Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ποινικές διώξεις για υπόθεση υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ

live your myth in Greece
Πέντε άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος,  με τον εισαγγελέα να τους ασκεί διώξεις για  υπεξαίρεση από την υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας, όλα σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες τα συγκεκριμένα άτομα έστηναν εταιρείες – «φαντάσματα» και στη συνέχεια έκοβαν από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών σε αυτές τις εταιρείες.
Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του το MEGA ο Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του παράτυπα μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, που είχε πάρει από τους ταμίες. Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν την προηγούμενη Παρασκευή μια γυναίκα , εμφανίστηκε σε τράπεζα, για να εισπράξει μια επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.000 ευρώ. Η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση από τον ΕΟΤ, ο οποίος έδωσε εντολή να «παγώσει» η διαδικασία.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η επιταγή αφορούσε ένα ξενοδοχείο στη Σύρο, με τον ιδιοκτήτη του οποίου όμως να τονίζει στο τμήμα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που ασχολείται με το θέμα, πως δεν υπήρχε καμία οφειλή του ΕΟΤ προς το ξενοδοχείο του.
Την υπόθεση συνεχίζει να διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

ysterografa.gr