Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο Μεϊμαράκης “έδειξε” τις ευθύνες της τρόικας

Επιλέγοντας ένα βαθιά πολιτικό στέλεχος σαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την Προεδρία της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε ότι ενίσχυε ουσιαστικά τον δημόσιο λόγο των θεσμικών εκπροσώπων του πολιτεύματος, μιας και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου βρίσκεται τρίτος στην ιεραρχία, πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδεικνύει στην πράξη πόσο εύστοχη ήταν η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, με παρεμβάσεις σαν και τη σημερινή από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε σχετικά στη μαρτυρική νήσο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε λανθασμένη τη συνταγή που ακολούθησε η τρόικα στην Ελλάδα, αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας, και έσπευσε να προσθέσει ότι η πραγματικότητα αυτή έχει γίνει κατανοητή από τους Ευρωπαίους εταίρους, συμμάχους και δανειστές της χώρας μας.
“Θεωρώ ότι η τρόικα θα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με μεγαλύτερες εμπειρίες και περισσότερη ευελιξία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής στην Κύπρο, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.
statesmen.gr