’ Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας, Τοτσέ.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (72’ Μπέλιτς), Σουμπίνιο (80’ Καραμάνος), Επστάιν, Κούτσι (92’ Πίτου Γκαρσία).

Συνελήφθησαν 55χρονος και 44χρονος για ναρκωτικά και οφειλές προς το Δημόσιοστην Κορινθία.



Συνελήφθη, χθες (24-9-2012) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Κορινθίων , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου,  55χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ένα (1) δενδρύλλιο και ποσότητα κάνναβης, στην οικία του.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία ιδιοκτησίας του 55χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
  •  Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1 μέτρου περίπου.
  •  Δύο (2) συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους -80- γραμμαρίων.
  •  Ένα (1) φυτικό απόσπασμα κάνναβης, μήκους -60- εκατοστών περίπου.
Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


Επίσης συνελήφθη, χθες (24-09-2012) το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 44χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -933.941,91- ευρώ.
Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Π. Τατούλης: Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση πολιτικών δομών που θα προάγουν την κοινωνική συνοχή


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, θα γίνει προσπάθεια κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ μέχρι το 2015 να υπάρξει πρόβλεψη χρηματοδότησης πολιτικών δομών που θα προάγουν την κοινωνική συνοχή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μοντέλο διοίκησης της αναπτυξιακ​ής μας προσπάθεια​ς ο Στρατηγικό​ς Σχεδιασμός της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου 2012 - 2014


«Μοντέλο διοίκησης της αναπτυξιακής μας προσπάθειας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον πρώτο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο οποίος αποτελεί την «βαθύτερη ουσία» της μεγαλύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών, του Καλλικράτη, σύμφωνα με τον οποίο μόνο οι Περιφέρειες έχουν την ευθύνη να διαμορφώσουν το αναπτυξιακό μοντέλο τους.
Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική άποψη που είχε εξαρχής η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου να διεκδικεί ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξή της. «Η χώρα αντιμετωπίζει το εξαιρετικά σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα, σημαντικότερο όμως είναι το face loss που τη χαρακτηρίζει. Κάτι τέτοιο ωστόσο μπορεί να ανατραπεί μόνο αν οι Περιφέρειες βγουν δυναμικά μπροστά και αναλάβουν την ευθύνη ανάπτυξής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η αλλαγή της νοοτροπίας και η υιοθέτηση περιφερειακής συνείδησης για να καταρτίσουμε έναν περιφερειακό σχεδιασμό με καινοτόμα αντίληψη αυτοπροσδιορισμού και αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του», δήλωσε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μετατραπεί αυτή σε κρίση δημοκρατίας, αν δεν υπάρξει μια ισχυρή άποψη αντιμετώπισής της μόνο μέσα από κανόνες σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών. Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής διαβουλεύτηκε με όλες τις δημοτικές αρχές, τους παραγωγικούς φορείς και όλες τις δομές, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση και ήδη έχουν ενσωματωθεί όλες οι παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί.
Κυρίαρχα στοιχεία του στρατηγικού αυτού σχεδιασμού είναι, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και οι δυνατότητες για υιοθέτηση καινοτόμων αντιλήψεων που θα αποτελέσουν το «κυρίαρχο εργαλείο ανάπτυξης». Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε καινοτομίες που ήδη έχουν υλοποιηθεί, όπως η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων για την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης της λυμματολάσπης, των αποβλήτων των κτηνοτροφικών μονάδων, των τυροκομείων και των ελαιοτριβείων, η υιοθέτηση του μοντέλου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και το περιφερειακό ταμείο στήριξης της επιχειρηματικότητας.
Όσον αφορά τον τομέα της εξωστρέφειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι η Περιφέρεια έχει επιτύχει να καταστεί σημαντικός παράγοντας στο διεθνές πεδίο, όπου μπορεί και μιλά ισότιμα καταθέτοντας προτάσεις καινοτόμες.
«Δεν είμαστε εκφραστές μνημονιακής πολιτικής, αλλά ξεκάθαρα υποστηρίζουμε την άποψη ότι δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για την προσπάθεια που γίνεται», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η προσπάθειά μας για τη διεκδίκηση αρμοδιοτήτων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, με σκοπό να έχουμε αποφασιστικό ρόλο για τα χωροταξικά πλαίσια, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα έχει αναλάβει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τον ειδικό αναπτυξιακό νόμο για πρώτη φορά στη χώρα, με επίκεντρο την κωμόπολη-χωριό, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, τη δημιουργία δύο Ινστιτούτων, αφενός το Ευρωμεσογειακό για την έρευνα της θαλάσσιας αιολικής ενέργειας και αφετέρου το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας σε συνεργασία με την Ακαδημία Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.
Υπέρ της λογικής του Jessica, σύμφωνα με την οποία προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για την 5η Προγραμματική Περίοδο, τάχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, όπως τον τομέα της ενέργειας και της ναυτιλίας.
Ενημέρωσε τέλος ο κ. Τατούλης τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ότι έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται απροβλημάτιστα η β΄ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου του διεθνή διαγωνισμού για την ολική και οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.



 

Ποιοι χρησιμοποιούν μικροκομματικά τον ΟΠΑΔ στην Κόρινθο ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Diaprisios.GR

Σε μικροπολιτικό μαγαζάκι επιχειρούν ορισμένοι να μετατρέψουν τον ΟΠΑΔ στην Κορινθία.

Μόνο ως μικροπολιτικό παιχνίδι και μάλιστα κακόγουστο μπορεί κανείς να εκλάβει τη διοργάνωση εκδήλωσης από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου στην Κόρινθο την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος έξυπνων καρτών στο νομό Κορινθίας.

Και αυτό γιατί εδώ και μήνες είναι  γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι την ίδια Τετάρτη, στις 7 περίπου το απόγευμα, διεξάγονται τα εγκαίνια του μεγαλύτερου εμπορικού - επιχειρηματικού θεσμού σε επίπεδο Πελοποννήσου και ενός από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

Όπως γνωρίζετε, μεθαύριο Τετάρτη, στις 7 είναι προγραμματισμένο να γίνουν τα εγκαίνια της μεγάλης, 4ης γενικής Πανελλαδικής Έκθεσης "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2012".

Το φοβερό είναι ότι ο ΟΠΑΔ διοικείται από Κορίνθιο, του οποίου όμως είναι γνωστές οι κομματικές καταβολές του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Την ημέρα λοιπόν, και την ώρα, που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη μεγάλη Έκθεση, έναν θεσμό που δίνει λάμψη σε όλη την Πελοπόννησο και την Κορινθία, την ημέρα που οι αρχές του τόπου, κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές και ενδεχομένως στελέχη της Κυβέρνησης θα βρίσκονται στην Έκθεση, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ επέλεξε να κάνει αντίπραξη (;) διοργανώνοντας εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου στην οποία θα είναι και ομιλητής !!!

Δεν υπάρχει αντίστοιχο περιστατικό στην ιστορία σε κανένα επίπεδο ! Πρόκειται για ένα απαράδεκτο γεγονός που μόνο θλίψη φέρνει για τις κομματικές εμπάθειες που προφανώς εκφράζουν μερικοί ακόμα και μέσα από θεσμικές θέσεις ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ η τρικομματική Κυβέρνηση της χώρας.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να αρνηθούν την παρουσία τους στην εκδήλωση του ΟΠΑΔ, αφού η Έκθεση κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χωρίς να χρειάζεται να εξηγηθεί το γιατί.

Αν πρόκειται για μια κίνηση "κομματικού χαρακτήρα" τότε το θέμα ενδεχομένως θα πρέπει να απασχολήσει ακόμα και τους εταίρους της Κυβέρνησης της χώρας, μιας και αν είναι έτσι, συζητάμε για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στη επιχειρηματικότητα και τον εμπορικό κόσμο ενώ αποτελεί ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ προς τους όποιους εκπροσώπους της Κυβέρνησης παραστούν.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, ένας υφιστάμενος, όπως είναι ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ που τοποθετείται από την Κυβέρνηση, διοργανώνει "κόντρα εκδήλωση" προς έναν προϊστάμενό του όπως είναι ένας Υπουργός ή ένας Υφυπουργός της Κυβερνήσεως.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Η Κορινθία δεν έχει την πολυτέλεια να χτυπιέται με τέτοιο τρόπο το κορυφαίο ετήσιο γεγονός της, ούτε βέβαια κανείς έχει το δικαίωμα να καθιστά τους δημόσιους οργανισμούς "μαγαζάκι" του προκειμένου να παίζει τα μικροπολιτικά παιχνίδια του ιδίου ή των άμεσων και έμμεσων συνομιλητών του.

Να σημειωθεί ότι στην Έκθεση συμμετέχουν και φορείς του Δημοσίου.

Ίσως θα πρέπει οι συμμετέχοντες στην Έκθεση με τις Ενώσεις τους να διαμαρτυρηθούν έντονα για το θέμα αυτό.

Θα επανέλθουμε.


Ευχήνορας

Μετά από 1 χρόνο απουσίας επιστρέφου​με...

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ


Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Παιδείας για την τραγική έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Βαυαρίας κατέθεσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ μεταφέρει την κραυγή αγωνίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων της Βαυαρίας, όπως αυτή εκφράζεται σε επιστολή τους προς τον κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επιστολή για την οποία οι μαχόμενοι να κρατήσουν την Ελλάδα και τη γλώσσα μας όρθια στο Εξωτερικό Ομογενείς δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση.

Οι Έλληνες αδελφοί της Βαυαρίας, αναζητούν εναγωνίως λύσεις για το πώς θα καλυφθούν τα κενά που προέβλεπαν ότι θα είχαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και προσθέτουν το εξής συγκλονιστικό:

«Δεν γνωρίζουμε σε τι σχολικά κτίρια, με ποιο αριθμό εκπαιδευτικών, με ποιο αριθμό μαθητών ανά τάξη, με τι βιβλία, γυμναστήρια, εργαστήρια κλπ κάνουν μάθημα τα παιδιά των Βουλευτών που ψηφίζουν, στηρίζουν και νομοθετούν για το μέλλον των παιδιών μας. Ευχόμαστε να είναι σε καλύτερη μοίρα και να έχουν αυτό που είναι αυτονόητο (ΣΧΟΛΕΙΑ) για ένα πολιτισμένο Ευρωπαϊκό Κράτος.

Απαιτούμε και ζητά με το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση για όλους και για τα παιδιά μας, γιατί και αυτά, παιδιά της Ελλάδας είναι!»


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ»


Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς, άμεσο απότοκο της απόφασης της ελληνικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, να σχεδιάζει να κλείσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της Ομογένειας, θέτει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η απόφαση του ελληνικού κράτους, να κλείσει τα σχολεία της Ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της Διασποράς» σε τέτοιο σημείο ώστε «ο φόβος και μόνο της απώλειας επαφής με την πατρογονική γλώσσα και πολιτισμό έχει οδηγήσει πολλές από τις Κοινότητες στην προετοιμασία δράσεων διαμαρτυρίας».

*Τη νέα «φαεινή» ιδέα του Υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριλάβει το  Νομό Λέσβου στην 4η ζώνη του πετρελαίου θέρμανσης με το χαμηλότερο επίδομα, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.


*
Τις άθλιες μεθοδεύσεις των τουρκικών προξενικών αρχών της Κομοτηνής στο χώρο της Παιδείας στηλιτεύει με Ερώτηση-φωτιά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Αιχμή του δόρατος, το ζήτημα με το Μουσουλμάνο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου που εκβιαστικά θέλει να εγγράψει παιδιά στην Α’ Δημοτικού χωρίς να έχουν πάει νηπιαγωγείο!

Ο Τέρενς Κουίκ, υπενθυμίζει ότι «ο Νόμος 3687/2008 προβλέπει ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή στην Α’ τάξη Δημοτικού τη βεβαίωση ότι το παιδί πήγε νηπιαγωγείο» και υπογραμμίζει πώς «οι θρασύτατοι μηχανισμοί του τουρκικού Προξενείου θέλουν να παρακάμψουν εκβιαστικά αυτή τη διά νόμου υποχρέωση, παρ’ όλο που δεν δικαιούνται να αμφισβητούν την ελληνική νομοθεσία».

Μπήκαν στο σπίτι της στο Ξυλόκαστρο την ωρα που εκείνη κοιμόταν

Κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας τη νύχτα στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, την ωρα που εκείνη κοιμόταν, τους αντιλήφθηκε και φώναξε σε βοήθεια και έτρεψαν σε φυγή τους δράστες...
korinthostv.blogspot.gr

Football League: Στις 30/9 η σέντρα στη Β΄ Εθνική

Στη Β΄ Εθνική θα βρει η έναρξη του πρωταθλήματος τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή, μετά την... "αποκατάστασή" τους από τη Football League.

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της διοργανώτριας και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, δεν υπήρξε δέσμευση για αποδοχή των (οικονομικών) αιτημάτων που είχαν θέσει οι σύλλογοι της κατηγορίας, αλλά δόθηκε η υπόσχεση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ως προς αυτό το θέμα. Όπως αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα προβιβαστούν στην ανώτατη κατηγορία τέσσερις ομάδες και θα υποβιβαστούν τρεις, παρά την αρχική πρόταση για δύο. Μετά την απόφαση του συναιτερισμού, η Football League πραγματοποίησε την κλήρωση του πρωταθλήματος, αφού οι ενστάσεις των Καλλονής, Νίκης Βόλου και Απόλλωνα ήταν μειοψηφία.
Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ εννέα από τις αγωνιστικές του θα διεξαχθούν Τετάρτη, ενώ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής έχουν δικαίωμα για μεταγραφές, μόνο Ελλήνων ποδοσφαιριστών, μέχρι και σήμερα. Να σημειωθεί ότι προτάθηκε επίσης πρωτάθλημα δύο ομίλων, με 13 ομάδες έκαστος, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε λόγω της αντίδρασης των Καλλονής, Καλλιθέας και Παναχαϊκής.
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Ολυμπιακός Βόλου–Καβάλα
Πανσερραϊκός-Λάρισα
Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας Μεγάρων
Πιερικός-Παναχαϊκή
Δόξα Δράμας-Καλλιθέα
Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου
Παναιτωλικός-Καλλονή
Pεπό ο Εργοτέλης
.