Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Παλιές “αγάπες”

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει στους ομίλους του Champions League τον «δικό του» Κυριάκο Παπαδόπουλο και την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, 3η φορά στις τελευταίες 4 συμμετοχές του. Ο «μικρός» μάλιστα θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στο Γ.Καραϊσκάκης την 1η αγωνιστική.
Ο Έλληνας διεθνής ανέπτυξε το ταλέντο του τα τελευταία χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα της Σάλκε στην Μπουντεσλίκα. Εκεί διαπρέπει σαν αμυντικός χάφ, θέση που τον πρωτοέβαλε ο «εκδιωγμένος», από τον Πειραιά, Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Παπαδόπουλος μόλις προχθές, απέρριψε την πρόταση «μαμούθ» της Ζενίτ (Γκαζπρόμ) που τον «χρύσωνε» να βρεθεί στην Αγία Πετρούπολη. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε μία πρωτοφανή απόφαση ωριμότητας για την ηλικία του, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα (γερμανικό) από το να αποκτήσει νωρίς πολλά, εύκολα, χρήματα και να μεταβεί στο μακρινό, για την Ευρώπη, και σαφώς κατώτερο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Ο Κυριάκος θέλει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, να έχει προστριβή με μεγάλους ποδοσφαιριστές και προπονητές πριν κάνει το μεγάλο άλμα για έναν σύλλογο ανώτερο της Σάλκε και πιθανόν ένα ακόμα ισχυρότερο πρωτάθλημα. Μια πιθανότητα, που αν όλα πάνε καλά, θα έρθει σίγουρα βάσει της αγωνιστικής εικόνας και του χαρακτήρα του. Ο Ολυμπιακός και οι απανταχού οπαδοί του, θα μείνουν απλά με το παράπονο ότι ο «μικρός» έφυγε νωρίς και η ομάδα κέρδισε πολύ λίγα από αυτόν.
Οι κανονιέρηδες φέτος, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είναι σαφώς πιο αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι, …λόγω Φαν Πέρσι! Ο Αλσατός προπονητής, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ στην Άρσεναλ, επέλεξε να πουλήσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεγάλο όνομα του συλλόγου, επειδή ήταν η τελευταία του χρονιά στο Έμιρεϊτς. Έφυγε και ο Σόνγκ για τη Βερκελώνη. Άλλος ένας πολύτιμος κρίκος της αλυσίδας. Η απόκτηση του Καθόρλα και του Ζιρού δεν έχουν αφήσει ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας. Αν μάλιστα τα άσχημα αποτελέσματα εξακολουθήσουν στη Premier League (3 ισοπαλίες έως τώρα σε ισάριθμους αγώνες) δεν ξέρω σε ποιόν βαθμό μπορεί να φτάσει η αποδοκιμασία τους, στο πρόσωπο του Βενγκέρ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν και το πρόγραμμα υπέρ τους, αφού για ακόμη μία φορά (3 στις 3) θα αντιμετωπίσουν τους Άγγλους τη 2η αγωνιστική στο νησί και την τελευταία στο Φάληρο!
Τελευταία στον όμιλο, μα άξια σεβασμού, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ. Χωρίς τον σέντερ φορ που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (Ζιρού – Άρσεναλ), οι «επαρχιώτες» της Γαλλίας συμμετέχουν για 1η φορά στη διοργάνωση. Αυτό τους τοποθετεί και τελευταίους σε εμπειρία αλλά με κανένα τρόπο δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Οι Γαλλικές ομάδες πάντα αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για τις ελληνικές, τις περισσότερες φορές ανυπέρβλητο. Σίγουρα αφού υπήρχαν πιο βατοί αντίπαλοι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, η Μονπελιέ δεν ήταν ότι καλύτερο.
Με ταξίδια στις ίδιες χώρες, όπως πέρσι, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) οι φίλοι του Ολυμπιακού φιλοδοξούν η ομάδα τους φέτος να καταφέρει την πρόκριση στους 16. Αυτή που από συνδιασμό αποτελεσμάτων και με πολλούς «ψιθύρους» απώλεσαν την προηγούμενη φορά από την απρόσμενη ανατροπή-νίκη της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ. Στο χέρι τους είναι να «καθαρίσουν» νωρίτερα και να μην εξαρτώνται από αποτελέσματα άλλων.

statesmen.gr