Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η εποχή Δώνη ξεκίνησε...Τραγικός ΠΑΟΚ και αποκλεισμός-συντριβή από τη Ραπίντ

Η Εποχή Δώνη ξεκίνησε πλέον…και μάλιστα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κι όσοι πίστευαν ότι μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα στα επίπεδα τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων το αντελήφθησαν απόψε το βράδυ και μάλιστα εκκωφαντικά με ένα ξεγυρισμένο 3-0 από μια αυστριακή ομάδα χαμηλού σχετικά επιπέδου και σίγουρα χαμηλότερης δυναμικότητας από ένα κανονικό ΠΑΟΚ ακόμη κι έτσι όπως ξεγύμνωσαν την ομάδα οι διοικούντες της.

Μετά από 9 αγώνες χωρίς ήττα εκτός έδρας και μάλιστα περνώντας από έδρες όπως η Τότεναμ,η Δυναμό Ζάγκρεμπ, η Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚ Μόσχας, η Ρούμπιν Καζάν, η Μπριζ, ο Άγιαξ κι άλλες κατά την τελευταία διετία υπέστη ήττα-αποκλεισμό με 3 γκολ από τη Ραπίντ Βιέννης.
Ένα από τα πολλά επιτεύγματα της διοίκησης Βρύζα (και Ζαγοράκη πριν που έχει μεγαλύτερες ευθύνες συνολικά) ήταν και η αντικατάσταση ενός σοβαρού προπονητή, του Λάζλο Μπόλονι καταξιωμένου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από τον κατασκευασμένο κορυφαίο δήθεν, Έλληνα προπονητή Γιώργο Δώνη .

Επιμένοντας στο 4-4-2 χωρίς να χει τους παίκτες να το παίξει και με επιλογές ενδεκάδας για τα θηρία βρέθηκε να πελαγοδρομεί ως συνήθως στο πρώτο ημίχρονο με το γήπεδο να γέρνει και να νομίζεις πως ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε κάποια μεγάλη ισπανική ομάδα, αν όχι την Μπάρτσα τουλάχιστον τη Βαλένθια. Έτσι έκαναν να μοιάζει τη Ραπίντ παίκτες τύπου Γλύκου, Ρομπέρ,Γιάννου κι ο εκτός τόπου και χρόνου Βίβιαν τον οποίο έφεραν σαν αντι-Κοντρέρας( το θέμα με τον παίκτη είναι ότι δεν τον ξεκινάς σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι όταν δεν έχει λεπτό συμμετοχής μέχρι τώρα και δεν έχει βρει τα πατηματά του με την ομάδα)

Φυσικά όπως έχω ξανατονίσει 4-4-2 με στοιχειωδώς σοβαρό αντίπαλο και Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορείς να παίξεις. Αν το κάνεις θα πρέπει να ναι σε τουλάχιστον καλή κατάσταση και να χει δίπλα του ένα παίκτη να τον καλύπτει( αυτό το κάνει με επιτυχία ο Κάτσε) Για να έχει όμως αντίκρυσμα ένα τέτοιο σχήμα καθώς ο Γκαρσία δεν μπορεί να κάνει κούρσες και να ανέβει ψηλά θα πρέπει να έχεις εξαιρετικούς πλάγιους χαφ με δυνατότητα στο ένας εναντίον ενός και σέντρες ξυράφι τύπου Τζόρτζεβιτς ή Σέρτζιο Κονσεισάο παλιά. Ενδεχομένως με πλάγιους της αξίας και της ποιότητας Βιερίνια- Σάλπι κάτι να μπορούσε να γίνει αν κι ο Σάλπι δεν έχει ούτε σέντρα, ούτε ντρίπλα. Επίσης όταν λέμε 4-4-2 θα πρέπει να χεις μια κολώνα στην επίθεση που να μπορεί να σπάσει μπάλα, να ανοίξει χώρους ,που θα εκμεταλλευτεί ο δεύτερος φορ ή ο ένας εκ των δύο φορ να είναι μπαλαδόρος και να μπορεί να δημιουργήσει και μόνος του φάσεις. Ο Αθανασιάδης δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, παρά είναι ένας παίκτης-εκτελεστής που πρέπει να τροφοδοτηθεί για να απειλήσει. Η φυγή Παπάζογλου μοιάζει ακατανόητη τη στιγμή που λύθηκε κ το συμβόλαιο Μπαγκουρά.

Με Γιάννου-Αθανασιάδη φορ και με Ρομπερ στο πλάι με δύο χαφ που δεν ανεβαίνουν και το Γεωργιάδη να μη μπορεί να συνεργαστεί με κανένα δεν πας πουθενά . Αυτό είχε φανεί σε όλα τα ματς μέχρι τώρα ακόμα και με τους τσουρουκάδες της Μπνέι Γιαχούντα , ακόμα και με τον πολύ χαμηλού επιπέδου Πανθρακικό που έχασε κατά λάθος στην Τούμπα. Το να παίρνουν φανέλα βασικού με το ζόρι παίκτες που βγήκαν δημόσια και επέκριναν το Μπόλονι για να γλύψουν το σημερινό προπονητή ας πούμε ότι είναι τυχαίο.

Όταν η διοίκηση έχει αφήσει την ομάδα με τόσο λίγους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες είναι έγκλημα για μια ακόμη φορά να χεις στον πάγκο παίκτες όπως ο Φωτάκης και ο Λώρενς και να τους βάζεις ξανά στο β΄ημίχρονο για να κυνηγάς ανατροπή του σκορ.

Κάθε φορά δεν είναι του Αι-Γιάννη και η Ραπίντ πήρε μια εύκολη για τα κυβικά της πρόκριση που ίσως και η ίδια δεν περίμενε

Αυτά τα ολίγα σαν σχόλια για τον αρχικόουτς Δώνη και το συνοθύλευμα που παρέταξε και θα επανέλθουμε. Αυτή η στήλη δεν γράφετε από δημοσιογράφους που βγάζουν μεροκάματο πάνω στην πλάτη του ΠΑΟΚ υμνώντας την κάθε φορά διοίκηση και κάνοντας το άσπρο μαύρο.



Ο Ασπρόμαυρος