Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μιχαλολιάκος: "Ο Γλέζος και ο Θεοδωράκης έτσι χαιρετούσαν ως νέοι στην ΕΟΝ"



Ο γγ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για τον ναζισμό, τη βία στη πολιτική και άλλα πολλά σε πρεμιέρα τηλεοπτικής εκπομπής. Μια επεισοδιακή συζήτηση σε ιδιαίτερα έντονο ύφος (Vid)Ο γγ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για τον ναζισμό, τη βία στη πολιτική και άλλα πολλά σε πρεμιέρα τηλεοπτικής εκπομπής. Μια επεισοδιακή συζήτηση σε ιδιαίτερα έντονο ύφος (Vid)

"Δε μπήκαμε βίαια στη βουλή, μπήκαμε με την ψήφο του ελληνικού λαού", τόνισε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στη πρεμιέρα της εκπομπής "Ευθέως".
"Για τις 2.000 αυτοκτονίες του μνημονίου δε φταίει η Χρυσή Αυγή, δεν αυτοκτόνησε κανείς επειδή μπήκε η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο. Δεν χαιρετάμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι ο επίσημος χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής. Αν δείτε τα πλάνα θα δείτε ότι ελάχιστοι χαιρέτισαν μ’ αυτό τον τρόπο. Εγώ δε στη διάρκεια της ομιλίας μου είπα ότι μας κατηγορούν ότι χαιρετούμε έτσι, αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα χέρια είναι καθαρά, είναι έντιμα, δε στάζουν το αίμα αυτών που αυτοκτόνησαν", τόνισε.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλολιάκος αρνήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή ασπάζεται το Ναζισμό και ξεκαθάρισε ότι η ιδεολογία του κόμματός του είναι ο λαϊκός εθνικισμός.
"Δεν ασπάζομαι τον Ναζισμό. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές", είπε και τόνισε ότι ιδεολογικά εκφράζουν το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά, είναι εκείνο που εκφράζει το ΟΧΙ. Σας πληροφορώ ότι και ο Μανόλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης έτσι χαιρετούσαν ως νέοι στην ΕΟΝ".
Μάλιστα, το κλίμα της συνέντευξης ήταν ιδιαίτερα τεταμένο με τον κ. Μιχαλολιάκο να λέει: "Από τη στιγμή που το χοντραίνουμε πόσα εκατομμύρια χρωστάει ο ΣΚΑΙ στα ασφαλιστικά ταμεία; όταν ξεχρεώσετε τότε να κάνετε τους τιμητές του πατριωτισμού". Από την πλευρά του ο παρουσιαστής διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς του κ. Μιχαλολιάκου για χρέη του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν "έχω στενές σχέσεις μαζί τους για να κολλήσω κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα", ενώ σημείωσε σχετικά με την αστυνομική φύλαξη ότι "το παραμύθι έχει και όρια, η ελληνική αστυνομία έχει στους περισσότερους μεγαλοδημοσιογράφους αστυνομική φρουρά την στιγμή που έχει αφαιρέσει την ικανότητα να έχουν φρουρά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είναι στόχοι τρομοκρατικών οργανώσεων".
Επειδή, το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπήρξαν συνεχείς αντιπαραθέσεις , δείτε το μεγάλο απόσπασμα της εκπομπής για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

news247.gr