Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Σαμαράς ξεκινά περιοδεία στην Ευρώπη

Περιοδεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχεδιάζει να ξεκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς, από τη στιγμή που θα αναρρώσει πλήρως από την οφθαλμολογική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει σε μια εκστρατεία εξωστρέφειας για την Ελλάδα, προκειμένου να επικοινωνήσει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες το μήνυμα για μια Ελλάδα που αλλάζει, να επανακαθορίσει τις συμμαχίες της χώρας, και να κερδίσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, που είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα για την Αθήνα, που κάθε άλλο παρά βοηθούσε την εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης.
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, και μετά την επιμονή της Γερμανίας να μην συζητηθεί ξεχωριστά το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες, η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τον Ιούλιο, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
Σε μια τέτοια περίπτωση, στην έκτακτη Σύνοδο του Ιουλίου αναμένεται να ταξιδέψουν μαζί στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να διαπραγματευτούν ως ενιαίο εθνικό μέτωπο, τυχόν αλλαγές στο Μνημόνιο, που θα καλυτερεύσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

statesmen.gr