Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ευνοϊκό «φίλτρο» για τους προσληφθέντες πριν από το 1994


Το «λάκκο» της διαθεσιμότητας αποφεύγουν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/τ. Α/12-12-12) οι δημόσιοι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ που μπήκαν στο Δημόσιο πριν από το 1994, χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, αλλά με οποιαδήποτε άλλη γραπτή διαδικασία.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 «Ρύθμιση ζητημάτων κατεπείγοντος χαρακτήρα του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»:
«Για την εφαρμογή της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, ως πρόσληψη "με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας" νοείται η πρόσληψη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε θέσεις κατηγορίας ΔΕ ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, η οποία:

α) εφόσον έλαβε χώρα προ της εφαρμογής του ν. 2190/1994, έγινε μετά από δημόσια προκήρυξη και γραπτό διαγωνισμό και,

β) εφόσον έλαβε χώρα μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, έγινε μετά από διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, το οποίο και κατάρτισε τους οριστικούς πίνακες διοριστέων».