Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μήνυμα συνεργασίας από τον Μπιλ Κλίντον στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Μήνυμα συνεργασίας από τον Μπ. Κλίντον στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών
          

Με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε σήμερα, Κυριακή, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Κλίντον, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα συνεργασίας και υποστήριξης της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα για έξοδο από την κρίση. Στη συνάντηση ήταν παρόντες πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, Άλλωστε, η επίσκεψη του κ. Κλίντον στην Αθήνα, έγινε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ομογενών για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή. «Δεν θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, όμως θεωρούμε ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων και χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης. Ο κ. Κλίντον, εξέφρασε την άποψη ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, ωστόσο τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου κρίση, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος ύφεσης. Σημείωσε, ακόμη, ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δει φως στην άκρη του τούνελ. «Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα». Ο κ. Σαμαράς, ευχαρίστησε, επίσης τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία που πήρε και σημείωσε ότι εκτιμά βαθύτατα το έντονο ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την υποστήριξη που παρέχει.
Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη ήταν παρόντες από την κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κλίντον συμμετείχε σε συνάντηση ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας φέρεται να είναι ο κ. Αντριου Λιμπέρης.

eklogika.gr