Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ: Η απόδειξη μέσω Χανιά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με κάπως μπλαζέ, θα έλεγα, ύφος αντιμετωπίζουν οι «παλιοί» τους νεοφώτιστους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η κατάσταση – όσον αφορά στο ναπολεόντειο σύνδρομο – έχει προχωρήσει τόσο πολύ που το λένε κατάμουτρα σε όσους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να εγκαταλείψουν το κόμμα τους και να προσχωρήσουν σ’ αυτούς που μπορούν να τους προσφέρουν τώρα ευχάριστους ήχους για τ’ αυτιά τους.

Έτσι, ενώ είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει την θεαματική αύξηση των ποσοστών του στη δραματική πτώση εκείνων του ΠΑΣΟΚ, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του απαρνούνται τους νεοεισερχόμενους πριν λαλήσουν τα κοκόρια.

Το είπε ξεκάθαρα ο Δ. Παπαδημούλης (συνέντευξη στον Flash): Διαψεύδοντας τα περί προσχώρησης Λαλιώτη και υποβαθμίζοντας όλες τις άλλες δηλώσεις στήριξης (μεταξύ των οποίων και αυτή του Α. Κοτσακά, ο οποίος μας διευκρίνισε ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως απλός ψηφοφόρος – οπότε ποιος ο λόγος να μας πει τι στηρίζει;), ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα γίνει «πλυντήριο κανενός».

Όπως επίσης είπε, ναι μεν το κόμμα του δεν ζητάει «πιστοποιητικά πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων», αλλά «στο ποιοι είναι στην ηγεσία μας, στα ψηφοδέλτιά μας, ποιοι είναι το πρόσωπό μας, η βιτρίνα μας, έχουμε πολύ αυστηρά κριτήρια».

Δηλαδή, τις θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν βάζουν Πασόκους στη βιτρίνα τους!

Διότι αν το πράξουν, θα γίνουν… πλυντήριο!

Και επομένως, καλοδεχούμενα τα κουκιά, αλλά… στα μουλωχτά!

Εκεί που είναι δυνατόν, βεβαίως, διότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρίθουν στελεχών προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ.

Κάθε άλλο παρά τυχαία στη Β΄ Αθηνών πρώτευσαν οι Σοφία Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής, για τους οποίους δεν φαντάζομαι να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως και άλλοι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στελέχη όπως ο Στάθης Παναγούλης, ο Αλέξης Μητρόπουλος και αρκετοί δημοσιογράφοι που έχουν κατά καιρούς κοσμήσει τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Τσουκαλάς, που κοσμεί το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και μάλιστα στην τρίτη θέση.

Όπως φαίνεται, αυτοί υποχρεωτικά μπήκαν στη βιτρίνα.

Οι άλλοι μπορούν απλώς να ψηφίζουν, άντε και να κάνουν καμιά δήλωση στήριξης – αρκεί να την κάνουν, όπως στην περίπτωση του κ. Κοτσακά, ως… συνταξιούχοι που έχουν αποσυρθεί από τα δημόσια πράγματα και εγκατασταθεί στην επαρχία.

Μπορεί να τους κρύβουν – σα να ντρέπονται για τα νέα τους αποκτήματα – αλλά η αλήθεια είναι πως μεγάλο μέρος των στελεχών και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να ντρέπονται και να τους απαρνούνται, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τις ψήφους τους.

Διότι, ως γνωστόν, οι ψήφοι, όπως και το χρήμα, δεν… μυρίζουν – για να θυμηθούμε τις γνωστές «βεσπασιανές».

Αυτό που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει.

Τους έχουν ήδη καταλάβει εκ των έσω - αν και μεγάλο μέρος του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ δηλώνει αποφασισμένο να ψηφίσει με τρόπο που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία και παρουσία της χώρας.

Υ.Γ. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μερικοί από αυτούς που τοποθέτησε στην περίφημη βιτρίνα του αποχωρούν με ιδιαίτερα παταγώδη τρόπο. Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Χανιάς, πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών (επί καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία) και μετέπειτα επικεφαλής της Πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο. Πέραν του ότι η ίδια η τοποθέτηση του κ. Χανιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία διαψεύδει τον κ. Παπαδημούλη, υπάρχουν και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Στα τέλη Ιουλίου του 2009, όταν φλεγόταν η Ζάκυνθος, ο κ. Χανιάς, ως συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, έδωσε συνέντευξη (κατά σύμπτωση πάλι στα «Νέα», όπου διέρρευσε και η περίφημη επιστολή του), παρουσιάζοντας μια ζοφερή εικόνα, τρομερές ελλείψεις και κατ’ ουσίαν αδυναμία αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας - βλάπτοντας έτσι και την τουριστική κίνηση του νησιού.

Τότε, φορώντας πάνω από την τιμημένη στολή του πυροσβέστη την κομματική του στολή, είχε προβεί και σε σειρά ειρωνικών σχολίων, απαράδεκτων για εν ενεργεία αξιωματικό. Είχε, για παράδειγμα πει, πως «ο κ. Μαρκογιαννάκης παρακολουθεί το δελτίο καιρού της… Πετρούλας», μιλώντας παράλληλα  για «πόλεμο αλληλοεξόντωσης γαλάζιων παρεών (φουρλικών – κοηκών)»!

Επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική και δεν αποτελεί εξαίρεση, όχι μόνο διαψεύδει τις... διαψεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μετακόμισης του βαθέος ΠΑΣΟΚ στις τάξεις του, αλλά και επιβεβαιώνει την άποψη πως ουσιαστικά ο λαός καλείται να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ σε συσκευασία ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα έπαθε (με τις φωτιές που τους άναψε ο πρώην πυροσβέστης) λόγω της μανίας του να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ, ας πρόσεχε!

Όσον αφορά σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, ας προσέξουμε!

elzoni.gr