Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ξαφνική απόσπαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορίνθιας Βας. Τσουραπά με πολλά ερωτηματικά


Αιφνιδιαστική απόσπαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορίνθιας Ταξίαρχου Βασίλη Τσουραπά, έγινε σήμερα το απόγευμα μια μέρα μετά από την ξαφνική επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως Νίκου Δένδια. Με την απόσπαση αυτή εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά .
Γιατί δεν άφησαν τον νεο Αστυνομικό Διευθυντή στην θέση του ;
Τι συνέβη αλήθεια;
Μήπως δεν δέχτηκε να παραλλάβει το στρατόπεδο της Κορίνθου με τους παράνομους μετανάστες; Και αν αυτό έχει κάποια βάση γιατί αρνήθηκε ο Ταξιάρχης στον προϊστάμενο του να το παραλάβει;
Τι είδε ,τι συμβαίνει και αρνήθηκε την παραλαβή;
Οι κυβερνητικοί βουλευτές πληροφορίθηκαν για την απομάκρυνση του κ. Τσουραπά, η και αυτό δεν το γνωρίζουν;
Είναι γνωστό πως στο στρατόπεδο της Κορίνθου ο νόμος περί κράτησης των παράνομων μεταναστών δεν υλοποιείται στο ακέραιο .Οι ελλείψεις είναι πολλές και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων εκεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.
Άρα ο Ταξίαρχος γνωρίζοντας όλα αυτά προτίμησε να αρνηθεί για να τα έχει καλά με την συνείδηση του; Πράξη σαφώς έντιμη, αφού όλοι ξέρουμε πως ο αριθμός των μεταναστών έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο στρατόπεδο ακόμη και τις 2.500 χιλιάδες.
Άρα οι υποτυπώδης υποδομή που υπάρχει θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν;
Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι εάν ο υπουργός τιμώρησε τον Ταξίαρχο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , για την «ανυπακοή» του και αν ο αντικαταστάτης του θα δεχτεί να παραλάβει το στρατόπεδο η θα αντιδράσει και αυτός.
Οι επόμενες ώρες είναι σοβαρές γιατί η κατάσταση αυτή πλήττει τόσο την τοπική Αστυνομία όσο και την Κορινθιακή κοινωνία.

mazimagazine.gr

Ο στρατός έφυγε από το 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου αλλά σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, για να λειτουργήσει ως ΚΕ.Π.Υ (Κέντρο Πρώτης Υποδοχής) δεν πρέπει να είναι στρατόπεδο!

Άρα πρέπει να το παραλάβει κάποια άλλη Δημόσια Υπηρεσία.

Και φυσικά η κατάλληλη αυτή υπηρεσία δεν είναι άλλη από την διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ Κορινθίας.

Το ανυπέρβλητο εμπόδιο όμως για την παραλαβή του στρατοπέδου από την Αστυνομία -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- ήταν ο ταξίαρχος Βασίλης Τσουραπάς Διοικητής της Διεύθυνσης Κορινθίας ο οποίος αρνείτο να υπογράψει την παραλαβή.

Έτσι ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Δένδιας αποφάσισε άρον-άρον την “τιμωρία” του ταξίαρχου με μετάθεση “λόγω ανυπακοής”!

Να τονίσουμε ότι εν λόγω ταξίαρχος είχε τοποθετεί ως Αστυνομικός Διευθυντής στην Κορινθία εδώ και ένα μήνα περίπου.

Δεν γνωρίζουμε ούτε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους ο ταξίαρχος Βασίλης Τσουραπάς δεν υπέγραφε την παραλαβή του στρατοπέδου, αλλά και ούτε ποιος θα τον αντικαταστήσει για να βάλει την επίμαχη υπογραφή.

Γιατί εννοείτε ότι αυτός που θα έρθει , θα είναι μιλημένος για το τι πρέπει να κάνει.

Πάντως τώρα καταλαβαίνουμε σε τι οφειλόταν η προχθεσινή επίσκεψη αστραπή του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος.

“Ήλθε , είδε , έφαγε Τσουραπά και απήλθε” …

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια !!!

eleftheriskepsii.blogspot.gr